Sony Xperia Tipo

Со мојот не дојде... ни тоа, ни слушалки. И плус, очекував мини-сим да биде телефонот... и за тоа се изненадив.
Извини,ама ме интересира.Што е разлика меќу мини сим и обичен?Нешто помал е минисимот?

Оффф леле стручни лица многу имало тука
иначе да мини сим е типото

Еве појаснување за различните сим картички

gk73hkews7hwryl

Ок фала на информација, ја мислев дека ова што на сликава е мини сим е всушност стандардна, а ова што е микро е мини.

Me interesira dali ima nekade gumena futrola za ovoj telefon.. isto kako shto ima za iphone i drugi telefoni ? :)

Пошто ти си го земал сега тelefonoт,ме интересира дали со него иде мемориска картичка?
Дека јас утре ќе го земам зато :)
Не оде мемориска картичка. со телефонот само ќе ти дадат полнач кој истиот кабел можеш да го користеш како узб кабел. Јас го земав телефонот од вип, во Оне и Т-моб нзн дали е исто.

Не оде мемориска картичка. со телефонот само ќе ти дадат полнач кој истиот кабел можеш да го користеш како узб кабел. Јас го земав телефонот од вип, во Оне и Т-моб нзн дали е исто.
И јас го земав од вип,телефонот си е супер,незнам зошто некој се жалат од тачот.само кажи ми,дали го полнеше 12 часа,дека јас не планирам да го полнам толку? :)

И јас го земав од вип,телефонот си е супер,незнам зошто некој се жалат од тачот.само кажи ми,дали го полнеше 12 часа,дека јас не планирам да го полнам толку? :)
Не е тоа кадмиум батерија кога ќе видиш дека е полна вади го тел од полнач

Знам,знам напорен сум ама да прашам уште нешто.Како да префрлам апликации,музика,слики на мемориска.И дали е нормално за пола саат 50% од батеријата да е наполнета?

јас го полнив се додека телефонот не си покажа дека е полн. а за тоа ги контактирав вип на фб и еве што рекоа.

19:08
Vip operator

Здраво , првин треба да ја наполниш батеријата.

Vip operator
Новите телефони имаат батерии кои функционираат како што треба, не зависно колку време ги полниш или празниш. Се зависи од телефонот, се разбира.

луге во апдејт центаро на тел ми излезе нешто во вид на update aplikacija која вели најновиот софтвер за андроид од сони е сега достапен за вашиот уред на експериа . ажурирајте го софтверот бла бла бла.... но никаде неможат да најдам делете да го избришам оваа?

I'm Back! Не можеш да го избришеш :), мора апдејт да направиш ;)
epa ke mu opname update so da mu praime :)
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:51 ---
koga pisuvam poraki na telefonot nad tastaturata mi izleguvaat random zborovi spored bukvite sto gi pisam i dokolku pretisnam space da se odlaci tie zborovi se aktiviraat a ne ostanuva zborot sto go imam jas napisano. dali toa moze da se odstrani?

има бета кернел за ова, ама ништо од конекции не работи бидејќи тој што го прави кернелот не го поседува телефонот.Има оверклок до 1ghz.Го тестирав и стабилен е, сега уште GSM/Wifi/BT/USB да се средат и тоа е.

скринови:

0oJ8Hyi.png

yUCvvwV.png

за апдејт центарот, ако ти смета, settings>apps>all>update center e najdole negde>force stop.

И најубаво сега за сега да флашнете MIUI, јез да не е баш андроид, микс е од iOS и андро, ама еден од помазните кастом е, и не е лош, лично го користам.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2103861

zosto i koga wi-fi mi e isklucen fb seuste mi se oklucuva , dali toa vleva vo smetka posto nemam besplaten internet od vip ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom