Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имаме сеуште шанси за 4-то место, само Венгер треба да менува и мотивира над неговите граници. Ако го играат секој натпревар до крај како финале во ЛШ, можеме сите натпревари да ги добиеме. Тотенхем неможе да ја држи оваа форма до крај на сезоната, а Челси и онака не е константен. А верувам дека и сити ќе губи поени до крај на сезона!

На лето очекувам голема реконструкција и менување на досегашната политика!

Венгер појма нема од тактика и менаџмент,нека си ја напика тоа дипломата по економија во газ....сеуште живее во 95та.

Ti si pro menager sekoja cest, a Wenger vrska nema...sto ne se prijavis mesto nego...moze i prvo mesto ke osvoime...

Неколку збора за натпреваров.
Прво овде му се придава преголемо значење (ние ниту живееме во Лондон а уште помалку во северен Лондон, за да можеме да го почуствуваме вистинското ривалсто, така да натпреваров треба да се гледа од призмата на 3 поени, кои не се ништо поважни од изгубените бодови од Норич, Свонси - на домашен терен, или пак некои нерешени резултати од кои требаше да освоиме три бода - Фулам, Астон Вила и сл.)
Втора работа, мислам дека Венгер згреши од психолошки аспект што изјавуваше дека овој е натпревар да се биде или не сезонава за Арсенал (знам многу менаџери кои пред натпревар во кои се одлучува шампионатот - играат првиот и второ пласираниот, се обидуваат што повеќе да го намалат притисокот врз играчите, а не да го зголемат)
Трето секогаш сме имале слаба одбрана (сезонава не е исклучок), но сме имале напад кој тоа можел да го компензира, се виде и сега на натпреварот, немаме замена за Жиру доколку тој има слаб ден или не е во форма.
Четврто не можеме да им замериме за заложбата на играчите овој натпревар, сите се трудеа и играа максимално, да го правеа тоа почесто и со тимови за кои они мислам им е под чест да играат, тогаш немаше да биде толку голема бодовната разлика со Тотнем.

Се виде дека немаме ништо, а уште помалце Шампионски менталитет. Ќе почекаме веројатно уште 3-4 години, за да крениме некој ѓум, под услов да се направи костур на тимот врз кој ќе се базира играта, како во минатото. Нас во 3 години ни заминаја 4 клучни играчи, а да не зборам за предходно. Шо поќе.

Казорла, Вилшир, Артета, Ремзи, Волкот... Сите овие треба да се тука и догодина. Во улога на најлош годинава кај нас, заедно со Вермален го клавам и Сања. Јас сум Џенкинсон да игра прва постава детето. Ако ништо повеќе го сака клубот. Во то сум убеден. Многу ме потсеќа на Кион. А знам дека ќе созрее уште повеќе, за разлика од Сања кој ја доживеа фудбалската зрелост, па ако важат тие 10 милиони или колку беа од Интер, радо би ги зел.

фала пријатно

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Swansea - ARSENAL Liverpool - TOTtenham
ARSENAL - reading tottenham - fulham
wba - ARSENAL swansea - tottenham
ARSENAL- norwich tottenham - everton
fulham - ARSENAL chelsea - tottenham
ARSENAL -man utd tottenham - man city
qpr - ARSENAL wigan - tottenham
ARSENAL- wigan tottenham - southampton
newcastle- ARSENAL stoke - tottenham
ARSENAL - everton tottenham - sunderland

Nisto ne e gotovo spored rasporedot. ;)

Се гледа и те како.
Болд и Венгер имаа ситна кавга.Прати ја одбраната на почеток сезона и сега ;)
Се гледа и на натпревари некако ладен е односо помеѓу нив двајца а штети на тимот ...
Dolce ♥♥♥♥
Никој го несака тоа дрво у тим без разлика дали и без пари ќе го дадеме а и ова ѓубре нема да сака да си иде заради платата ,нема да понуди некој тим 60к неделно за бос играч
Договорот му трае до лето 2014 ,најверојатно пак ќе го измаат на позајмица некаде ...

И позајмица да е само да не го гледам во тим, не само него треба да се прави огромно чистење.
Едвај чекам летото да видам како ќе се одвиваат работите, мада искрено не очекувам многу, ама сепак ајде.....

Арсенал последен англиски тим што остана во ЛШ. #RESPECT
:icon_lol:

Поарно да ја предадеме отколку да отидеме и да ни фукнат 5/6 комада :ROFLMAO:
Се зезам де ај ќе отидеме барем да се надеваме на некое чудо ... :noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom