Моментална физичка состојба (слики)

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Сега малку ми измеша брзини, од предходната констатација.
Значи, тесен фат погодува централно. Дали горе, доле, зависи од позицијата до која ке се повлекува шипката. Широките фатови погодуваат надоврешно. Што ќе одбереш, зависи од целта која сакаш да ја постигнеш и што би корегирал на себе, доколку има потреба за корекции.
За Доријан, нема што да коментирам.
Истото се однесува и за веслањето со шипка во преклоп ?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ме интересира една работа. Кога се вежба грб дали важи правилото дека тесен фат ги вежба надворешните делови од грбот давајќи му поголема ширина на грбот, а широкиот фат повеќе ги вежба внатрешните деловови од грбот (скапулите се сепуваат кон рбетот) и зошто тогаш сите форсираат широк фат на лат машина за широк грб кога токму спротивното е правилно зошто грбот е конвергентен мускул.
ја читам целата дискусија околу ова, лично не сум истражувал многу за ова прашање но се гледам себеси на огледало кога работам вратило, што пошироко го фатам вратилото толку повеќе ми се отвара латисимусот. кога работам со тесен фат го осеќам повеќе внатрешниот дел на грбот кај лопатките односно под трапезите.

денеска го работев грбот, направив 9 серии на вратило по 10-15 повторувања со 7.5 - 15кг. плус тежина, ме боли уште сега а тек утре кога ќе станам од спиење смешки ќе биде, имам утре нозе за работење :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Уф ајде и ја да напраам апдејт, полека накачувам маса, добро ми иде, само стомачните ми опаднаа :/

130131-153131.jpg

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Пред некоја недела најавив слики , моментално сум на маса и сум над 90 кила , добро иде гоењето :) , од март\април почнувам со чистење (значи соодветна суплементација,диета и програма за вежбање) , секоја година се фокусирам на конкретна група на мускули онаа што ми е послаба се со цел да бидам што е можно посиметричен и поскладен.

Моментална состојба:

Следната фотографија е од 2011 каде што сум 10тина кила послаб и нормално почист :

Минатата година поради повреда на грбот не успеав да дојдам до зацртаната цел , имаше добар прогрес али сепак целев кон уште подобро.Оваа година сум на добар пат да го достигнам максимумот во овој спорт па здравје од наредната уште подобро.Доволно елаборирав колку овој спорт ми го има сменето животот од пред се здравствен гледан апект со оглед на тоа дека пред 5-6 години имав само некој смешни 55-60 кила и редовно бев склон на различни заболувања,буквално од едно обично хоби со тек на годините стана незаменлива алка во мојот живот и голема страст.

Состојба во :2007/8

:pipi:

П

Пепси_

Гостин
Разбирам на некој да му укажете на грешка,а у, ама вие на човек само комплекси да му набиете бе мајка му стара,за фалење никаде ве нема :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom