Види, не постои конкретна исхрана која ќе го намали стомакот, а подобри градите и бицепсот како што велиш ти.Myers здраво да те прашам за еден совет за почетник у теретана, да се намали стомакот а да се оформат добро градите и бицепсот, каква исхрана препорачуваш?
Не земај мултивитамини и минерали во таблети, ги прават од јаглен и други руди ги извлекуваат. Твоето тело не може да ги препознае, витамините и минералите мора од храната да ти доаѓаат за да може телото да ги препознае и апсорбира, а и настрана од тоа таблетите се полни со засладувачи, вештачки бои, појачувачи на вкус а можеби и конзерванси.Добри ли се оние sunlife мултивитамините од КАМ што се? Исто и Ц витамин,калциум и сл.
Второ...овчото сирење,дали е помрсно од кравјото,т.е. сооднос на калории/протеини?
Од такви доктори, државата ни цвети, оди во болница, малку да ти е покачен притисокот, ќе ти кажат, ааа дечко ти пиеш протеини од некои протеини се покачува, намали малку
Секој ден го надградувам моето оскудно знаење...кое веќе полека преоѓа во познавање...Не земај мултивитамини и минерали во таблети, ги прават од јаглен и други руди ги извлекуваат. Твоето тело не може да ги препознае, витамините и минералите мора од храната да ти доаѓаат за да може телото да ги препознае и апсорбира, а и настрана од тоа таблетите се полни со засладувачи, вештачки бои, појачувачи на вкус а можеби и конзерванси.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 09:49 ---
Па добро е немаш толку големо его колку мускулите твои .Секој ден го надградувам моето оскудно знаење...кое веќе полека преоѓа во познавање...
Што мислиш, дали некој лекар би ти препишал терапија, ако му постираш на тема и му кажеш дека те гребе грлото и кашлаш )Па добро е немаш толку големо его колку мускулите твои .
Него дај совет за доручек сериозен сум, сакам да ја исчистам храната.....
Зошто бе? Да искрено имам мало скромно познавање во врска со храна и исхрана, но секогаш сум отворен да слушнам нови мислења посебно на оваа тема од овај агол. Бидејќи познавањата не ми се за исхрана од физички туку од духовен аспект, па сакам да знам за храна за мускули.Што мислиш, дали некој лекар би ти препишал терапија, ако му постираш на тема и му кажеш дека те гребе грлото и кашлаш )
Тешко дека со ваква комбинација ќе качуваш маса. Јас со слична килажа бев на 440 ЈАГЛЕХИДРАТИ 89 МАСТИ 160 ПРОТЕИНИ се на се 3200 калории.Ми треба помош околу составување на храна за зголемување на мускулна маса имам 72 кила а според тоа го направив и ова.
252 - грама ЈАГЛЕХИДРАТИ
144 - грама ПРОТЕИНИ
72 - грама МАСТИ
е сеа веќе кога го имам ова сакам да знам како ПРАВИЛНО да си ја направам храната баш и затоа ми треба помош
Сигурен сум дека ќе качам,само ми треба помош во составување на правилна хранаТешко дека со ваква комбинација ќе качуваш маса. Јас со слична килажа бев на 440 ЈАГЛЕХИДРАТИ 89 МАСТИ 160 ПРОТЕИНИ се на се 3200 калории.
Може е многу висок, 72 кила и 1.90 да е висок, 1800 му е мејнтененс + вежби + булк = 2200 од прилика за чист булк, 2232 калории е неговово барањеТешко дека со ваква комбинација ќе качуваш маса. Јас со слична килажа бев на 440 ЈАГЛЕХИДРАТИ 89 МАСТИ 160 ПРОТЕИНИ се на се 3200 калории.
Висок сум 177/178 од приликаМоже е многу висок, 72 кила и 1.90 да е висок, 1800 му е мејнтененс + вежби + булк = 2200 од прилика за чист булк, 2232 калории е неговово барање
Нема шанси со 2200 калории да си на маса со таа висина. Дај ми податоци колку години имаш и како планираш да ти изгледа еден ден во однос на дневни работи на кои трошип енергија (пример 8 часа спиење, 1.5 час тренинг во теретана, 1 час пешачење во тек на денот, остатокот во мирување - гледање тв, комјутер и сл)Висок сум 177/178 од прилика
Според кој калкулатор рачунаш?Може е многу висок, 72 кила и 1.90 да е висок, 1800 му е мејнтененс + вежби + булк = 2200 од прилика за чист булк, 2232 калории е неговово барање