Фан Клуб: Интер

Ама не, боље е 1-1, да им се намочам у тоа пичкарскиот менталитет.
После голот на Интер кој се бранеше, не заебавај сеа и ти, и ја тоа го помислив кога влезе Кузмановиќ, ама мислам дека Милан беа тие што се повлекоа назад и да си го бранат бодот што си го имаа.

После голот на Интер кој се бранеше, не заебавај сеа и ти, и ја тоа го помислив кога влезе Кузмановиќ, ама мислам дека Милан беа тие што се повлекоа назад и да си го бранат бодот што си го имаа.
Ме шупчиш така?

Уморот, немањето голем играч во тимот после 20 години, грото просек што е насобрано ... резултат, да се задоволиме у буквална смисла на зборот со бод против Милан.

Тоа е, бод кој сега во игра за трето место ги враќа Фиорентина и Рома, а и Катанија видете ги кај се на табела ама нив срам ми е да ги спомињам, хаха. Со повредата на Милито, шиткањето на Снајдер, имањето само 2 имиња за напад, Лига на Шампиони ? Сањај ме ночас ...

На ова секако треба да го додадеме и неискуството, огромно, на Страмачиони, едноставно не исполнуваат никаков услов за да бидат во топ 3, ако е Страма паметен во поголемиот дел од натпреварите нема да стартува со Паласио и Касано у пакет напред, туку еден од нив на клупа а позади напаѓачот да се Ковачич и Алварез, или Гуарин, сеедно, да се има некаква алтернатива на клупата а таа да не е Роки.

п.с. Io Sono Interista, кога почињаат оскариве.

Ме шупчиш така?
Па поседот ние го имавме после тоа, што направија Милан после голот на Скелото? Алегри измените ги изврши на крајот, време да задржи:icon_mrgr:
Не заебавај сеа и ти.

Па поседот ние го имавме после тоа, што направија Милан после голот на Скелото? Алегри измените ги изврши на крајот, време да задржи:icon_mrgr:
Не заебавај сеа и ти.
Поседот, поседот, поседот..... Ако имаш посед а притоа играш со 10 играчи на својата половина не е продуктивно така? Освен центаршутот во 92 минута Интер ништо не направи, НИШТО. Пробуваа Гуарин и Паласио нешто да проиграат ама џабе, не може двајца против 10 во одбрана. Ете тоа е реалноста, мизерија.

До сега сите изјави што ги давал Страма после натпреварите му се : задоволен сум од играта, задоволен сум од резултатот ( само што го изјавил ова ), остануваме во игра за третото место итн.
А он да ти нема победено 3 месеци. (y)

До сега сите изјави што ги давал Страма после натпреварите му се : задоволен сум од играта, задоволен сум од резултатот ( само што го изјавил ова ), остануваме во игра за третото место итн.
А он да ти нема победено 3 месеци. (y)

а што треба да каже,треба да треска глупости и да ги омаловажува играчите,да ги демотивира на секој можен начин ?

Во соблекувална едно се збори,на прес друго,таква е работата.Не само кај Страма,кај секој тренер.

а што треба да каже,треба да треска глупости и да ги омаловажува играчите,да ги демотивира на секој можен начин ?

Во соблекувална едно се збори,на прес друго,таква е работата.Не само кај Страма,кај секој тренер.
Добро штом за тебе постојат само изјави како тоа тимот игра топ и како сите работи се сјајни.

Едноставно е, нека не дава изјави во стилот на Раниери и Бенитез дека све е во ред со играта и дека тимот ќе се бори за титула до крајот на првенството ( во овој стил да не ме сфатиш буквално ), многу е лузерски бидејќи реалноста друго кажува.
Од кога е во Интер се нема ниту еднаш искритикувано, еднаш не ја префрлил вината кај себе за да ги ослободи играчите од притисокот.

Значи постојат изјави каде што и не мора да се омаловажуваат играчите туку напротив да се измотивираат. (y)

Во последните два натпревари се докажа само едно дека Страмачони, и не е така квалитетен тренер како што сакаше Морати да го прикаже. Денеска извади формација од ракав 4-2-2-2 со Гуарин и Алварез по страните, Камбјасо и Гергано средина, напад Касано и Паласио. Уште одма се виде дека Гуарин не може да затвара по страната па на Нагатомо му ебаа матер од по страната и тоа не некој квалитетен играч туку младинец од Милан за наша срека. Срека што дел одбрани Ханданович а дел Балотели не се снајде па остана само 1 : 0. Гуарин и Алварез комплетно бескорисни од по страните, и кога ке се случи да поминат центаршут катастрфа и сега и да чини центаршутот за кој ке биде за Касано или за Паласио кога и двата не се тој тип на играчи, Алварез пробуваше да влече кон средината но во тие моменти се згуствуваше средината и едноставно сами на себе си пречеа, додека Гуарин наместо на средина каде што е нај опасен поради шутот и долгиот дриблинг кој го има овај го заби на страната да се срами реултат двата најслабо оценети играчи на Интер овај натпревар. Средината треба да ја организира Гергано, играч со најслабит пас кој до сега сум го гледал, трча се труди деструктивно добар, офанзивно отвара без топка но да ја ораганизира играта никако, Камбјасо трча колку можи се труди игра но и тој е далеку од плејмејкер, наместо еден од овие двајцата да стартува за да може да игра деструктивно но и да даде сигурност на средината кога ке организира напад.

BD6UWbKCUAEpfsa.png:large

Ваква катастрофална игра без концепт немама видено..Интер не играше ништо..Милан барем организирано напаѓаше од нивната одбрана каде топката од Запата одеше до Монтоливо,па овај до бекојте и тие до Боатенг или Шарави,па овај ја враќаше назад..пак имаат некој концепт во играта..а ние дајмуја на Паласио овај истуркајсе загради се,вратија до Гуарин и ако напрај нешто арно ако не здравје..концепт НИКАКОВ НУЛА КАТАСТРОФА..толку незаслужено реми не знам..Милан да не беа уморени дотолку требаше 3-4 парчиња да ни чукнат и то е то бидејќи се ТИМ а ние сме мизерија..и не треба да се лутиме кога ни велат дека сме најумрена екипа што постои бидејќи сме..онаква мизерија од игра ни во нисколигашките италјански екипи го нема

Ејјјј Мунтари како Пирло ни изгледаше во средината против нас.а кај нас не знаеше топката да ја смири да му ебам ѓупското..очигледно играчите кај нас не се снаоѓаат поради концептот и филозофијата..и Ел Шарави да беше кај нас ќе беше само просечен играч..

Инаку овај Скелото не е ништо подобар од Џонатан..додуша Џонатан барем знае топка да води а мускетаров се сопка од топка..Алварез и Гуарин крила беа:pos:..Страмачиони страшен потег напрај со позициите на фудбалерите

Шо ве глеам за никаде... играта не чинела :pos:

Добро а што мислевте, дека наеднаш ќе се развезат по терен? Ние сме екипа без летни подготовики, уиграни комбинации, почетен состав, резервен состав, плејмејкер, голгетер, крила и бекови. Ја стварно не знам од кај ги билдате овие очекувања за убава игра пред секоја утакмица?

Па требало Милан не знам колку да не тепаат зошто сме бие мизерни. Па и ние требаше нив да ги тепаме незнам колку зошто беа пет пати помизерни од нас во октомври, па не ги тепавме. Ама барем ги тепавме. Фак јеа! :)

Бод си е бод, не сме поразени во дерби и затоа нема што да бамбуриме многу. Никој нема да се сеќава на играта, резултатите се бројат. Сега уште да го плеснеме Јуве со некој гол на Џонатан на пример, полна капа. За игра догодина ова време, во најдобар случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom