Закопани работи

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.822
Кој тешки глупости се овоа клетвиве/проколнувањава...да беа вистина немаше никој да постои на земјава:tapp:
Не вели двапати. Не е секое злато проколнато ама има доста случаи. Ипак е матна работа таа не треба многу играње со тоа
--- надополнето: 29 март 2012 во 22:13 ---
Здраво на сите
Ме интересира дали некој има некоја информација за скриено богатство
Поконкретно се работи за бачило во гевгелиската околина
бачилото е викано БАЧИЛО НА КАЛИ МИТРА доколку има некој било каква информација
во врска со бачилото поконкретно неговата локација нека пише јас имам цела документација сто како и каде се наоѓа,само потребна ми е локација на местото...
поздрав
Чекај сега...имаш документација каде се наоѓа а немаш локација? Ме заебаваш?

Член од
5 јули 2010
Мислења
29
Поени од реакции
5
Не вели двапати. Не е секое злато проколнато ама има доста случаи. Ипак е матна работа таа не треба многу играње со тоа
--- надополнето: 29 март 2012 во 22:13 ---

Чекај сега...имаш документација каде се наоѓа а немаш локација? Ме заебаваш?
имам локација на знаците сто треба каде и како да се бара,какви знаци пред да се извади да се отклонат замките сто сепоставени,само сум бил на неколку бацила во гевгелиско ама ниедно не одговара на документиве,ми треба местото каде се наогало бацилото.Инаку местото е планинско во близина треба да има рекичка планинска таква мала и брза,а над бачилото треба да има мало црквиче,,,

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.822
имам локација на знаците сто треба каде и како да се бара,какви знаци пред да се извади да се отклонат замките сто сепоставени,само сум бил на неколку бацила во гевгелиско ама ниедно не одговара на документиве,ми треба местото каде се наогало бацилото.Инаку местото е планинско во близина треба да има рекичка планинска таква мала и брза,а над бачилото треба да има мало црквиче,,,
Јасно сега. Ај ќе го продолжиме утре муабетов.

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Мене ми рече еднаш дедо ми да не копам близу пат зашто нешто демек несреќа и сличен шит ке било. Иначе копајте луѓе какви клетви какви бакрачи. Тоа Турците сигурно не биле толку циции па и оставените пари да ги ги колнат..
dark king турците( ОЏИТЕ ) искусен стар оџа прави магии проколнува е точно имам слушано од луѓе турци дека нивниот оџа има некаква книга на некаков јазик дали хебресјки беше или не знам како проколнувал правел магии на луѓе да му дојде жена дома за невеста лекувал разни болести и се други работи затоа и не се осмелувам да навредам некој турчин камоли оџа е тогаш не надевај се дека ке те остави на мир

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
dark king турците( ОЏИТЕ ) искусен стар оџа прави магии проколнува е точно имам слушано од луѓе турци дека нивниот оџа има некаква книга на некаков јазик дали хебресјки беше или не знам како проколнувал правел магии на луѓе да му дојде жена дома за невеста лекувал разни болести и се други работи затоа и не се осмелувам да навредам некој турчин камоли оџа е тогаш не надевај се дека ке те остави на мир
Оџа со книга на хебрејски....

Член од
3 март 2012
Мислења
25
Поени од реакции
5
Јас водам потекло од С.Локов и можам да потврдам за ова.Од месноста Закамен има многу малце урнатини кој ги имам видено и одено со постари луѓе таму.И секако,злато има но е проколнато.Многу пати и еден наш пријател се обиде да дојде до злато но се одкажа поради кажувањето на постарите селани кој го молеа да не чепка таму.Денес од Закамен е многу тешко да се најде,обраснато со трева,дрвја и изгубени се многу траги кој водеа таму.Село Локов ми остана едно од најубавите села и полно со мистерии.Од црквата во која несмеат да влегуваат жени поради иконата до златото од месноста Закамен.
So 100 % ti obecavam deka moze covek da zavrsi rabota.
Prokolnati bilo kakvi nekase toj gi vadi bez nikakv problem

Член од
3 март 2012
Мислења
25
Поени од реакции
5
тоа е човек со големо срце и малку мозок.
Taa rabota sekoj nemoze da ja raboti ni jas nemozam .
Ali ovoj covek ima nasledeno od negovi stari sto i kako da primenuva.
Kaj sekogo nemze da imas poverenje nedaj boze da ostanat posledici a ovoj e isproban: za prokolnati, crkveni,sto gi cuvat duhovi i dr.
--- надополнето: 21 февруари 2013 во 06:52 ---
тоа е човек со големо срце и малку мозок.
zosto velis deka e so malku mozak
Sigurno imas slusnato za beli za crni magii za kletva - receno edni pravat drugi rasturat i kaj ovoj slucaj e mnogu lesno samo koj go znae dago raboti

Член од
26 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
30
Ima slucaj vo struga t.e vo edno planinsko selo. Na edna zena i izleglo svetec na son koj i rekol da izgradi crkva na toa viskoko mesto....ama mn e tseko tamu da stignes a se cudam kako nosele materijali za crkvickata...mn lugje nemozat da se iskacat bidejki vozdhot e mn redok, moze da ti se zeme umot a isto taka patekata e kozja, mn mala samo vo redica moze da odis eden pozadi drug, se nadolu e strmnina...no ete zenata i mazot se obidea i ja napravija a kako so znam i toa zenata kazuvase deka materijalite gi nosele so magarinja. A ima poseben den kog lugjeto odat za zdravje polnat od vodata koja tece od cesmata tamu i mn pomaga za sekakvi bolesti i sl. Inace mora da imas nesto belo na tebe na toj den.

Bev lani i super si pominav vistina za zdravje e dobro da se odi !
ako mislime na istoto selo sum bil tamu podolgo vreme i stvarno cudni raboti se imale slucuvano

PS sum bil svedok na nekolku
--- надополнето: 20 март 2013 во 16:58 ---
Мистериозното е тоа КОЛКУ злато мајмуните у плаво имаат однесено !

Бидејки ! Да имаше таму гранати, оружје или не дај боже дрога ке трубеа на а1, сител, лајнал 5 итд.

Али... кутат као... такво.

Самиот си одговори.
znaci toa zlato g o zede pravnukot na nekoj si turcin kojsto tocno znael sto pisuva na grobot samo ne znael kaj se grobistata.a vo grobot imase cel sandak zlato.cela operacija se sluci vo 4 saat sabajle so prisustvo na policija bidejki koj ke mu dade na turcinot da kopa vo sred grad.a za toa drzavata zede del a ne policajcite

Член од
21 март 2013
Мислења
2
Поени од реакции
2
Дај кажете нешто околу знаците поточно околу крстовите што означуват тие нешто повеќе околу тоа некој ако знае?
--- надополнето: 22 март 2012 во 11:42 ---
Дај кажете нешто околу знаците поточно околу крстовите што означуват тие нешто повеќе околу тоа некој ако знае?
bratko krstovite na ovaj ili na onaj navin go oznavuvaat patot do bogatsvoto no ima edna tehnika nekolku krstovi mozes da vides isklesani nautro ke zastanes vo toj pravec i na prvata karpa treva da imas krst ako go vidis toj pisi jas ke ti kazam kako da go otvoris krstot i da si zemas so ke najdis pozz/

Член од
3 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
jas znam 3 krsta edniot e na eden kamen drugite dva se podaleku od neko na 100m na edna karpa se dvata pod niv ima provalija i reka

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Кај мене во селото се знае дека покрај една племна (ја знам точно која племна) имало скриено злато...
Многу пати се собрале селаните да одат да копаат ама фуфки им оди...
Еднаш пред 5/6 години човек само што почнал да копа, го манало инфаркт и починал на лице место....

Член од
3 април 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
хехе, па отидел курбанот сега може слободно да се копа. :)
Ајде дајте нешто што знаете за Плачковица и Одогово да се разработиме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom