Kindle

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Портабилност релативно мала разлика, а ease of use... што демек полесно да сработиш нешто со таблет?
Таблет е полесен за држење додека го користиш а мораш и да стоиш, ама колку такви ситуации имаш?

Туку ај забегавме, ова е тема за Киндл. :)

Таблет е статусен сумбол и геџет за фалење и денгубење. Сега не ме разбирај погрешно, ако сакаш таблет купи си таблет. Само расчисти си сам со себе зошто го купуваш... :)
Исто така викаа и за мобилните телефони кога се појавија, па сега кој има еден кој два. Но дефинитивно, секој уред си има своја намена, зависи од потребите на корисникот и начинот на работа кој најмногу му одговара. За некого лаптоп, за некого десктоп или таблет, е-читач, смартфон...

Исто така викаа и за мобилните телефони кога се појавија, па сега кој има еден кој два. Но дефинитивно, секој уред си има своја намена, зависи од потребите на корисникот и начинот на работа кој најмногу му одговара. За некого лаптоп, за некого десктоп или таблет, е-читач, смартфон...

Дефинитивно си во право. Еве јас, смартфон имам, лаптоп имам, ама ни едно од тие не ми врши работа кога ке отидам негде. Т.е да, врши смартфонот до негде, ама лаптоп ми е малце преголем да го земам со мене. Баш ке размислам што ми треба, и се надевам дека и тоа ке го купам.

Ќе прати некој сајтови со книги во epub/mobi формат по ПП (забранети се линкови на форумов)? Не може ништо да најдам на нет, се некои еротски новели со голи типци на ковер. Инаку имам Kobo eReader Touch, малку поскап од Kindle ама ги подржува сите формати, e-ink, wi-fi...најдобра инвестиција за 100 евра во животов, само тешко ми оди со наоѓање пиратерија без да користам торент сајтови (а не смеам).

Ќе прати некој сајтови со книги во epub/mobi формат по ПП (забранети се линкови на форумов)? Не може ништо да најдам на нет, се некои еротски новели со голи типци на ковер. Инаку имам Kobo eReader Touch, малку поскап од Kindle ама ги подржува сите формати, e-ink, wi-fi...најдобра инвестиција за 100 евра во животов, само тешко ми оди со наоѓање пиратерија без да користам торент сајтови (а не смеам).
пребарај на темава, има добри линкови и тоа без голи типци :)

Да не има некој земено Kindle Paperwhite?

Kindle Keyboard 3G, Free 3G + Wi-Fi, 6" E Ink Display

Go prodavam za 60 evro koj saka neka prati po pp.

kindleto e so originalna futrola na magnet zatvaranje

Malku koristeno go prodavam zosto ne go koristam.

Каде и како може да се набави Kindle кај нас или пак во Солун? Прашувам за најновата верзија, Kindle 5th generation.

Каде и како може да се набави Kindle кај нас или пак во Солун? Прашувам за најновата верзија, Kindle 5th generation.
Официјално се продава само онлајн од Амазон. Или на оглас ако најдеш, некој што донел од САД или му донеле.

Официјално се продава само онлајн од Амазон. Или на оглас ако најдеш, некој што донел од САД или му донеле.

И јас сум за карање, прво прашувам, па дури отпосле видов дека само преку Амазон може да се порача. Имам пријател во Солун, ќе треба некако да дознаам дали се наплаќа царина и данок.

Здраво на сите.Колку што ги пратам нашите веб продавници,мислам дека може да се купи киндл во Македонија.Еве ви го линкот http://www.futureshop.mk/electronics-mk/tablet/
Јас лично чекам прилика да ми донесат од германија кобо гло.

Стигло јее.
:icon_cool
Кажете ми сеа како да ги средам книгиве (копирав многу ама хаос се, дали можам по фолдери да ги подредам некако) и шо бенефити иам ако го регистрирам киндлот?

Стигло јее.
:icon_cool
Кажете ми сеа како да ги средам книгиве (копирав многу ама хаос се, дали можам по фолдери да ги подредам некако) и шо бенефити иам ако го регистрирам киндлот?

Ќе може преку калибре да си праќаш книги, списанија на регистрираната адреса и ќе ти стигаат на киндлето преку нет.Например јас имам наместено секој ден во 10 да ми стига весник на киндлето.
Исто ако го регистрираш, може да правиш конверзија на документи(то ест амазон ќе го прави тоа за тебе.), ама ова не се користи многу.
Мислам дека книгите не се подредуваат по фолдери, ако грешам нека ме поправи некој.

Ќе може преку калибре да си праќаш книги, списанија на регистрираната адреса и ќе ти стигаат на киндлето преку нет.Например јас имам наместено секој ден во 10 да ми стига весник на киндлето.
Го плаќаш весникот? Како го имаш подесено тоа... Некаде на темава читав дека и за македонски весници имало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom