Android корисници (проблеми, прашања, совети)

G

garthok

Гостин
Како да исклучам автоматско заклучување на екран на v2.3.6 (Gingerbread)?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Неќам автоматски да се заклучува екранот и секој пат да го повлекувам тоа доле за да го отклучам.
па оди во сетинг за дисплеи и види што пишува screen timeout и селектирај колку време сам да се заклучи ;) но знај ако подолго да остане вклучен ќе ти троши батеријата :)

G

garthok

Гостин
па оди во сетинг за дисплеи и види што пишува screen timeout и селектирај колку време сам да се заклучи ;) но знај ако подолго да остане вклучен ќе ти троши батеријата :)
Не за да свети, да не ми се заклучува. Али нема начин изглеа све пребарав, дабл чек.
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 00:27 ---
Мхм, пример сурфаш ќе го остаиш 30 секунди на страна и пак мора да го отклучуваш, малце аноинг.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Не за да свети, да не ми се заклучува. Али нема начин изглеа све пребарав, дабл чек.

Мхм, пример сурфаш ќе го остаиш 30 секунди на страна и пак мора да го отклучуваш, малце аноинг.
epa sega stavi go na minuta ili povekje screen timeout i nema da imas problem

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927

мислам дека постои апликација лаунчер така се викаше не ми текнува и со тоа има опција да не свети и да не заклучува ама некои модели подржува на пример Моторола Разр,а други не, сепак за такво како што сакаш подобро земај нокиа симбиан го има таква опција,но андроид и иОС е стандард и мора така да биде.

euphoria87x

Your highness
Член од
12 февруари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
11
Хелп !
Имам сони ериксон хпериа нео в... купен со официјален Gingerbread 2.3.4. Пред неколку месеци го апдејтовав на ICS 4.0.2.A.0.62 бидејќи сам си побара .. И новиов апдејт се ок, стварно побрз телефонов ама проблем има со Wi-fi - то... 10 секунди има по 10 пак се губи.. Читам по форуми, и на од сони страницата дека тоа е проблем со некој си баг. Заради таа причина се вратив повторно на Gingerbread. Сакам да знам дали е можно некој да знае како да се апдејтува повторно на ICS само без тој проблем значи да си биди се ок со ваерлесот.
П.С : Да напоменам, другарка ми има ист ваков модел (МТ11И) двата тел се купени од Грција и таа користи ICS и го има истиот проблем со Wi-fi то... Некои велат да се промени енкрипцијата со рутерот ама не можам јас секаде кај шо ќе стасам да променувам екрипции само за да седнам 10 мин на моб... Помош

G

garthok

Гостин
Има ли начин да се исклучи автоматско апдејтирање на Maps? Цело време јавува „Insufficient storage avaliable“ а имам уште 30 мегабајти слободно (можам да симнам други апликации).

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Има ли начин да се исклучи автоматско апдејтирање на Maps? Цело време јавува „Insufficient storage avaliable“ а имам уште 30 мегабајти слободно (можам да симнам други апликации).
Колку што гледам јас во сетинзите на Maps нема таква опција. Можно е да е и до верзијата на оперативниот. Види преку Play Store исклучи го auto-update apps, со тоа најверојатно ќе се реши.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

G

garthok

Гостин
Колку што гледам јас во сетинзите на Maps нема таква опција. Можно е да е и до верзијата на оперативниот. Види преку Play Store исклучи го auto-update apps, со тоа најверојатно ќе се реши.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Да, преку тоа ми текна прееска и средив. Фала енивеј.

Kajgana Shop

На врв Bottom