Не бе пријателе.. изгледа јас слабо гледам...
Наместо линк, веста е
копи-пастирана.
Друг коментар освен воведната провокација која ја едитирав -
јас не гледам.
Ќе се фаќаме сега за сламка?
Знам дека самата вест не е само вест, и
знам дека тука егзистира пропаганда скриена меѓуредови.. но сепак - тоа не е доволна причина за мислењето да биде избришано.
Верувај.. сите сте еднакви пред законот
Не зборам за самата вест, за нејзината природа, намерата со која е поставена и слични субјективности. Тоа е субјективно.
Јас зборам за уводниот коментар, во самиот негов пост, пред веста.
Смее или не?
edit: видов дека си го избришал.
значи не смее (како и што пишува во постот прв, на таа тема од другиот модератор)
Првата вест во
верски вести веднаш ги прекрши одредбите, али вие глеам не реагиравте неколку дена, па реагирав ја, денес.
Имено, он* си постави вест и си коментираше на неа.
Ја причекав некое време и коа видов дека нема гајле, коментирав и ја, а и други. пошто претпоставував дека штом тој може можеме и ние. Потоа, вие модератори, ни ги избришавте на нас коментарите, а неговиот го оставивте (!)
Затоа денес се обратив за да ми разјасните смее или не да се коментира на таа тема.
Претпоставувам, дека по бришењето и на неговиот уводен коментар денес, се разјасни тоа и дека правилата се всушност како и што пишува во уводниот пост, значи - без коментари (ако нешто згрешив, до сеа исправете ме).
Е сеа, друго:
Смее ли во веста да нема линк?
Кажите ако смее, онда ја ќе стаам одма миљарда вести без линк. (иначе, да, у првата вест - нема линкови стаено)
(
едитирано од модератор)