Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
200 денари, 400 за превоз, уште толку да јадеш нешто и да се напиеш, 1000-ка. Не е 200 денари.

Ја си зедов од тие од 400, ама не се сите исти и немаат сите исти можности. Не ми глумите лудило.

Епа кој нема ќе си седи дома аман напнувате со ова, секаде е цената толку и во други земји не е мед и млеко па такви се цените и кој сака нека оди кој не дома ќе си гледа и тоа е сега..

Епа кој нема ќе си седи дома аман напнувате со ова, секаде е цената толку и во други земји не е мед и млеко па такви се цените и кој сака нека оди кој не дома ќе си гледа и тоа е сега..

Од земја до земја, има разлика. Не се примањата исти секаде. И најлесно е да кажеш некој да седи дома, а има желба да оди на стадион, прати фудбал, цел живот, а не може да оди, додека снобови некои, кои немаат појма од фудбал, ама им дале гратиси или нешто слично, ќе одат на стадион, ќе се сликаат за Фејсбук, ќе се чекираат, а на крај ќе прашаат кои се Македонија и против кого играме.
Е тоа повеќе ме нервира.

Од земја до земја, има разлика. Не се примањата исти секаде. И најлесно е да кажеш некој да седи дома, а има желба да оди на стадион, прати фудбал, цел живот, а не може да оди, додека снобови некои, кои немаат појма од фудбал, ама им дале гратиси или нешто слично, ќе одат на стадион, ќе се сликаат за Фејсбук, ќе се чекираат, а на крај ќе прашаат кои се Македонија и против кого играме.
Е тоа повеќе ме нервира.

Не викам дека не е така, нема што да се прави ако нема каде ќе оди? Тоа е ќе си седи и од дома ќе гледа па следна ако има ќе оди..затоа има карти од 200 денара што се поевтини за да можат повеќето бар од тие да купат.

200 денари, 400 за превоз, уште толку да јадеш нешто и да се напиеш, 1000-ка. Не е 200 денари.

Ја си зедов од тие од 400, ама не се сите исти и немаат сите исти можности. Не ми глумите лудило.
А како сакаш ти од Кавадарци на пример, да дојдеш во Скопје, да поминеш 7-8 саати таму, да одиш на утакмица беспари и да се вратиш дома сит? Па секоја потреба, т.е. желба чини пари. По која математика сакаш тебе да те кошта исто како некој шо живее во Карпош да речеме? Во таков случај тебе уствари пропратните работи ти се проблем, а не картата. И на крај краева, ако не можеш да си дозволиш да идиш од друг град и да потрошиш 1000-ка нема и да одиш. И јас не бев на екскурзија ни во средно ни на факултет, затоа што немав пари, за разлика од моите соученици. И шо требаше, да им се молам да доплатат уште едно место за мене? :eek: Секој според можностите, ако имаш оди, ако не ќе гледаш на ТВ. Simple as that. Нигде во светот нема “социјален“ превоз, јадење и карти за на фудбал. Deal with it.

Е тоа повеќе ме нервира.
Брат, точно дека неможе секој да иде на стадион, ама такви се 5% у државава. Репрезентацијава игра 5 пута годишно на домашен терен, се знае датумот на играње многу време претходно. Тој што има желба да иде на стадион, ќе најде начин. Ја да идем од Тетово со уште 4-ца другари со кола, све на све ќе ме фати 500-600 денари (ако имам карта од 200 ден.). Муабетов ми беше, ако си до толку шворц и немаш пари за фрлање, две недели претходно по 50 денари да тргаш настрана, ете ти пари за карта.

Прочитав дека се продадени околу 24.000 влезници, што значи има уште 7-8.000 останато

Муабетиве ме потсетија на една случка што ми се деси пред некое време. Седнувам у Мекдоналдс и доага таа што работи таму и ми носи книга за жалби и пофалби и отворам да видам што како има и читам на едно место: Супер сте, само малку намалете ги цените, и ние од Штип сме луге :icon_mrgr:.
Шала на страна, знам дека на оние од друг град им е поскапо и потешко да дојдат, ама мислам дека картите не се којзнае што...Што да се каже тогаш за Англија и Холандија картите што беа по 1000 па и повеке. Како што рекоа и погоре, ako веке се има желба ке си скратиш неколку искачања, ке заштедиш или па тргај настрана по некој денар секој ден.
Единствено што тука федерацијата може да направи, според мене, е да направи неколку стадиони во поголемите градови според ФИФА стандарди или па да се реновираат постоечките и репрезентацијата барем 2-3 пати годишно да организира да се играат пријателски утакмици, а зошто да не и некоја квалификациска со некој послаб противник :)(Италијанците имаат многу добар систем, играат низ цела Италија, колку што знам, ама знаеме таму какви се стадионите.)

Имаше еден коментар на ФБ:

Скапи се картите. До сега немам пропуштено натпревар на репрезентацијата ама сега ќе морам заради цената.

Ако не пропуштил натпревар значи платил 1000 за Англија а многу му се 200ки за Белгија..

Сигурно дека идат. Ама не од ова племево што дојде од Косово, кои не ги сакаат ни самите албанци кои живеат во Македонија од кога се родени.
Еве ти еден пример, кога Македонија ја тепаше Литванија кошарка, мој комшија албанец славеше и се радуваше како дете, па дури свиреше и од прозор со вувузела :D (а притоа знаеме дека нема ниту еден Албанец во репрезентација).
Има и такви, ама за жал многу се ретки.
Абе и јас како Албанец идам да ја следам мак. репрезентација во фудбал кога имам услови затоа што ме интересира фудбалот без разлика кој игра,а да идам да гледам кошарка дури и финале да е ќе одам без мерак затоа што немам некој симпатии кон тој спорт.И мене секако ми е мило кога тепа мак. фудбал.реп. дури и кога нема албанци ама сепак тоа кога се пее анти-алб.тоа не е морално спрема тие играчи кој играат за репрезентацијата иначе вака по клубови и така не следам многу таму сепак не се игра за репрезентација што сакат и кој сака нека пее.

Имаше еден коментар на ФБ:

Скапи се картите. До сега немам пропуштено натпревар на репрезентацијата ама сега ќе морам заради цената.

Ако не пропуштил натпревар значи платил 1000 за Англија а многу му се 200ки за Белгија..
Абе ако знае он што напишал,ја глава сечем,ама ај само да се лупнело нешто:facepalm:.

Зошто Попов не игра?

И да поставам уште едно прашање:
Што мислите идат ли Албанци да ја следат македонската репрезентација? без разлика дали има некој албанец во тимот или не.
Идат и навиваат за Македонија. Нормално не сите, но има доста.

Мора да им се покаже на некои фаци како Попов дека не се незаменливи во репрезентација, па макар и ни дувала промаја на таа позиција.

Не може го зеле на позајмица во Вест Бромвич, да изигрува тука ѕвезда мислиш клучен играч од ЛШ состав е, па и уште како што рече членот Кумплунг, да ставаш слики на FB, „тате на пазар во Бирмингем“ :pos: Да не зборам дека и во Англија веќе е мета на спрдња и има создадено имиџ на Ли Боер или Џои Бартон тип на фудбалска фаца. Типично кад се сељак покондури, затоа мора да се создаде имиџ дека во репрезентација ќе играат само тие што сакаат и заслужуваат а не некои што треба да ги молиш или да им објаснуваш зашто ќе бидат седнати на клупа/изоставени.

Пред утакмицата со Хрватска на гости, на тренинг, Пандев го буцкал Попов, демек неможеш да шутнеш фудбал до најгорното седиште.
И Попов фраерчината, кој бе неможе, зимање рогање фудбалот нагоре по столчињата :facepalm: :pos:
И Чеде тука кажал, демек момци бидете озбилни. И ај тоа поминало...
И покасно малце на истиот тренинг, истегале нешто, и имало некоја топка наместено на пенал. И сите истегале, и Попов залетување, пукање фудбалот у гол :pos:
И тука Чеде почнал да урла....

Секој збор за однесувањето на Попов е сувишен...

Попов можеше да се извини за тоа што го пљукна Вокер, и да цвичи пред ТВ дека не бил таков играч, да моли да кука...А овде тешко му е да се извини што се понашаше како прав сељак и што си зеде за слобода да ја напушти репрезентацијата зошто не бил во прв тим. Ама таму го боли за парете, а за националниот дрес и Македонија го боли к*р. Такви сељаци не се ни потребни во репрезентација, ма колку сака да е јак. Нека си иде со тате на пазар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom