Телекабел Аналогна и дигитална кaбелска телевизија (РОБИ) -генерална дискусија (новости, прашања.)

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм... интересна информација
Упатство за Especta
Упатство за Kaon
Упатство за Conax

Не може прелу скарт или с-видео кабел да се пренесе на ТВ
добра ХД слика.Во понудата му фали HD DVB-C Ресивер
кој ке може да пренесе слика преку HDMI Кабел во HD MPEG-4.
Може малце појаснување шо му значи то? Дали бива сеа преку друг кабел со истите ресивери да се пренесе HD слика или???

Capture.PNG
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 11:59 ---
Ете и боом тв ресиверите го имаат проблемот со ХД,
Треба високо квалитетен ресивер,кој во Македонија го имаат
само Германците од T-Home T-Mobile.Засега само тоа е HD за со РЕСИВЕР.
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 12:02 ---
media m300.PNG
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 12:30 ---
Ако има некој Телекабел Ресивер нека направи Видео нека го прикачи на Youtube постира линк да видиме ..... каков е квалитетот на Сликата.Дали отвара ХД канали и слично.Нека сними на ТВ ... вака пукаме на Празно

Ако има некој Телекабел Ресивер нека направи Видео нека го прикачи на Youtube постира линк да видиме ..... каков е квалитетот на Сликата.Дали отвара ХД канали и слично.Нека сними на ТВ ... вака пукаме на Празно
Јас имам, Especta, не фаќа HD канали...

Само што не се преведени сите емисии на македонски јазик .Така е на Макс тв
Најверојатно го превземаат од таму или од ТоталТВ...не верувам дека ТК имаат договор за титл со ТЛЦ. Повеќето канали со мк титл им се од ТоталТВ или БУМ...се гледа тоа кога има некое известување на самата програма или кога не се во функција. ;)

На дигиталните тв ги има РТЛ неколку програми што даваат квалитетна програма,ама сите се на германски и на ниту една нема превод:нинџ:

Се е тоа фино, ама јас мислев за ресиверите од Телекабел... (нели ова е тема за Телекабел???)
We all learn something - затоа и сме тука.
Само дека недостасува Дигитален ХД ресивер во програмската понуда на Телекабел. Тоа се политики на Телекабел не се мешам тука,во секој слу4ај гледам ХД Филм4ина и Серии од премиум Амери4ка продукција на Интернет.Гледаш што сакаш и кога сакаш..

Телекабел во блиска иднина нема планови да ги емитува каналите National Geographic и NAT GEO WILD повторно.

:facepalm: Ова ми вратија ко им пишав дали планират да ги враќат во иднина каналиве или да си барам друг оператор.

Тек денес видов дека сум имал ск прајм , :pos: што ти значи слаба пропаганда али сепак поздрав за телевизијава јес да каснам месец и пол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom