Што бараат атеисти на форум за религија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
ТИ ќе ми кажеш :) Црквата за мене нема ништо со Исус, но нели тоа тебе не те интересира.... што правиме муабет, што се заморуваш со мене и моите мисли за твојата црква кога не ти е битно што мислам јас? Или пак сега ти е битно? :)
Одлучи се човеку :) Црквата осудува и блада на стара слава по се изгледа како таа може да се меша во животите на луѓето, да дели некаква првдина и вистина во која верува.. Не бидува тоа така веќе, доста е... не бидува едноставно... :sneaky:
Црквата едвај чека да види некој „да побара“ да биде осуден... и ете ти ја нејзе со анатемите и проколнувањата и заплашувањата со горење и доаѓање брзо на Христос (на македонски, спасител).

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ТИ ќе ми кажеш :) Црквата за мене нема ништо со Исус, но нели тоа тебе не те интересира.... што правиме муабет, што се заморуваш со мене и моите мисли за твојата црква кога не ти е битно што мислам јас? Или пак сега ти е битно? :)
Одлучи се човеку :) Црквата осудува и блада на стара слава по се изгледа како таа може да се меша во животите на луѓето, да дели некаква првдина и вистина во која верува.. Не бидува тоа така веќе, доста е... не бидува едноставно... :sneaky:
Црквата едвај чека да види некој „да побара“ да биде осуден... и ете ти ја нејзе со анатемите и проколнувањата и заплашувањата со горење и доаѓање брзо на Христос (на македонски, спасител).
Трај си и уживај во своите заблуди...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Трај си и уживај во своите заблуди...
Токму тоа сакам да го потенцирам: секој со своите заблуди, без дрдорење за апсолутни вистини, верување во истите,мешање на богови, казнување од истите тие богови и слично...
Молете се, надевајте се, верувајте си... во тишина! ;)
Колку што се прашувате што бараат атеисти на форум на кој има теми за религија, треба да се запрашаме што бараат религиозните со нивните препукувања и докажувања на верата во која веруваат...

Ајде, некои дознавме се надеваат на „конвертири“ и си се радуваат на тоа... ама поголемиот број поима немаме што прават... :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А ти шо си ? Трол?

ај да казнам некој офтопик ...
Ne brishi nego objasni shto ti smeta postot, i koj ti e kriteriumot za kaznuvanje....ili ne smeeme da diskutirame ako ne ti se dopagja na tebe...
Nemashe nikakva navreda vo postot...zoshto kaznuvash i brishesh?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ne brishi nego objasni shto ti smeta postot, i koj ti e kriteriumot za kaznuvanje....ili ne smeeme da diskutirame ako ne ti se dopagja na tebe...
Nemashe nikakva navreda vo postot...zoshto kaznuvash i brishesh?
ако имаш што да прашаш ќе пишеш на тема која е наменета за тоа не кај ќе ти текне тебе ..
следен офтопик = казнени поени за офтопик.

што се однесува до постот беше пријавен од оние кои ги спомна и ги нарече секташи.
и беше целосен офтопик кој само навлекува следни офтопици ...
ако беше навреда казнените поени ќе беа повеќе.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Затоа што е демократија, кои се па верниците да му забранат....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.365
Токму тоа сакам да го потенцирам: секој со своите заблуди, без дрдорење за апсолутни вистини, верување во истите,мешање на богови, казнување од истите тие богови и слично...
Молете се, надевајте се, верувајте си... во тишина! ;)
Колку што се прашувате што бараат атеисти на форум на кој има теми за религија, треба да се запрашаме што бараат религиозните со нивните препукувања и докажувања на верата во која веруваат...

Ајде, некои дознавме се надеваат на „конвертири“ и си се радуваат на тоа... ама поголемиот број поима немаме што прават... :)
а да го направите и вие истото... во тишина
а не на секој пост да мавате контра аргументи и да разубедувате :)

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
темното никогаш нема да се откажи да го засени светлото ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Да знаеш што се се прави во тишина... :)
Ова е форум, без контра-аргументи нема да постои.
Не разубедуваме, само се бараат аргументи од сите... не верникот да се крие зад верата и толку! ;)
Така ништо не правиме... поточно така ништо не прават.

Секој пост ќе биде контра аргумент. Бил, е и ќе биде... форум!
--- надополнето: 25 јануари 2014 во 23:26 ---
темното никогаш нема да се откажи да го засени светлото ;)
Без мракот ниту една ѕвезда нема да видиш. Без мракот нема ниту една светлина да познае твоето око. Така велат... :)

Зарем вашите богови не се мрачни богови чиј лик никој не го видел, задскриени од мрачни облаци?

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Да знаеш што се се прави во тишина... :)
Ова е форум, без контра-аргументи нема да постои.
Не разубедуваме, само се бараат аргументи од сите... не верникот да се крие зад верата и толку! ;)
Така ништо не правиме... поточно така ништо не прават.

Секој пост ќе биде контра аргумент. Бил, е и ќе биде... форум!
--- надополнето: 25 јануари 2014 во 23:26 ---

Без мракот ниту една ѕвезда нема да видиш. Без мракот нема ниту една светлина да познае твоето око. Така велат... :)

Зарем вашите богови не се мрачни богови чиј лик никој не го видел, задскриени од мрачни облаци?
Ништо не реков јас, само ке речам дека не можи едното без другото колку и да се нејкат и расправаат.Па што е бело а што е црно е субјективно гледиште...

Kajgana Shop

На врв Bottom