Што бараат атеисти на форум за религија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Свашта има нелогично во твојата црква... и 30 000 други не се поразлични...
Не ме интересира црквата и што таа смета за вистина... верувањето штом ви е еднакво со вистина и реалност: улалалааа
Добри сте :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Свашта има нелогично во твојата црква... и 30 000 други не се поразлични...
Не ме интересира црквата и што таа смета за вистина... верувањето штом ви е еднакво со вистина и реалност: улалалааа
Добри сте :)
Не зезај, добри?
Ма какви, одлични се, такви требаат за црквата, иначе отиде у банкрот :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не ме интересира црквата и што таа смета за вистина...
..исто како што мене лично, уопште не м занима кој што кажал за Црквата, а самиот е надвор од Црката...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како ли ќе се вклопат пак атеистите во сета оваа збрка, тоа е голема тајна по се изгледа...
Нема тука никава тајна: кој решил да си гопомине животот „по свое„ и надвор од Црквата, таквиот сам на себе си пресудил...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Нема тука никава тајна: кој решил да си гопомине животот „по свое„ и надвор од Црквата, таквиот сам на себе си пресудил...
Како го кажуваш ова со лоша умисла... си пресудил. ПА јас секој ден САМ си пресудувам, да не сакаш да чекам твојот или богот на муслиманите да ми пресудува?
Не сум до толку...
Така де... и бидејќи некој сам решил да мисли со главата и да пресудува што е ок што не, тоа црквата го смета за ... лошо?
Ако ви се намали бројноста на месото, да ... сигурно е лошо тоа по црквата како ТЕЛО на Спасител, нели? :)

П.С. Денес не ви е нешто празник, нема да одсуствуваш од форумов за да не се полниш со негативни мисли? :cautious:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
П.С. Денес не ви е нешто празник, нема да одсуствуваш од форумов за да не се полниш со негативни мисли? :cautious:
Да, денеска е празник (Јован Крстителот...), плус задушница, што не значи дека сум станал лошко...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Да, денеска е празник (Јован Крстителот...), плус задушница, што не значи дека сум станал лошко...
Ах секој во Црквата за мене е лошко :D (ова во стилот на твоето судење луѓе)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Кај запримети дека судам луѓе, лебати?...:sneaky:
Види погоре бре Мики... не знаеш ни што пишуваш кога ќе ти дојде зборот „црква“ во умот... исклучуваш и п* не те боли што ќе напишеш и дека тоа истото ќе биде земено против тебе од страна на другите :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Miki
КАко што кажа некој претходно, типично црковно мафијашко осудување!
ТИ самиот си се осудил ама... тоа бидејќи си надвор од црквата, инаку црквата ќе ми те средеше тебе и ти немаше да се осудиш самиот (во стилот да си навлечеш „божествена казна“). Како да не постои праведен суд надвор од таа твоја црква...
Или постои? Што ќе биде, црквата го осудува или не поединецот? Или според црквата твоја, поединецот сам си се осудува негативно? :свиркам:
Како не ве мрзи да го омаловажувате поединецот не знам... :(
Абе бегај таму христијанину низаеден :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki
КАко што кажа некој претходно, типично црковно мафијашко осудување!
..рече антихристот...
--- надополнето: 9 март 2013 во 15:27 ---
Miki
ТИ самиот си се осудил ама... тоа бидејќи си надвор од црквата, инаку црквата ќе ми те средеше тебе и ти немаше да се осудиш самиот (во стилот да си навлечеш „божествена казна“). Како да не постои праведен суд надвор од таа твоја црква...
Или постои? Што ќе биде, црквата го осудува или не поединецот? Или според црквата твоја, поединецот сам си се осудува негативно? :свиркам:
Како не ве мрзи да го омаловажувате поединецот не знам... :(
Абе бегај таму христијанину низаеден :D
Наместо да си прајш муабет со самиот себе, дај конечно посочи ми дел од мој пост каде некого веќе сум осудил...:sneaky:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Па ти го цитирав... но тебе ти е убаво вака, да се криеш зад црквата... криј се, еден ден ќе ја нема.. :) Не дека и сега што ја има е големо нешто, ама ајде...

ТА затоа имаме зголемен број емисари кои велат „биди дел од црквата“ да не се осудиш самиот... да се осуди на што? :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
криј се, еден ден ќе ја нема.. :)
..се понадева антихристот...

А еве што напишав, цитирам:

„...Нема тука никава тајна: кој решил да си гопомине животот „по свое„ и надвор од Црквата, таквиот сам на себе си пресудил...„.

За да прочиташ поубо, го нагласив тој дел од мојот пост...:sneaky:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дефинирај ТАКВИОТ бре МИКИ и ќе видат и другите како црквата е подла со своите осудувања и анатеми! :D
.
Хепта де,

до сеа требаше да Ти станит јасно дека секој кој ја мразит Црквата, а со неа и Христа Бога, по автоматизам е пример за кој самиот бараш да бидит дефинисан. Према томе, види се себе си и не се замарај со другите, понајмалку со Црквата.

Kajgana Shop

На врв Bottom