Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Дека пред утакмица во соблекувална му влегол да му каже дека Ен Хатавеј е грда. :P
Ептен се курчеше таа утакмица Балото. :)
Да да, и Тоти како капитен и со неговото име е задолжен да му даде воспитен удар на Балотели...

Играчи како Дел Пиеро,Малдини,Занети,Буфон,Тоти, сите се легенди.Разликата е што нема човек што ги мрази првиве четворица пошто и никад не дале повод со своите постапки низ целата нивна кариера за да навлечат нечиј гнев на нив.Од друга страна колку и да е добар Тоти како сакате фан на друг тим да го поштува тој играч кога се однесува како касап и простак на терен дури и на зрели години,прав пример за младите генерации,да учат како треба.:facepalm:

Ovoj Legenda??? :facepalm:

18421_10150269972024986_686800125_n.jpg

Секој човек си има испади, секако и Тоти. Не се за оправдување неговите потези, ама ти што си се фатил како слеп за стап за Тоти човек кој е легенда и има многу направено во фудбалот, очигледно тука има нешто!

Играчи како Дел Пиеро,Малдини,Занети,Буфон,Тоти, сите се легенди.Разликата е што нема човек што ги мрази првиве четворица пошто и никад не дале повод со своите постапки низ целата нивна кариера за да навлечат нечиј гнев на нив.Од друга страна колку и да е добар Тоти како сакате фан на друг тим да го поштува тој играч кога се однесува како касап и простак на терен дури и на зрели години,прав пример за младите генерации,да учат како треба.:facepalm:
Jaс не помнам овие првите четворица да направиле испади како Тоти, плукање, намерни црвени картони итн...

Тоти може да е легенда заради тоа што целиот живот го посветил на еден клуб, ама никако не би требало да биде пример за однесување на терен...

Малдини и Тоти да ги ставиш во ист ќош, и да кажеш дека се исти, е најмалку навреда за Малдини....

Абе силен беше шутот, ама до толку ве скина шо пет страни за Тоти испишавте ко од вчера да е чоекот.

Не бил играч за пример. :pos: Сигурно Матри и Бенднетненетнер ќе бидат играчи за пример.
Голиште ипол. Тоти е последен од генерацијата на легенди во Серија А. Тоа го докажа синоќа со sutiraj od tamu kolku sakas.

Абе силен беше шутот, ама до толку ве скина шо пет страни за Тоти испишавте ко од вчера да е чоекот.

Не бил играч за пример. :pos: Сигурно Матри и Бенднетненетнер ќе бидат играчи за пример.
Голиште ипол. Тоти е последен од генерацијата на легенди во Серија А. Тоа го докажа синоќа со sutiraj od tamu kolku sakas.

Не е голот причината. Фаулот над Пирло е проблемот, и сметам дека требаше тука да го јаде црвениот.
Отиде остро и тоа на колено(зглоб), чии што повреди се можеби најлоши.

Тоти и не е баш последен од генерацијата легенди у А.
Има уште 2-3 што се тука и што освоиле(ќе спомнам и ова) повеќе од него.

И една сликичка ќе ја постирам тука, чисто онака.
Не дека ќе се случеше нешто повеќе на дуелот од десната слика, но....
602212_604655132882183_2056214596_n.jpg

очигледно немаш доволен коеф. на интелегнција па да ти појаснам.... за тоти се испишаа страни пошто му влезе со крампони на Пирло во колено и можеше да го повреди, Тоти не е последен од генерацијата уште тука се Буфон Пирло Занети, и не беше баш шутирај од таму колку сакаш пошто не беше многу далеку

Не е голот причината. Фаулот над Пирло е проблемот, и сметам дека требаше тука да го јаде црвениот.
Отиде остро и тоа на колено(зглоб), чии што повреди се можеби најлоши.

Тоти и не е баш последен од генерацијата легенди у А.
Има уште 2-3 што се тука и што освоиле(ќе спомнам и ова) повеќе од него.
Неспортски потег направи и Гатузо пред 2 години во ЛШ против Тотенхем кога на помошникот го фати за врат. Исти муабети се вртеа, како било брутално за гледање и како Гатузо не бил фудбалер туку борач. А сите го знаеме бе Гатузо каков беше. И сите сега го знаеме Тоти, не му е прв пат да прави така :D. All I'm sayin' is - Ништо ново со фаулов. :D
очигледно немаш доволен коеф. на интелегнција па да ти појаснам.... за тоти се испишаа страни пошто му влезе со крампони на Пирло во колено и можеше да го повреди, Тоти не е последен од генерацијата уште тука се Буфон Пирло Занети, и не беше баш шутирај од таму колку сакаш пошто не беше многу далеку
Ти си упорен трол, ама далеку од успешен. Можеше да го повреди? Wow еј... штета, фудбалер можел да настрада. :D

Тоти е легенда. Што гол даде, што ќотек... дава по нешто. :D

Пошо добро ми иде со Интер, ги гаѓам како езеро со камен:icon_lol:, идеме вечерва на конечен резултат од 2-2.

п.с. Овој кариера у знак питање ќе му стаеше(има уште у ноЅите на Пирло фудбал), а Гатузо вратот ќе му фана троа појало. Исто, ама различно:D

Секој човек си има испади, секако и Тоти. Не се за оправдување неговите потези, ама ти што си се фатил како слеп за стап за Тоти човек кој е легенда и има многу направено во фудбалот, очигледно тука има нешто!

Разликата помеѓу Тоти и останатите (дел пиеро, занети, малдини) е тоа што овие вториве се џентлмени и надвор и внатре во теренот, а Тоти ти е сељак, што надвор така и внатре во теренот (последната негова изјава дека не го удрил Пирло :facepalm: ) ...

Да тој легенда
485148_10151532108325039_474499139_n.jpg

totti_italy.jpg

Според ова што го читамна форумов, Кантона не е легенда, Марадона не е легенда, Рој Kин и Марк Ван Бомел немаат врска од фудбал.

Да тој легенда

totti_italy.jpg

Според ова што го читамна форумов, Кантона не е легенда, Марадона не е легенда, Рој Kин и Марк Ван Бомел немаат врска од фудбал.

Kreten sto samo koga mu odgovara igraa , picka od igrac sto i na Pirlo sakashe da mu nanese zlo.

Да тој легенда

totti_italy.jpg

Епа баш тоа е и поентата. И овие играчи се легенди, но со дамка. Кога и да си го претставам Кин пред мене, добивам слика на старт со отворен ѓон на коленото на противникот. Кога ќе се сетам на Тоти веднаш пред мене излева шутот на Балотели кој му го даде. Додека кога ќе си ги претставам Дел Пиеро или Занети пред мене излегуваат или слободните удари на нашиот капитен или оние спринтовите на вечно младиот капитен на Интер...

Хахахаха... Леле не можам да не пишам и да сакам еј! Прва работа, вас навивачите на Јуве кога ќе ве видам да се жалите од судии искрено ми се сере... Изгледа брзо заборавате минатите сезони колку титули ви донесао... Кога ви судат непостоечки пенали и други срања како пички сите ќутите се радувате, еднаш и тоа не ве ни оштети си свирна крај кога требаше (не дека неможеше да остави ама ете точен е, што требаше да кажат Рома минатата против Сампдорија) .
Друга работа кој кажува за Тоти како не е легенда и т.н не разбира ништо од фудбал. Зборите за инат само, од пуста љубомора. Дека има некој испади има, ама дека е играчиште невидено , дека е легенда нема потреба да се докажува и да се збори вооошто за тоа. Само од инат навиачите на Интер, Милан и посебно Јуве може да зборат други работи, особено тие на Јуве пошто не успеа Дел Пиеро ете да остане, и го поеба клубот. Можете само да :drk: на Тоти, и од инат да зборите ... Еве и нешто за крај:
-Mourinho:''Ne treba mnogo riječi trošiti na tu legendu talijanskog nogometa i Rome. Mnogo je doprinjeo razvoju talijanskog nogometa i malo je onakvih ''desetki'' u nogometu.''

-Platini:''Totti je uistinu velika ikona, da ja danas igram nogomet igrao
bih uz njega!''

-Perez:''Svi vi znate koliko sam novca potrošio na stvaranje velikog Reala, ali mi se jedna želja nikad nije ostvarila a to je da imam Tottija u mojoj momčadi. Stavio sam ček pred njega i rekao samo ''izvoli'' ,no on mi je rekao ovim riječima ''Sorry, moje srce ostaje u Romi''.

-Abramovič:''Želio sam ga dovesti dok je mlađi bio, i pristao bi na sve lude cijene, no on mi je rekao da mi je bolje da kupim Romu čitavu !''

-Zeman:''Pitali su me da nabrojim 5 najboljih igrača Serie A ikad, ja sam im rekao:''Totti,Totti,Totti,Totti i Totti !''
Pa on već 20 godina nosi Romu na svojim plećima i uzor je svima !''

-Di Baggio:''Totti je pravi znalac, bez njega bi talijanski nogomet bio nezamisliv. Pa on u 36. godini gine na terenu.''
Тоа беа само дел од изјави на големи играчи и тренери, секако вие јаките ,,експерти'' против Тоти може да ги соберете вашите мислење и да го смените тоа мислење што го имаат создадено за Тоти вистинските љубители на фудбалот. Ај сега поздрав, не ми е во план да се расправам и да објаснувам повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom