Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
за што е ова,ќе биде ли грешка ако ја излетам? :D гледам и кај мене ја има дафак и ова google+ што се овие срања ич не ми е јасно.

вчера арно оти ги префрлив на мемориската апликациите,ете зошто ми бил бавен телефонот божеееееее :facepalm:
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:27 ---

за што е ова,ќе биде ли грешка ако ја излетам? :D гледам и кај мене ја има дафак и ова google+ што се овие срања ич не ми е јасно.

вчера арно оти ги префрлив на мемориската апликациите,ете зошто ми бил бавен телефонот божеееееее :facepalm:
Ако не ти е рутиран телефонот нема тргање :D

Ако не ти е рутиран телефонот нема тргање :D
И да ти е рутиран не можеш да ја тргнеш (google settings), кај мене во Titanium backup не се појавува како посебна системска апликација за да можам да ја избришам. Најверојатно е врзана со play store. Како алтернатива на JB 4.2.1-2 можеш да ја скриеш т.е. да не се појавува како апликација (икона) во app drawer - от. :)

htc desire hd. добро што е ова со 3г не ми се верува за 15 мин ми ја испразни батеријата, толку да троши има ли некоја финта или тоа е тоа?

htc desire hd. добро што е ова со 3г не ми се верува за 15 мин ми ја испразни батеријата, толку да троши има ли некоја финта или тоа е тоа?
Тоа е тоа, 3G мрежа ја цица премногу батеријата нема решение.

Тоа е тоа, 3G мрежа ја цица премногу батеријата нема решение.

se zaebavas??? za 15 minuti cela baterija?
spored gsm arena treba olku da izdrzi:
Stand-by Up to 490 h (2G) / Up to 420 h (3G)
Talk time Up to 9 h 15 min (2G) / Up to 5 h 30 min
(3G)

se zaebavas??? za 15 minuti cela baterija?
spored gsm arena treba olku da izdrzi:
Stand-by Up to 490 h (2G) / Up to 420 h (3G)
Talk time Up to 9 h 15 min (2G) / Up to 5 h 30 min
(3G)

Немој ова да го земаш ептен како репер за времетраењето на батеријата.
Ти вика додека е стенд бај мод максимум до 420 часа на 3G мрежа, а зборење на истата мрежа максимум до 5 часа. Тука не ти го рачуна интернетот, пораките, алармот и другите апликации на телефонот.
Пробај колку за тест види на 2G стави и колку така ќе тера само забележи дали ќе користиш wifi, тоа дополнително ја црпи батеријата.

Imam sony xperia s, poslednite nekolku dena imam problem so brzo trosenje na baterijata i toa za nepolni 10-12h. Koga otvoriv vo setings battery mi pokazuva deka Android OS ja trosi 82% od baterijata a se drugo mi e po 3-4%. Dali imam nekoj problem so softverot mislam virus da ima ili pak e nesto drugo problem. Pomos ve molam

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Imam sony xperia s, poslednite nekolku dena imam problem so brzo trosenje na baterijata i toa za nepolni 10-12h. Koga otvoriv vo setings battery mi pokazuva deka Android OS ja trosi 82% od baterijata a se drugo mi e po 3-4%. Dali imam nekoj problem so softverot mislam virus da ima ili pak e nesto drugo problem. Pomos ve molam

instaliraj task killer imas nekoi procesi sto ti ja jadat baterijata. Stavi autokill level crazy i kje gi gasne sekojpat koga ti e zaklucen telefonot.

Edno prasanje od mene
Kako da pisuvam na kirilica od mobilen?

instaliraj task killer imas nekoi procesi sto ti ja jadat baterijata. Stavi autokill level crazy i kje gi gasne sekojpat koga ti e zaklucen telefonot.

Edno prasanje od mene
Ако имаш андроид, можеш да го користиш shiftkey. Линк по пп

Edno prasanje od mene
Imam instalirano i toa pro verzija ja imam no ne pomaga i ne mi e jasno do sto moze da bide pozz

НЕ,не спуштаје таскови такви работи....го кочат телефонот.НЕМОЈТЕ!

Здраво. Имам проблем со мојот телефон, имам sony ericsson xperia mini pro и веке подолго време неможам ништо да симнам, ниту од андроид маркетот. Секогаш ми вели downloading file failed, try again. Чаре?

Ako moze nekoj da pomogne zemav xperia J i se e ok ali koa ke upalam nekoja banalna igra kako subway surfers ili drag racing mi kocat? nekoe resenie a ne utube eden decko igra nfs most wanted na telefonov i trista pati po zahtevni igri :D a kaj mene zeza ova mi rekoa deka moze da e fabricki zeznata maticna pa zatoa igrite kocat fala odnapred
--- надополнето: 10 март 2013 во 21:23 ---
Ako moze nekoj da pomogne zemav xperia J i se e ok ali koa ke upalam nekoja banalna igra kako subway surfers ili drag racing mi kocat? nekoe resenie a ne utube eden decko igra nfs most wanted na telefonov i trista pati po zahtevni igri :D a kaj mene zeza ova mi rekoa deka moze da e fabricki zeznata maticna pa zatoa igrite kocat fala odnapred

Имам Alcatel OT-908 и исто така имам лаптопт кој има блутот, е сега сакам да префрлам нешто од лаптопот на мобилниот преку блутот па ако може малку помош.

Фала ви однапред...

Џабе е мислам...и кај мојот Galaxy S кочат некој поголеми игри...многу се нервирам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom