Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Големиот "економист" Сандро Росел под итно да заминит. Најлошата управа што некогаш ја имала Барса. Ја продаде традицијата, потроши 100 милиони за играчи шо седет на клупа и за двајца шо никако да седнет. а никако да потрошит пари за играчи шо се реално потребни. Му даде шанса да си играт еден камионџија со третолигашко искуство со светски ѕвезди. Доста беше!

Moze cela vecer da se fatis za glava, toa e moj stav i nema da go promenam, Vecerva posto celo vreme od koga se skaraa so Villa go pratam Messi, pri eden sut na Tello so ispadna ofsajd celo vreme se vrtese prema Tello demek zosto on sutna a ne mu podade, iako celata situacija ispadna ofsajd ama demek se naluti. Villa celo vreme go izbegnuva, ma ti ebam toa mentalitetot najdobar, ne gledas deka ne ide sam podavaj majko mu stara.

A i definitivno veke ne e toj stariot, kade se negovite sprintovi so topka, tie probivi? Ste videle nesto slicno sezonava?
Da,da,toj e kriv sto ne go igraat Villa od 1ta minuta,toj e kriv sto Fabregas ne e za ovoj klub,toj e kriv sto igrame bez napagac i taktika,toj e kriv sto igrame so Iniesta kako krilo a ovoj se zaborava i igra vo sredina,toj e kriv sto Pike pravi penal na kogo ne nasednuva ni fudbaler od 6ta liga,toj e kriv sto igrame bez desen bek-Alves e krilo,taka da KR ima prostor 20 metri da trca ko kon,toj e kriv sto nemame asalen odbranben fudbaler a nie trcame po Song....
Da nabrojam uste ili ?

Не сакам да изигрувам којзнае каков фудбалски стручњак..Го кажувам само она што го гледам...Мислам дека треба да им се честита и на Милан и на Реал Мадрид поради прикажаната игра, која ќе се согласите беше навистина машка..Во целата оваа ситуација единствено се прашувам каде замина онаа борбеност, онаа машкост од времето на Пеп..Како полека тој жар да згасна со текот на времето..Не би жалел да изгубиме па макар и 5-0, но со машка игра, со срце..Сите делуваат некако јалово, безидејно..Само мал број на луѓе ги знаат вистинските причини за тоа, и нормално не се сомневам- Пеп. Она што мене ми фали е борбеноста на Меси (да, тој сега е поискусен и позрел играч) ми фали неговата пожртвуваност, неговото Never dive,сета онаа детска наивност по која сите го препознававме..тој се промени и тоа е факт...фали харизматичност на клупата, фали авторитет...и секако стабилна одбрана, бековите се премногу истурени напред, па одбраната останува да виси на расеаниот Пике и веќе престарениот Пујол..Се надевам дека Виља ќе го започне натпреварот против Милан..Тоа е единствената шанса да се спаси нешто сезонава..Во Ла Лига сме на врвот поради одличната полусезона, но во таа полусезона не одигравме против којзнае каква голема екипа..Нашата игра е научена, секој тим веќе знае каде ќе подаде Меси, каде ќе игра Иниеста, каде ќе се движи Алвес..И тие екипи не прикажуваат којзнае каква игра, но рецептот да се победи Барса е еден...исто како и нашиот план за кој немаме резервен.. И најмногу можеби иритира фактот дека Тито се плаши да превземе ризичен потег..Не го обвинувам Роура, сигурно е претешка неговата задача, наследи голем тим..Се на се, треба еден голем одмор..сезонава во Ла Лига мислам дека е и готова..она што може да се спаси нека се спаси...а останатото полека може да влегува во историјата.. После овој удар тешко дека ќе се издигнеме, но треба да сме со кренати глави...Барса е посебна, дури и кога губи целиот свет слави..Тоа само по себе зборува за нејзината големина..И тоа знам дека еден ден ќе го признаат и Мурињо и сите кои некогаш ги оспорувале нејзините успеси..Многу среќа понатаму, и нека овие тешки денови станат минато..Срдечен поздрав! VISCA EL BARCA!!!!

Абе уживајте дур можете и дур сте живи. Не гледате какви времиња доаѓаат, поплави, опасности од сите страни... Може утре сите да не однесе вода, да се издавиме.. Затоа, не трошете живци на еден натпревар, богами ни на 2, евентуално 3.

И не друго ајде сите да земеме да плукаме по нив сега, па нека ни маваат сеир другине... Не се искажува љубов кон клубот вака...
Со сета почит за вистинските фанови на Барса, мада јас тука гледам повеќе пластика отколку на пластичарската улица. Клубот се сака кога победува и губи.

Da,da,toj e kriv sto ne go igraat Villa od 1ta minuta,toj e kriv sto Fabregas ne e za ovoj klub,toj e kriv sto igrame bez napagac i taktika,toj e kriv sto igrame so Iniesta kako krilo a ovoj se zaborava i igra vo sredina,toj e kriv sto Pike pravi penal na kogo ne nasednuva ni fudbaler od 6ta liga,toj e kriv sto igrame bez desen bek-Alves e krilo,taka da KR ima prostor 20 metri da trca ko kon,toj e kriv sto nemame asalen odbranben fudbaler a nie trcame po Song....
Da nabrojam uste ili ?

Se soglasuvam celosno so postov, megutoa za mene edinstveniot vinovnik sto ne go igraat Villa e Messi
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 00:48 ---
Ај една слика од Мамли ако може :)
Незнам кој го постави, али морам на аватар да го носам некое време :)

522705_546658895355125_1692765318_n.jpg

Slikava kolku samo me nasmea. Sver e:pos:

Со сета почит за вистинските фанови на Барса, мада јас тука гледам повеќе пластика отколку на пластичарската улица. Клубот се сака кога победува и губи.
Со сета почит ај гледај си твојот оџак да ти чури право .

Ајде смирено, купот отиде јабана. Ла Лига 90% е наша. А во ЛШ 95% сме отпаднати!

Што се однесува до вечерашниот натпревар, добро почнавме ама ни дадоа гол токму кога игравме најдобро и тоа не скроти.
Фабрегас сите се сложуваме дека на вакви натпревари само ни ја гуши играта, мора да го седнат на клупа и нека барем на еден важен натпревар т.е против Милан нека му дадат шанса на Виља да стартува.
Меси солиден беше, ама откако го примивме вториот гол опадна и тој. Пике ептен глупав потег направи бе, а кај Пујол доаѓаат до израз годините, мора да се донесе еден врвен штопер вака не иде веќе. Алвес беше еден од најдобрите кај нас, во дефанзива 1 на 1 го стави во џеп Роналдо.

Нека ова им биде лекција на сите од Росел до тој со мустаќите што седи кај тунелот на Камп Ноу. Мора да се смени малце пристапот, мора да бидат подиректни, повеќе да шутираат!
Во сабота не знам со кои ќе истрчаме ама можеби Тито гледа шанса за реванш за овој пораз па си мислам ќе излезе со најдобрите.
Јас сакам да играме со Тељо од почеток и Виља или Педро. Чави нека биде на клупа и нека игра Тиаго.

За против Милан не можеме да очекуваме премногу, да победевме вечерва тогаш ќе имав многу повеќе надежи ама со овој пораз не верувам во квалификување во следната рунда. Ќе треба ептен да се случи чудо за да пројдеме.
Сепак нема да биде лоша сезона, ја имаме главната титула во Шпанија ама со оглед на стандардите кои ги постави овој клуб за нас ова ќе биде малку така да здравје следната сезона.

Se soglasuvam celosno so postov, megutoa za mene edinstveniot vinovnik sto ne go igraat Villa e Messi
Ne mi se veruva,posle mecot so Sevilla na edna reporaza toj rece deka so igraneto na Villa,mu se otvara i nemu poveke prostor.A i taka e...97 % od citatelite n Mundo Deportivo bea za Villa u prv sostav...Ama Tito so glava u zid..neka prodolzi...

Овде никој не плука по тимот туку се обидуваме да дискутираме околу тоа што е причината за да изгубиме два важни натпревари во краток временски период. Клубот си го сакаме, никој не рече овде дека не навиваме веќе за овој клуб.
Некои што сме овде сме го сакале овој клуб кога бил 12-ти во Ла Лига така да ова нема никакво влијание во тоа дали го сакаме клубот или не.
Нормално е после поразот да се критикуваат играчи кои не играле добро, но тоа не значи дека ние веќе нема да искажеме подршка!

а ти си гарант од тие на пластичарска :) си гледам јас за моите немај гајле.
За твоја информација сум верен фан од 96 година , натпревар немам пропуштено да гледам , никаде не плукав по клубот , искритикував некои играчи што не се на ниво цела сезона , мислам и затоа служи овој форум секој да го искаже своето мислење и во добро и во лошо , уствари што ти па ја објаснувам кога си само некој шалабајзер што влетал тука да собере некој лајк .

За твоја информација сум верен фан од 96 година , натпревар немам пропуштено да гледам , никаде не плукав по клубот , искритикував некои играчи што не се на ниво цела сезона , мислам и затоа служи овој форум секој да го искаже своето мислење и во добро и во лошо , уствари што ти па ја објаснувам кога си само некој шалабајзер што влетал тука да собере некој лајк .
или да истрола некој фан на Барса :)

Честито победа на Реал,искрено не надиграа.. ја немаме веќе таа препознатлива игра на која што сме научени сите..и јас уште претходно спомнав дека со Роура и без Виланова на клупата ќе биде многу тешко.. и ете за жал се случи најлошото,прво изгубивме од Милан во ЛШ со 2:0 и сме на чекор пред испаѓање а сега загубивме и во купот.. среќа што имаме голема предност во Ла Лига и титулата е 99% наша.. сега не ни останува ништо друго освен да се спремаме за дуелот со Милан во ЛШ каде што ќе биде многу тешко да поминеме поготово со оваа игра..но јас имам некое чувство дека ќе ги тепаме Милан и ќе се пласираме во следната рунда.. во Сабота имаме повторно дуел со Реал во Ла Лига и на тој меч сакам да видам ротација на играчите,а не секој меч да се излегува со истиот состав.. значи мора Виља да стартува од почеток и Фабрегас да седне на клупа..вака би се отворило повеќе простор и за Меси,а сите знаеме дека ако му се остави малце простор колку може да биде опасен..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom