Парфеми

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Од Авон/Орифлејм некој добар и траен парфем да ми препорачате? До кај 1000 денари, за посекојдневна употреба..
Од Орифлејм:

Volume

Пролетно/летно парфемче, ама добар е и за периодов. Има сладок а воедно и свеж цитрусов мириз, долго трае. Одличен за цената.

Excite

Типичен летен сладок парфем. Интересен мириз, долго трае (не колку Volume).

Espionage

Прилично нов им е овој. Се разликува од овие два погоре, овој е баш за периодов. Уникатен и специфичен мириз, мада прашање на вкус е овој, мада повеќе комплименти добивам одколку критики. :D Или ептен ќе ти се свиѓа или нема воопшто да ти се свиѓа. Јас го користам веќе неколку месеци и сум презадоволен. Ако сакаш уникатен мириз за периодов одбери го овој.

Од Avon само True Force и Fullspeed сум ги користел, и можам топло да ти ги препорачам. и од двата имам потрошено по 3-4 шишенца.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Јас овој го користам, прекрасен е.

--- надополнето: 24 февруари 2013 во 02:26 ---
^FullSpeed имав порачано утре треба да си го земам па ќе видам како е.. :D
Aко си го порачал тој црно со протокалово супер е, го имам користено, а тој со црно плаво не е баш добар.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Релативно ефтин парфем кој вреди секој денар. Може не е престиж како Хуго Бос и слични, ама дефитивно парфем кој трае подолго време, и е опасен тригер за женски. Кеш, за мене еден и единствен, го користам веќе година ипол, од женска страна само прашања кој е парфемов и пофалби за него.
Ова е копија на 1 million. Во секоја парфимерија побарај полуоригинали или копии и ке ти ги понудат. Има копии на 212, антонио бандерас.... Од 300-350 им се движат цените. Супер се, цимерот зема ваков и се покажа добар. Не се трајни колку оригиналот ама пак држат.

H

HoT IcE

Гостин
Ова е копија на 1 million. Во секоја парфимерија побарај полуоригинали или копии и ке ти ги понудат. Има копии на 212, антонио бандерас.... Од 300-350 им се движат цените. Супер се, цимерот зема ваков и се покажа добар. Не се трајни колку оригиналот ама пак држат.
Дада одличен е. Трае 1 недела сигурно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Да не купувал некој од вас парфеми кога бил на апсолвентска екскурзија да ми каже каде низ градовите има евтини парфеми или некои промоции?

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Некој прафем со мирис на јоргован? само името ми треба, нешто што го има кај нас, или на точење. било што

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Јас имам земено Armani - Black code од еден тип на реклама5, за 2000 денара.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Моментално користам 212 Men - Carolina Herrera, Bleu de Chanel - Paris и Armani - Black code купени за по 2000. По парфимерии истите беа над 4000.

Kajgana Shop

На врв Bottom