До и Од модераторот на подфорум Религија

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Овој Екслекс ако знае зошто казнува,јас гол ќе се соблечам и ќе трчам по партизанска.
Батали, кај шо има "сила" нема правдина.

Али ако трчаш гол, ја ќе седам настрана и ќе те чекам. Со ракија за да не замрзнеш на ладново.
Ионака време е за Mandrak за да затопли за на скара!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Има разлика од јавна администрација и модератор на подфорум. Вие сте членови, не пратеници во собрание.. И ко шо знам, ни вас ни нас - не нема во буџетот за 2013та. Нека проработи логиката. Да барате објаснување што било оф топик и зошто се доделуваат казнени поени + банови, е исто ко ние од Ацид да бараме да не осигура на полно работно време. Се дувате по темите како што ви одговара, и секогаш кривицата е во друг. А сите знаеме декс филмот е еден, истите глумци, истите сценарија... Па дај менете ДВД, цело време на рипит е едно исто.. Нема свежина по темите, нема продуктивна дискусија, само едни исти прашања и проблеми со едни исти досадни клише одговори..

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
exlexmk ќе го напишев тоа што напишав и на темата Прашања за атеистите, но ќе ми избегаше мислата и жарот да ви свртам поглед малку да видите што се случува.
Ако немате време како модератори, правејќи пари за јадење и кафе, нека почнат да ја наплаќаат услугата модератор овие од форумов :) Се зезам...

Треба да се има подбуцнувања и провокации и што ли уште не и не треба да се има ништо против тоа, но треба да се задржи муабетот во рамките на темата, да не се премине во лични навреди помеѓу неколку членови (ок лична навреда не се смета ако некој вели дека Исус не е бог или пак Мухамед е педофил или Кроули е наркоман или Гурџиев е ерменски забушант и незнајко - што имаме ние со нив како членови?)
Затоа реков да се казнуваат луѓето и да престанат со ЛИЧНИ навреди (ако никот им е нешто лично, нормално) . Едно е да се провоцира за некое учење или верување, друго е да се провоцира кој каков е и што е како член на форумов.

Да, и јас провоцирам, на разно-разни теми, но лично почнувам да се занимавам со некој ако некој пробал да ме навреди лично... како член на форумов.

Од друга страна, ако некој проповеда овде дека христијанството е „врти образ - има кој да го казни“ или исламот како мирољубива религија (а се навредуваат за сешто), или „просветлените“ овде, таквите проповедници треба да си се држат до законите што ги проповедаат, а не да враќаат на провокации со навреди.

Ако не можат да ги извршуваат тие работи кои ги проповедаат, зошто полемизираат на темите обидувајќи се да оправдаат или да му дадат некакво божествено значење на нештото кое и самите не го прават? Хм? Ова е добро прашање за форумот религија...

Ете, бидна и тука до модераторот :)

Почнете да казнувате за лични навреди, не за провокации на темите... без провокации ќе ви умре форумот. Ќе нема полемика.

Имај пријатна ноќ и размислете за ова што ви го реков за казнувањето. Не мислев ништо лошо, само ме замори читањето на форумов каде што еден муабет прекинува и се почнуваат бесконечни расправии помеѓу членови, а темата е сосема нешто друго. Не може човек ни да одговори, ќе го качат на крст.
:cuc:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зашто ми е избришан постот од ноќеска, во кој постирав линк со точни објаснувања околу Св. Цар Константин?...:confused:

Што беше проблематично во тој пост?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Многу убави правила поставивте во темите за Прашања до... се знае кој поставува прашање а кој одговара. Треба да ги надгледувате само и да забришувате кога на пример двајца атеисти ќе земат да си прават ПП муабет на тема за Ислам (или било која комбинација). Не е толку важно дали ќе се казни некој, важно е се зачисти од тролање.

А инаку сите ние сме виновни, наместо да им брмчиме на модераторите зошто некој пост е избришан, подобро да припазиме на правилата кои ги поставиле и да ги почитуваме. Пост ко пост, јака работа ако бил избришан.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Многу убави правила поставивте во темите за Прашања до... се знае кој поставува прашање а кој одговара. Треба да ги надгледувате само и да забришувате кога на пример двајца атеисти ќе земат да си прават ПП муабет на тема за Ислам (или било која комбинација). Не е толку важно дали ќе се казни некој, важно е се зачисти од тролање.

А инаку сите ние сме виновни, наместо да им брмчиме на модераторите зошто некој пост е избришан, подобро да припазиме на правилата кои ги поставиле и да ги почитуваме. Пост ко пост, јака работа ако бил избришан.
Jasno de. Ama treba da se ima predvid i deka nekoi raboti se povekjeslojni, na poveke nivoa diskusija.

Smao zatoa sto nekomu mu priprdnalo deka e of topik (a ne go razbral) da se brise i kazniva?

Pa, ima PP, prasaj, moze ke ti se objasni, sto tvorecot na postot sakal da kaze.

E sea, koga se gleda od nebo deka e of topik ili navreda, bujrum, sekoj so zasluzenoto.

Ama, ako jas na tema za Muhamed, razglabam na deset posta za ermenskoto vlijanie za razvivanje, zivot i sirenje na islamot vo minatoto. So osvert na enkoi istoriski momenti i diskusijata ne e na tema Muhame, tuku generalno poimanje na togasnite fluktuacii vo toj del do svetot i popivas kazna do desetina i pojke denovi za of topik i izbrisani mislenja, ne e fer, osobeno sto moderatorot nema pojma deka da ne bil Tigran od Ermenija, islamot ke umrel kako mala sekta uste togas. Bidejki Tigran mu dal zasolniste na ordovodecot. A, da se dolovvi toj moment, mora da se spomene i toj period, bez ceo vreme da s eklapa "muhamed, ta muhamed". I istovrmeeno se toleriraat raznorazni doremifasolofci.

Ima milion primeri. Za samovolie.
ne zabelezuva nekoj deka ovaa tema a najispolnetA so prasanja, kritiki i polemiki vo sporedba so vakvite a drugite podforumi?

P.S. Sega cekam kaznen poen ili ban za ucestvo na temava i izbrisano mislenje.

Bidejki ne e direktno nasoceno kon moderatorot. A indirektno e i se odnesuva na temata...ama koj da uznae i uvidi toa?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
И јас мислам дека треба да се посочи кој пост е оф топик, и да се потенцриа зошто е оф топик. Не само за овој подфорум, туку за било кој. Ем вие ќе покажете зошто бришете некој, ем тој истиот нема да може после да ви кења зошто сте го бришеле ако му покажете каде згрешил.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Nad 90% od oftopicite i navredite se iznudeni od 2-3 clena na forumov, navivaci na religijata na mirot, koi postojano provociraat se sto e makedonsko i hristijansko.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И јас мислам дека треба да се посочи кој пост е оф топик, и да се потенцриа зошто е оф топик. Не само за овој подфорум, туку за било кој. Ем вие ќе покажете зошто бришете некој, ем тој истиот нема да може после да ви кења зошто сте го бришеле ако му покажете каде згрешил.
Или ќе објасни детално ако не е оф топик туку повеќеслојно дискутира, која му е поентата.

Али треба да се знае точно за што се оди на бан, со кој пост и кои оф топици се попиваат казнени.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Nad 90% od oftopicite i navredite se iznudeni od 2-3 clena na forumov, navivaci na religijata na mirot, koi postojano provociraat se sto e makedonsko i hristijansko.
Не е тоа точно,најголеми провокатори на подфорумов ти се Werther i Beric,биди реален,и не само што одат офтопик и провоцираат туку и во навреди преминуваат.
Ние навивачите од религијата на мирот барем не сме навредувале и многу малку сме оделе офтопик на темите Прашања за ислам/христијанство/атеизам
Биди малку реален.

Можам барем 5-6 мои мислења на Прашања за исламот каде опоменувам да не се оди офтопик и да се поставуваат конкретни прашања.
Темата Прашања за атеистите не можеше да опстои бидејќи кога ќе прашаш за исламот добиваш исламски одговор и одговорите од секој член се горе-доле исти/слични.

А кога на пр. ќе поставиш прашање за атеистите,моментално добиваш 5-6 цитирања со исто толку различни одговори,и после тие продолжуваат понатаму себеси да се убедуваат итн :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.146
Поени од реакции
83.826
Не е тоа точно,најголеми провокатори на подфорумов ти се Werther i Beric,биди реален,и не само што одат офтопик и провоцираат туку и во навреди преминуваат.
:)
Гнасни, гнасни, невистини.
Сите кои барем малку држат до правичноста, ќе кажат дека Werther не е моја лига и секакво ставање на исто рамниште, е груба грешка и навреда

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Dobro decki. Si kazavme sto imavme. Da gi ostavime na raat da si procitaat zabeleskite i potoa da ne izvestat ako miluvaat sto seprifakja, a sto ne od nivna strana.

Za da mozeme da bideme percepriani seriozno, navisitna, morame da ne preteruvame, ni tuka.

M

Muranyi

Гостин
Ние навивачите од религијата на мирот барем не сме навредувале и многу малку сме оделе офтопик на темите Прашања за ислам/христијанство/атеизам
Биди малку реален.

Можам барем 5-6 мои мислења на Прашања за исламот каде опоменувам да не се оди офтопик и да се поставуваат конкретни прашања.
Темата Прашања за атеистите не можеше да опстои бидејќи кога ќе прашаш за исламот добиваш исламски одговор и одговорите од секој член се горе-доле исти/слични.

А кога на пр. ќе поставиш прашање за атеистите,моментално добиваш 5-6 цитирања со исто толку различни одговори,и после тие продолжуваат понатаму себеси да се убедуваат итн :)
Берик никогаш не ве нарекол ретардирани,никогаш не изразил погрдни зборови за вашиот пророк,не правел мајтап и вицеви за вашата религија.Со што ве провоцира Берик,со постирање на верски вести за гнасотиите што се прават од одредени припадници на Исламот?Тоа ли ви пречи бе друже?Па фино лепо можеш да се дистанцираш од сето тоа и да го осудиш,ако се чувствуваш навреден значи дека го одоброволуваш тоа,нели е така?
А Вертер претпоставувам е уште младо дете,навистина некогаш знае да претера.Се надевам дека ќе сфати дека така во животот не бива.
Потполно различни профили на членови се Берик и Вертер,ептен си утнал во проценката.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Гнасни, гнасни, невистини.
Сите кои барем малку држат до правичноста, ќе кажат дека Werther не е моја лига и секакво ставање на исто рамниште, е груба грешка и навреда
Да ли е твоја лига или не,тоа не ме занима.
Еден си од најголемите оф топик ликови и провокатори,сегде кај што видиш тема за ислам,било каква и да е,одма почнуваш за смилковско езеро.
Тема: Прашања за ислам,ти за смилковско езеро се расправаш.
Тема: Споредба на христијанки и муслиманки,ти за смилковско езеро се расправаш.
Тема: Вехабисти во Босна,ти за смилковско езеро се расправаш.

ептен непотребно,имаш во подфорумот Општа дискусија тема за тоа и оди и исправај криви дрини.
Нема потреба на овие теми,а посебно не Прашања за ислам,да отвараш дискусии дебати и слично.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Se ubavo so napisa ... samo se ti pagja u voda ...
zaklucokot ti e da KAZNUVAME ...
samo da znaes kolku kaznuvame, barem jas kolku kaznuvam ... milioni poeni imam dodeleno za oftopici, navredi, u name it - i have it ...
sleden cekor e baranje za ban za nekolkumina - traen ban.

eve ova neka bide predupreduvanje do Gurdjef, Ateist, Soul of kako i da bese i drugarcinjata okolu niv so se na sekoja tema koi oftopicarat do beskrajnost, i retko a se pocesto megjusebno se navreduvaat.
Gledam me plashish so traen ban.....
Pred da davash predupreduvanja jas bi te prashal neshto.....
Dali gledate koj prv pochnuva so licnite provokaciite?
Po mene trebe da gi kaznish prvo tie shto pochnuvaat so licni provokacii a posle onie shto odgovaraat. Zatoa shto se deshava da prijavuvaat tie shto prvi pocnuvaat so licni provokacii. Do sega nemam nikoj prijaveno, ali na licni provokacii odgovaram so isto....nikogash prv ne sum pocnal so licni provokacii,ali sekogash so ista mera odgovaram. Gi imam opomeneto i hepta i ateist, deka na takvi provokacii kje im bide vrateno najmalku so ista mera.
Jas ova moe pravilo na odnesuvanje kje go zadrzam , a na vas ostanuva da osudite koj trebe da se kaznuva.....

Eve i edna pofalba od mene....vreme beshe javno da se kaze....(y)
Ova e del od tvoj post...

PPS: Hepta povekjeto "glupi" oftopik mislenja se lajkuvani od tebe. Samo potvrda za pogore napisanoto od mene deka si eden od glavnite "buckala" za prepukuvanjata so oftopici, a licemerno mi izigravash sherif posocuvajki mi kako da si ja brkam "rabotata". abe deca deca

Kajgana Shop

На врв Bottom