Колку странски јазици знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата filip_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Англиски 99% го разбирам :хаха: (да не ги набројувам спрски, мрпски и други јазици)
француски се обидувам нешто да научам но не бива :D италијански разбирам колку да се уклопам во муабет а сакам перфектно да го знам...ѕверски јазик е :италија:

Англиски,латински,шпанаски и француски(помалку од другите го владеам овој јазик)

Анлиски, Шпански разбирам ама не можам да одговорам.

Англиски и германски (доста добро и двата), француски, шпански, а лани учев и албански-тежок јазик е, ама ќе го усовршам и тој. Предизвик ми е арабскиот-може некој ден и ќе го научам.:helou:

Англиски прилично добро, француски учам 2 години али не знам многу многу (а сакам), и можеби латински од другата година... :smir:

Англискиот го зборувам течно и скоро совладан ми е, рускиот го учев 3 години, но иако не знам да го зборувам добро поради 7те падежи, добро го разбирам. Учам сеуште германски и почетник сум во Италијански и Латински. Многу ми е мило што ги знам јазициве.

Англиски учам више 10 години, оваа ми е последна! Германски знам можда 10%-15%, а грчки имам едно како разговорник дома и цело време се канам да седнам да учам од него, ама здравје на лето овабезно:)

Англиски перфектно
Полски 90 %
Шпански 80 %
Грчки 70 %
Руски 50 %
Германски 40 %

Англиски и германски зборам подобро од македонски.

Англиски , Француски и на Турски само пцовки знам и толку :) Без тие Српски , Хрватски ...

Ај некој што знае француски да ми писе ПМ, ми треба 2 реченици да ми преведе ако може:pipi:
фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom