Дали докторите треба да веруваат во некое божество?

• Креатор на темата Креатор на темата macedon89
  • Време на започнување Време на започнување
е да такво знам дека има... невидливо Али и во овие видливите јасно вели Секоја власт е од бога, утре Црвенковски ако дојде на власт - бог го поставил, по 20 години Ахмети ако е на власт од Бога е, 5 века турско владение - од бога е дадено и сите кои му се противеа - под осуда божја ќе одат.

Дај ми во библија збор СВЕТО ТРОЈСТВО

Нит‘ Библијата нит‘ Црквата познаваат израз „свето тројство„, туку погледни што пишува во посланието Јованово, 5.7.
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:06 ---
е да такво знам дека има... невидливо .

Не бе, каков невидлово...Простетантите го делат бесплатно, а ако платиш, ќе го добиеш и за пари.

Нит‘ Библијата нит‘ Црквата познаваат израз „свето тројство„, туку погледни што пишува во посланието Јованово, 5.7.
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:06 ---

Не бе, каков невидлово...Простетантите го делат бесплатно, а ако платиш, ќе го добиеш и за пари.
Погледнав нигде не споменува Свето Тројство - такво нешто нема, Јован не го кажал тоа тоа е накнадна измислица

Погледнав нигде не споменува Свето Тројство

Нормално дека не се споменува, оти тој израз е протестанско мудрување, а Црквата и Писмото го познаваат изразот „Света Троица„.
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:09 ---
Јован не го кажал тоа тоа е накнадна измислица

Да, веројатно Ти си ја вметнал...:sneaky:

Нормално дека не се споменува, оти тој израз е протестанско мудрување, а Црквата и Писмото го познаваат изразот „Света Троица„.
Не постои ни израз “Света Троица“ во библијата тоа е накнадно измислено

Не постои ни израз “Света Троица“ во библијата тоа е накнадно измислено

Чудна работа мајката, ама кај моите примероци од Писмото така пишува...

Чудна работа мајката, ама кај моите примероци од Писмото така пишува...
Повели цитирај каде збор “Света троица“ се спомнати, имам јас и МПЦ библија и Караџиќ од 1922 и католичка и протестантска а можам да најдам и електронски теккстови низ интернет
Значи “Света троица“ се спомнати во......

Вели дека секоја власт е од бога, и комунизам и фашизам и царство и демократија и калифат и племенска заедница. Тоа е се божја творевина и како божја творевина треба да се прифати. Не со осуда не со омраза. Да се прифати и да не се спротивставува на божјата воља и наредба.

перење мозок мајку му е....
Ова да дојде некој да ми го каже во лице ќе добие сочен просветлувачки шамар.

Значи “Света троица“ се спомнати во......

..во Светото Писмо печатено во 1998-ма и 2002-ра, издадено со благослов од МПЦ, а дигитално го имаш и овде:

Attachments

перење мозок мајку му е....
Ова да дојде некој да ми го каже во лице ќе добие сочен просветлувачки шамар.
Толку знаеш и ти. Верник си оти имаш ланче со крст на него и вапцаш јајца за велигден?
многу голема та библијата мајку му... кој ќе ја чита... “ај со госпо напред, дедо боже ко ќе се капи - врне а ко ќе се љути - грми“
Вакви верници секој ден среќавам, па јас треба да им објаснувам и кажувам како и кога настанало христијанството

Вакви верници секој ден среќавам, па јас треба да им објаснувам и кажувам како и кога настанало христијанството

Така е Let3, ето, чак и ја‘ бедниот, секој ден среќавам фаци, без кои ни тркалото немаше да биде измислено, а камо ли христијанството...:icon_lol:

..во Светото Писмо печатено во 1998-ма и 2002-ра, издадено со благослов од МПЦ, а дигитално го имаш и овде:

1111zhw.jpg

нема Троица
--- надополнето: 24 февруари 2013 во 17:28 ---
Така е Let3, ето, чак и ја‘ бедниот, секој ден среќавам фаци, без кои ни тркалото немаше да биде измислено, а камо ли христијанството...:icon_lol:
Камо спомнување “Света Троица“ во писмата?

Толку знаеш и ти. Верник си оти имаш ланче со крст на него и вапцаш јајца за велигден?
многу голема та библијата мајку му... кој ќе ја чита... “ај со госпо напред, дедо боже ко ќе се капи - врне а ко ќе се љути - грми“

Од кај дојде до факт дека сум верник ? Или така ти одговараше во полза на твоето мислење ?
Немам никаква поврзаност со религија. Го оспорувам нејзинотото постоење и дејност во секој смисол.

Од кај дојде до факт дека сум верник ? Или така ти одговараше во полза на твоето мислење ?
Немам никаква поврзаност со религија. Го оспорувам нејзинотото постоење и дејност во секој смисол.
погрешно го разбрав пишаното (а и така е напишано може и поинаку да се сфати) во секој случај извини ако сум те разбрал погрешно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom