Дали докторите треба да веруваат во некое божество?

• Креатор на темата Креатор на темата macedon89
  • Време на започнување Време на започнување
Да, во Писмото е споемната Света Троица: прво послание Јованово, 5.7.
нема света троица таму.
Се споменуваат тројца на небо кои сведочат но не дека се света троица и уше тројца на земја, Значи две тројки кои сведочат но не се викаат света троица.
Овој текст го има во поновите верзии на источната црква. Во првите 1200 години го нема.
Оти така Мики?
Од каде овој текст дојде накнадно??
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:53 ---
По којзнае кој пат денеска, пак велам: каде се наведени комунизмот, фашизмот и демократијата во записот од Апостолот?!!!!!!!

Аман веќе, дај прочитај што Те прашувам!!! Еве, почнав да користам цела серија извичници, за да мојш поу‘бо да ме слушниш!

и голем фонт, за да мојш поу‘бо да ме прочиташ!!!!

Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда.

Се споменува секоја Власт Мики. СЕКОЈА ВЛАСТ

Јас имам предлог го владата. Кој ќе се изјасни за верник, парите за социјално, наместо во здрвството да одат за црквата. Да им се одзeмат здравствените книшки и да им се дадат нови Црковни. Така ќе се намали редот за чекање на оние кои веруваат во докторите, а не во божјата воља.
Зошто ако земеме дека се што ни се случува е од бог дадено, секоја болест, крварење и слично е исто така божја воља, така да нема потреба да одат на лекар. Мислам, ако паднеш и крвариш бјаги - тоа очигледно е знак од бога и божја воља е ти да икрвариш. Ако одиш на лекар, веќе одиш против таа воља, што за тебе не би било добро кога ќе ти ги читаат гревовите судниот ден.

Се споменува секоја Власт Мики. СЕКОЈА ВЛАСТ

Која е таа „..секоја власт...„ кога Апостолот ја знаел само царската власт, а Ти си тој кој додава непостоечки зборови во записот од Апостолот???!!!!!

Која е таа „..секоја власт...„ кога Апостолот ја знаел само царската власт, а Ти си тој кој додава непостоечки зборови во записот од Апостолот???!!!!!
Кој си ти да го цениш знењето на Апостолот??!!!
Преку кој Исус кажувал??
Глуп е апостолот и Исус и не знаеле дека во иднина ќе има и други власти и други вери??
Ги фатиле неспремни?!?!

Мики... Апостролот и Исус кој го вдахнувакл со знаење ги направи незналици... “А бе не знаеле бе луѓето тогаш сега шо да прајме“

Се споменуваат тројца на небо кои сведочат но не дека се света троица

Е ми, глеаш да убо си пишувало...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:58 ---
и уше тројца на земја,

Како земска аналогија кон Небесата...
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:58 ---
Кој си ти да го цениш знењето на Апостолот??!!!

А кој си Ти да додаваш тоа кое Апостолот не го ни запишал???!!!!!

Јас имам предлог го владата. Кој ќе се изјасни за верник, парите за социјално, наместо во здрвството да одат за црквата. Да им се одзeмат здравствените книшки и да им се дадат нови Црковни. Така ќе се намали редот за чекање на оние кои веруваат во докторите, а не во божјата воља.
Зошто ако земеме дека се што ни се случува е од бог дадено, секоја болест, крварење и слично е исто така божја воља, така да нема потреба да одат на лекар. Мислам, ако паднеш и крвариш бјаги - тоа очигледно е знак од бога и божја воља е ти да икрвариш. Ако одиш на лекар, веќе одиш против таа воља, што за тебе не би било добро кога ќе ти ги читаат гревовите судниот ден.
Така би било убаво но атеистите се похумани, на пример поп нема да те венча ако не си крстен, но доктор ќе те лекува на било која вера да припаѓаш
Доктор можеш да бидеш и ако си муслиман или христијанин или јудеец или атеист... но во црковната хиерархија можеш да бидеш само ако си христијанин. Нема ни да ти опеи опело попот ако си од друга вера.

Христијанството е затворено себично и нехумано.

Глуп е апостолот и Исус и не знаеле дека во иднина ќе има и други власти и други вери??

На ова прашање, сам дај си одговор!

А едно е јасно: Апостолот споменува модел од власт која и самиот ја познавал, а не за Твојот футурузам!

Апостолот знаел само за една власт: царската, а не за комунизам, болшевизам, социјализам, утопизам, фашизам и слични срања...

На ова прашање, сам дај си одговор!
ти ни појасни на сите нас дека Апостол, оној на кој Исус му се јавил појма немал какви се власти ќе има и онака тропнал дека секоја власт е од бога дадена. Се зезнал. Не бил информиран.
И сега Павле знаел или не занел шо пиши? Само тука утнал работата или и на други места:??

Шо би рекол Павле “Мене ме излагаа и јас вас ве лажам“

ти ни појасни на сите нас дека Апостол, оној на кој Исус му се јавил појма немал какви се власти ќе има и онака тропнал дека секоја власт е од бога дадена. “

Напротив: токму Ти ми појасни (а и ме просветли...) дека Апостолот го мислел она кое Ти го мислиш, ама Апостолот тоа никаде не го запишал!!!

Напротив: токму Ти ми појасни (а и ме просветли...) дека Апостолот го мислел она кое Ти го мислиш, ама Апостолот тоа никаде не го запишал!!!
Значи одговори ни' јасно: дали е секоја власт од Бога дадена и ако не е секоја тогаш која е?

Значи одговори ни' јасно: дали е секоја власт од Бога дадена и ако не е секоја тогаш која е?

Од Бога е дадена само царската власт, како природна и наследна, а од Бога е допуштен секој друг модел на власт, согласно ниво‘то од брлавеење (беззааконие) кое го покажува одреден народ.
Просто кажано: каков народ-таква власт.

Од Бога е дадена само царската власт, како природна и наследна, а од Бога е допуштен секој друг модел на власт, согласно ниво‘то од брлавеење (беззааконие) кое го покажува одреден народ.
Просто кажано: каков народ-таква власт.
Зошто Бог би давал власт на убиец? Ајде да речеме наследниците се исклучени од вина затоа што се родиле во власта и биле учени дека им е дадена од Бога и морале да продолжат со убиства и освојувања (не е некакво оправдување ама ете го прифаќам). Првиот крал секогаш е само-прогласен преку освојување, а освојувањето бара убиство. Тогаш како Бог би му ја дал власта над луѓето на убиец?

Еве еден освојувач што се смета за основач на Англо Саксонската куќа на благородници
http://en.wikipedia.org/wiki/Cerdic_of_Wessex

Cerdic was probably the first King of Anglo-Saxon Wessex from 519 to 534, cited by the Anglo-Saxon Chronicle as the founder of the kingdom of Wessex and ancestor of all its subsequent kings. (See House of Wessex family tree)

The Anglo-Saxon Chronicle provides a pedigree tracing Cerdic's ancestry back to Wōden and the antediluvian patriarchs..

Сигурно не ги милувал останатите кралеви да му ја дадат власта.

Муабетов забега во погрешна насока.. За да не ги бришам мислењата поради "оф топик", ве молам вратете се во колосек. Фала ви однапред.

Безвезна тема.
Зошто лекар не би верувал во бог? Не мешајте баби и жаби,една работа е професионализмот а сосема друга верската припадност(тоа е повеќе персонална работа и нема врска со работата што ја извршува).
Искрено познавам голем дел лекари со атеистички припадности но исто така,гледам верници кои веруваат во бог(не на оној начин на кој што го опишува библијата или пак другите религии т.е онака,веруваат дека светот не настанал попусто и дека зад сето тоа стои некој креатор но религиски не припаѓаат на ниедна религија) верници со припадништво кон некоја религија(најчесто се монотеистичките).Како и да е,нивниот професионализам е на ниво,нивното верувања ама ич не им пречи нити во работата нити во истражувањата...во ништо.
Плус тоа , религијата е премногу застапена кај народот и искрено има игра круциална улога во чуствениот дел на пациентот кој е неизлечлив.Значи тоа верување во бога им дава сила и надеж и има многу позитивен ефект.
Да не говорам во психијатричните установи каде што се сеќавам на едно место имаа дури изградено “соба за молење т.е нешто слично на манастир.Зошто знаете? Оти религијата има и тоа каков позитивен учинок кај пациентите(при самокритичноста,терапијата,средувањето на семејните проблеми...).
Да не зборам и да не должам многу,религијата во медицината има многу позитивен учинок на многу пациенти дури и на некои лекари(не би да должам тука зошто и како).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom