Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Англиски знам исто колку и Македонски,Германски нешто што останало од 4 години учење,и Шпански разбирам кога зборуваат,а јас да зборувам врска немам.

Англиски скоро перфектно, некои од соседниве јазики како српскиот, буарскиот и хрватскиот но не толку добро, и по малце шпански разбирам.:toe:

Шпански знам речиси исто како Македонски (како втор мајчин јазик ми е шпанскиот),Англиски 60% (полесно разбирам,но потешко ми е да зборам),сите од бивша Југославија (освен Словенечкиот) и сега на школо (3 година гимназија-јазичен смер) почнав да учам Италијански.
Инаку на школо од 5 оделение учам Германски и за овие 6 години знам само некоја реченица да кажам,некако одвратен ми е тој јазик затоа и несакам да го учам.

Дали може некој да ме посочи или да ми даде контакт или адреса кае би можел да се запишам на курс по Словенски јазик. поздрав

angliski i spanski super gi baratam:icon_razz onaka mi odat francuski i italjanski (pa se mislam koj da go biram za fax-slobodno moze da mi dadete idei) i kineski ke go naucam za nekoja godina:aplauz::icon_razz

angliski i spanski super gi baratam:icon_razz onaka mi odat francuski i italjanski (pa se mislam koj da go biram za fax-slobodno moze da mi dadete idei) i kineski ke go naucam za nekoja godina:aplauz::icon_razz

Италијански, најлесен јазик на светот.

fala na brziot odgovor...lesen e ne velam ne ama so znam pokje si ja sakam prof po francuski:D i plus e svetski(polesno e za rab da najs so francuski) ama ne znambe vo teski mislenja me stavi sea:D ke se tupam do avgust:D

fala na brziot odgovor...lesen e ne velam ne ama so znam pokje si ja sakam prof po francuski:D i plus e svetski(polesno e za rab da najs so francuski) ama ne znambe vo teski mislenja me stavi sea:D ke se tupam do avgust:D

За тоа ќе бидеш секогаш во предност отколку да земеш италијански. Го учам јазиков од бог знае кога а учев во основно и француски, може е потежок францускиот ама опфаќа поголемо светско говорно подрачје :)

Јас мислам да си земеш француски а италијански ти е доста книгата да си ја купиш, лесно се сфаќаат некои работи и по логика одат а и цело време се повторуваат некои шеми. Најсложени се само предлозите, за нив нема дефиниција мораш да ги учиш напамет како одат во склоп со зборови :/

Грчки доста добро но пстепено го усоврсувам

Малку ми е смешно кога некој ќе рече колку од јазикот познава бидејќи јазикот е жива материја и нема тука проценти колку познаваш но.. сепак идејата е сфатена.

Инаку да внесам мало подновување - Старословенски - на почетокот од почетокот. Лесен за сфаќање, тежок за читање. Интересно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom