Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Дали може да се напраи ваква аналогија: звучна карта и слушалки = графичка карта и монитор?
Пример ако имаш чкарт монитор нема да уживаш во високо квалитетна слика, али сепак ќе имаш побогати ефекти во игрите отколку со слаба графичка. И овие слушалкиве што ги имам си вадат добар звук, не се некое ѓубре.
Сепак како што кажав понатака сигурно ќе купам појаки слушалки, а до тогаш со овие се надевам ќе има поквалитетен звук и попрецизно позиционирање отколку сега со onboard. Ќе ја купам звучнава и ќе кажам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
А што мислиш нема да има разлика од onboard-от? Во секој случај и понатака сигурно ќе ги апгрејдувам слушалките...
Многу подобро, поготово ако имаш постара матична....ако ги абгејдуваш слушалките, какви планираш да зимаш?

Не не, DG е, таа што он има намера да ја земе. DS е малце подобра барем на хартија. Подржува 7.1 аудио и максимална резолуција од 192 KHz @ 24 bit, за разлика од DG која е со 5.1 аудио подршка и 96 KHz @ 24 bit, али па од друга страна DG има вграден засилувач до 150 оми.

Точно моја грешка, ги помешав двете...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Немој "гејмерски слушалки" да зимаш, џабе ке фрлаш пари. Кажи колку ти е буџет увек има подобри слушалки и за игри и за музика.
Сеа за сеа не зимам никакви, овие за понатака ги планирам. Дај тогаш некој предлог за докај 80 евра, и кај може да се купат "не-гејмерски", по продавнициве што гледам сите поскапи се гејмерски.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Сеа за сеа не зимам никакви, овие за понатака ги планирам. Дај тогаш некој предлог за докај 80 евра, и кај може да се купат "не-гејмерски", по продавнициве што гледам сите поскапи се гејмерски.
Иди до артист така мислам се викаше продавницата, не знам сега кај точно се наоѓаше провери на веб страната, имаш голем избор на квалитетни слушалки, се напѓаат до 80 евра доста солидни. Ама сепак најдобро е да идеш и самиот да процениш кои се покомфорни и кои ќе ти дадат подобар звук во зависност од музиката што ја слушаш.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
И јас би ти посоветувал да не купуваш гејмерски слушалки. Имаш доста солидни за таа цена во Артист, Дуна, па може нешто и во Аудио Центар. Артист се после Нова Македонија, пред Водњанска десно накај Зебра/Капиштец и веднаш лево во тоа кратко и тесно уличе.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Првичната намена на овие им е за телефони/мп3 плеери (да не речам за хипстери со ајфон), не за рс со звучна картица.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Ај некој нека ми препорача конфигурација до 33-38.000 денари.
Повеќе наменето за новите игри. Може рам 4гб да се скрати за после да ставам уште 4. Без монитор,маус,тастатура, и такви ситни ствари

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ај некој нека ми препорача конфигурација до 33-38.000 денари.
Повеќе наменето за новите игри. Може рам 4гб да се скрати за после да ставам уште 4. Без монитор,маус,тастатура, и такви ситни ствари
Истото го пиша пред некој ден тука, јас ти пратив одговор. Многу солидна конфигурација за таа цена. Еве пак.
http://forum.kajgana.com/threads/Помош-проблеми-прашања-совети.617/page-783#post-5713262

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Да ми препорачавте некое рутерче за месец дена користење што ќе заврши работа ...што поефтино тоа подобро.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Да ми препорачавте некое рутерче за месец дена користење што ќе заврши работа ...што поефтино тоа подобро.
Купи било каков, и онака нема разлика да и направи ако е за на кратко и е лоу енд рутер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ќе издржи и многу повеќе, рутерот се користи со одредена цел, ако немаш проблеми, немора воопшто да го менуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom