Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Имаме став.
Тој е:

ОВА Е МАКЕДОНИЈА. ЗЕМЈА НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ ОД ЕДИКОЈАСИ ЕТНИЧКА ГРУПА И СИТЕ ДО ЕДЕН ТРЕБА ДА ЈА ПОЧИТУВААТ! АКО НЕ, ГИТЛА ОТТУКА.
А НЕ ДА СЕ ОПРАВДУВА УБИСТВО НА ДЕЦА НА ВЕЛИПЕТОК КАКО ДА СМЕ РУАНДА ИЛИ БУРУНДИ.
Ova ne e stav....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не ве разбирам....нема друго здружение на бранители, на кого би му верувале тогаш?
Ima, se vika UCK :D

leandra, sea, a be rekov, aj zamisli?
Ke si otides doma, razocarana. Ili bidejki e protest, ke ostanes, bez da slusas govor?

Isti gomna se site.

Se dodeka narod se deli na ovie i onie, a ne kako narod zaedno za svoja potreba i cel, dzabe.

jas bi bil najsreken da se soberat desttina iljadi da protestiraat. i da se pojavi branko i da izede kjotek ko magare. Da bide nabrkan. A i Grujo kao se pojavi da bdie nabrkan od protestot.

Lets take a leaf from our neighbors. Zlatna Zora, bugarine za strujata, srbite protiv Freeday Gentlefuck itn.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 11:36 ---
Vazi.
Imam, za tebe ovoj stav:

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Стојанче отиде со Бранко за да не му пропадне партијата бидејќи Груевски не го сакаше у друштво.

Од една страна. од друга страна, штом е со Бранко, за мене е мртов.
Па и стоилјади чесни намери да има за некои работи. Бранко им даде официјален легитимитет на УЧК и Бранко ја исфингира војната во 2001 за власта да ја заграби потоа.
А кој е за тебе жив?Бинго?Ќути ко пизда под кошула,колку време е на власт ништо нема направено за Бранителите.Гвуле да му рече на Бинго баци го Талат,Бинго ќе го баци од глава до пети.БРУКА НЕВИДЕНА!!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А кој е за тебе жив?Бинго?Ќути ко пизда под кошула,колку време е на власт ништо нема направено за Бранителите.Гвуле да му рече на Бинго баци го Талат,Бинго ќе го баци од глава до пети.БРУКА НЕВИДЕНА!!!
Шо ти е тебе бе?

Ја арно велам.
Со кретнеи нација не се праи.

Ако си против едните, мора да си за другите, а?
нема сопствена критичка мисла тука? мора да сме сите вкалапени. Или лево или десно, а?

И ЈЕБЕМ ВЕ, УСПЕАВТЕ ДА ЈА ИСПОЛИТИЗИРАТЕ ТАМАВА, А СЕ ОДНЕСУВА НА КРВНИЦИТЕ КОИ УБИЈА ДЕЦА, А НЕ ЗА ТАЛАТ ПЕСНИКОТ ИЛИ СТОЈАНЧЕ ПЛАЧИПИЧЕ.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Шо ти е тебе бе?

Ја арно велам.
Со кретнеи нација не се праи.

Ако си против едните, мора да си за другите, а?
нема сопствена критичка мисла тука? мора да сме сите вкалапени. Или лево или десно, а?

И ЈЕБЕМ ВЕ, УСПЕАВТЕ ДА ЈА ИСПОЛИТИЗИРАТЕ ТАМАВА, А СЕ ОДНЕСУВА НА КРВНИЦИТЕ КОИ УБИЈА ДЕЦА, А НЕ ЗА ТАЛАТ ПЕСНИКОТ ИЛИ СТОЈАНЧЕ ПЛАЧИПИЧЕ.
Јас не сум тој кој плука по Стојанче зашто не игра на "патриотот" свирчето.И доста се дереш ко недоквакан и не навредувај кога никој не те навреди.Поднесуваш критика ко мачка у вреќа.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Да беше Стојанче Ангелов искрен, цврст и со искрени намери ќе ги освоеше симпатиите на сите Македонци.
Грујо и Бранко се искрени. Затоа мнозинството е за нив. Нивната искреност привлекува илјадници на митинзи и протести.

Стојанче барем си ја збори вистината за правата агедна на аљбанците, овие двајца ќе им го испушат на цел учк само да останат/дојдат на власт.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Да има малку ум и муда народов цело арм ќе излезеше одма на протест и немаше ниту еден македонец вработен таму да се појави на работа.Ај 1-2ца,па и 50 да се ќе ги отпуштат и ќе донесат од браќава некој на нивно место,ама сите ако бојкотираат е тогаш тешко ќе може патриотот сите да ги истера и на нивно место да донесе уште учки.....
Нека останат само бившите учки во армијата и онака таа веќе за ништо не користи......
Или пак кога го назначуваа овој за министер како никој од таа гарда покрај која помина новиот "министер" не го напушти местото или не го плукна во фаца која тој поминуваше покрај него......ниту еден еј.Ти се руга во фаца,те понижува и си седиш мирно и го поздравуваш.....

Само во Македонија и само македончето го може тоа.
Абе во Вуковар 10 000 души се собраа од цела Хрватска поради двојазичност во градот на која србите имаат целосно право. 10 000 луѓе протестираа и ги блокираат патиштата,тргаат табли, излегуваат на протести,идат во најголемото српско село таму и сред селото матер им ебаваат на кого ќе видат.......
Според мене идиотоски и од погрешни причини,но барем покажаа дека никој нема да може со нив да се заебава.
Неколку локални делии претепаа во Вуковар неколку хрватски деца од домот за ученици пред некоја година, за 2 дена имаше 5000 навивачи собрани во градот од цела држава.....
Илјадници полјаци се собраа да протестираат за Косово.Замислете што би било некој нив вака да ги понижува,па Варшава има да гори,ниту еден министер жив нема да може да излезе......
Србите за Косово го спалија Белград........
Само македончето ќе ќути и ќе проба да ужива дур го силуваат.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 14:03 ---
puno Што викаш за назначувањето на Џафери за министер за одбрана ?
Дали поддржуваш таков чин кој единствен ефект има понижување на македонците и стварање поголема омраза кон албанците ? Дали ти одговара ваков министер кој само навлекува бес кон тебе и твоите сонародници ? Ете против национализмот си и против стереотипите........дали поддржуваш ваков потег кој само ги разгоруваа тие работи ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 14:03 ---
puno Што викаш за назначувањето на Џафери за министер за одбрана ?
Дали поддржуваш таков чин кој единствен ефект има понижување на македонците и стварање поголема омраза кон албанците ? Дали ти одговара ваков министер кој само навлекува бес кон тебе и твоите сонародници ? Ете против национализмот си и против стереотипите........дали поддржуваш ваков потег кој само ги разгоруваа тие работи ?
Сите челници во Дуи никогаш не биле во Учк, сите до еден биле приклучени прикрајот....

Мене ми пречи што нема нови лица, цело време се вртат истите... а Џафери е истрошен,..... партиите овде се како мафишки компании и се плашат да донесат нови....

Не требаше Џафери да биде министерот за внатрешни работи знаејќи какви реакции ќе има....
Но мислам дека ова се ова е исценирано, сум забележил дека во политиката општо, особено во Македонија не може да се следи, само можеме да нагаѓаме, а подобри шанси имаме ако гаѓаме на спротивното на тоа што ни велат политичарите.......

И не е добро да прашуваш албанец за ова, конфликтот на 2001 ние различно ја гледаме...за жал....
Можеби ни треба повеќе време за да ги зближиме нашите гледишта за 2001, но реално гледано доволно време помина, проблемот е што континуирано се исценираат или употребуваат инциденти за да се вжешти ова тема..... мислам дека премногу се инвестирало за да не се заборави 2001, за жал се памти само за лошо....ова е најголемиот проблем........
Затоа и има толку рекации за ова.....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Али подвали ахмети не беше на чело на УЧК? Од сам старт? Или Талат (одбрана, не внатрешни)? Или да не редам.

Дај бе, клумни тиквата, глупости збориш.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Стојанче и Бинго се едни од ретките што беа под оружје во 2001. И едниот и другиот заслужуваат почит за тоа. И едниот и другиот згрешија што се активираа партиски. Но, тоа не значи дека треба да се плука по нив. Ретардирани и навредливи се мерењата за тоа кој од нив е поголем патриот или предавник.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
В сабота се осветува камен-темелник на црква кај Смилковско езеро

Осветувањето на камен темелникот на црквата в сабота ќе се изврши кај Смилковското езеро во Радишани во траен спомен на четирите убиени тинејџери Филип Славковски, Александар Наќевски, Цветанчо Ацевски и Кире Тричковски од Радишани, пред минатиот Велигден.

Месните заедници Стајковци, Смилковци, Црешево и Виниче во општина Гази Баба иницираа изградба на македонска црква “Светите четириесет маченици - Младенци“ со благослов на господин Стефан, Архиепископот Охридски и Македонски.

На местото викано Кршиколе или Крст,, до заобиколницата на Скопје, кај Смилковското езеро, на местото каде подмолно и свирепо лани беа убиени, ќе никне вечниот спомен. Црквата во основата ќе биде 150 м2 со уреден парк од 6.000 м2, а околу црквата ќе има камбанарија, голем крст, пет видиковци и пет бора во спомен на убиените. Проектот е изработен од градежната фирма ЖИКОЛ, за што иницијаторите изразуваат голема благодарност до ктиторот и сите донатори.

Со решение формиран е Црковен одбор во состав: свештеник Жаре Пејковски, претседател и членови Драган Танаскоски, Благојче Трпковски, Томе Димовски, Новица Томевски, Добре Костовски и Томе Лазаровски.

На осветувањето ќе присуствуваат месното население од околните села, семејствата на убиените и Архиепископот Охридски и Македонски со свештеници од Скопската епархија на Македонската Црква - Охридска Архиепископија.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=461D5B37C18DB0459CFA284EBADB4075

Прекрасна вест , нека ја направат најубавата црква за спомен на децата.
Не дека тоа ќе ги врати , но ќе го направи незаборавен овој злостор.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Поздравувам идеја за црква. Да се памети, да не се заборави, никогаш, зулумот од Велипеток.

Ако може да се памети Ковентри во Англија, Хејсел во фудбалот, нека се памети вечно зулумот во Македонија, зулумот на Велипеток. И НИКОГАШ ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ!!!

На социјалните мрежи денеска цел ден се правеа подготовки за протест против изборот на новиот министер за одбрана Талат Џафери, односно против командантот „Форина“ на УЧК.

„Во 19 часот, пред Владата, е времето и местото да бидете Македонци. Без да напаѓаме никого, без никого да етикетираме. Делби не сакаме, потребно ни е обединување и на оние од Илинденска да им кажеме: Погрешивте, не навредивте, не изигравте. Човечки е да ја признаете грешката и истата да ја исправите“, стои во повикот за протест.

Од партијата на бранителите Достоинство демантираат дека тие се организатори на протестот.

Plusinfo.mk aka komunjarinfo, koalicionen partner na neDostoJanstvo i SedeSe.
Цитатот е како посочување на виличарите во Македонија. Јаки на вилици, слаби на дејства.

Бумо видели.

А

Атомската мравка

Гостин
Знам дека сум оф-топик ама темава за Талат е затворена...
Имаше воопшто собир денес? :eek:
За џабе отидов пред ЈБТ, малце каснев, ама нема шанси за 10 минути да отишле негде луѓево :unsure:
http://www.facebook.com/events/452746261464844/?ref=3

Еве ти нов протест закажан, сега барем не е партиски обоен организаторот и тоа му дава легимитет ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom