- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 7.574
- Поени од реакции
- 4.242
Ако Фелан го замени императорот ќе бидеме како Ливерпул.Додуша и јас направив споредба со други екипи и помислив на Манчестер Јунајтед дали би можел со Фелан.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако Фелан го замени императорот ќе бидеме како Ливерпул.Додуша и јас направив споредба со други екипи и помислив на Манчестер Јунајтед дали би можел со Фелан.![]()

Ливерпул за Интер моментално е Барселона

Iste ste ko Murinho, arogantni. Murinho izjavi deka Pep odi vo Germanija oti bega od nego, poso neli nema shansi Murinho da odi vo Germanija. Neznam koja mu e logikata na gluperdata. Toa e isto kao nekoe dete da te zdrobi od kjotek i koga ke si otide ke im kazis na drugarite vidi go bega od mene.
I normalno deka Murinho nema shanshi da e trener vo Germanija, ne poznavam nieden germanski tim sho ke zema takvo iskompleksirano arogantno kopile stho gi tera igracite krvnichi da udiraat i klizaat koga gubat, nego ne mu e vazen fudbalot tuku drugi raboti. Shto pobrgu se oslobodite od nego podobro.
I se nadevam kje zavrsi u PSG ili City, poso samo takvi veshtacki klubovi se za veshtacki treneri kako nego.
Inaku Venger koga ke mi go spomne nekoj.![]()

Според Боби, Пеп е најдобриот и Баерн ќе игра тикатака а Мартинез ќе е новиот Буксец,Чави и Иниеста во едно![]()

Смешки си жити се!
Мурињо во Интер имаше секое лето,односно тие 2лета колку што беше таму минимум 100 мил. евра?Немој да заборавиш дека Мурињо го направи тој страшен состав со кој напраи бум низ Европа,токму поради страшниот стратег Пеп Гвардиола
Ето и плус 45 мил. за Ибрахимович.
Викаш Мурињо,во Челзи и Реал направи тим со пари,а?Потоа викаш дека големиот Пеп ги донесе Виља(40мил)Алвеш(20 и кусур ако не се лажам),Жорди Алба?Овој дојде во времето на Тито.Пеп имал лимитиран буџет,од околу 20 мил,а?
Пеп продадал страшни играчи и после направил бум низ Европа и светот.Пеп ја создал денешнава Барса,а не била создадена уште пред да дојде онИдемо прво со страшниве потези според тебе на Пеп...Продавањето на Ето,образложено погоре..Продавањето на Деко...Деко играч на залез од кариерата,нема ништо што да понуди.Роналдињо,кутриот 100 пати се покаја зошто ја ебеше ќерката на Рајкард.Причина која беше седнат на клупа и му беше уништена кариерата. Значи Пеп се ослободи од играчи кои не беа во состојба да придонесат нешто за Барса,ова му е паметна одлука,а не ти како што го величиш,демек и без овие играчишта,шо напраи.За Ето,повторно не коментирам.
Му викаш на дечкото дека си нема појма од фудбал...Друже он ако си нема појма,ти можеш слободно да се убиеш.Слуши ми зборот.
Единствено што се слагам со тебе е за ароганцијата на Мурињо...Но каков и да е,може да се каже дека е голем тренер и моментално најголем тактичар.Комплетен тренер нема.Секој си има некои минуси. Но,сепак има некој кој е над сите останати.
Во последните 20тина години на врвот од тренерите дефинитивно се Фергусон и Венгер...Во оваа тесна листа веќе може да се смета и Мурињо,за неговите последни фантастични 10 години,всушност тука некаде,од почетокот на неговата тренерска кариера.
За Ла Лига,не сакам да зборувам,бидејќи не е овде местото...Но сум убеден дека немаш поим дечко. Проби напрај се паметен во некоја тема кадешто стварно имаш разбирање.
ПС: Една моја реченица за Гвардиола...Гвардиола оди во тимови на кои не им се потребни менаџери за да освојат...Кужиш?
Кога ќе се докаже Гвардиола во тим кој нема освоено титула 5-6 години и ќе го земи буквално од 7-8 место, а пази,гигант,тогаш можеме да го вметнеме во друштво на оние тројца.

- Венгер
..
Гвардиола пред да ја превземе Барса,беше оформен тренер со искуство од само една година,и затоа тој така ги нокаутираше Реал Мадрид,бидејќи тоа искуство од една година му помогна многу.

? Овде мора да те корегирам. Точно, Интер беше шампион пред Мурињо но многу повеќе поради немањето доволно конкуренција (Јуве и Милан беа на некој начин исфрлени од игра тие две сезони), отколку што поради неговите тренерски способности. Иако освојуваше Интер, Манчини никогаш не беше прославуван ниту пак му беше оддадено признаие. Искрено и не го заслужуваше. Исто така пред да си замине остави неред зад себе, затоа што се испокара со сите(кога испадна Интер од Ливерпул настанаа големи збрки). Така да Мурињо не пронајде лесна ситуација таму. Точно во летото 2008 имаше 3 тотално погрешни трансфери, но во 2009 се извади за тоа и како. Прво продажбата на Ибра во замена за Ето и пари, подоцна Снајдер па и играчите кои му служеа на Интер краткорочно (но многу во ЛШ 2009/2010), како Мота и Лусио. Да не го заборавиме Милито. Според мене Мурињо најдобар беше во Интер.А ти паметњакович, кажи ми тим што Мурињо го дигнал од 5-6 место ? Да не го дигна Интер ? После калчополи скандалот Интер од 2005-06 година цело време до 2010 беше шампион. Мурињо го зема во 2008, со до некаде среден тим, да не не потроши тогаш Мурињо пари за трансфери ? Шнајдер, Милито, Мота ? Единствено Ето му беше дојден како кец на десетка, затоа што Гвардиола мислеше дека и он спаѓа во друштвото со Роналдињо и Деко кои лудуваат до доцните часеви, човекот сакаше беспрекорна дисциплина, но и ние не знаеме што е вистината, и да ќе го заборавев Лусио го зема за 4-5 милиони поради тоа што раководството на Баерн мислеше дека е веќе истрошен играч. Мурињо напраил страшен бам бум состав а на Гвардиола Барса била составенаСе понижи со ова скроз. Гвардиола го издигна Педро како играч, Бускетс, Пиќе(за само 8-9 милиони моментално еден од најдобрите 3ца стопери), го прекомандува Меси во класичен шпиц, со што го достигна врвот овој играч, Ги донесе Адриано, Виља, Алвес, Маскерано и со тоа освен Иниеста, Чави, Валдес и Меси си направи своја постава. А еве ти ги и најдобрите трансфери на Мурињо во летото 2008
Summer 2008 Inter Transfers
In: Stefano Giacomelli (loan, Foligno), Luis Antonio Jimenez (permanent deal, Ternana), Mancini (€13m, Roma), Sulley Muntari (€16m, Portsmouth), Victor Obinna (undisclosed, Chievo), Ricardo Quaresma (€18.6m initially + Pele, Porto)
чекај изгледа не се разбравме нешто за мене Фергусон е најголем затоа смешно е Гвардиола да се става во иста реченица со него а уште посмешно е да се споредуваАј размисли малку Фергусон со какви фудбалери стигнува до полу-финале / финале до ЛШ и секоја година си освојува Премиер лига.
чекај изгледа не се разбравме нешто за мене Фергусон е најголем затоа смешно е Гвардиола да се става во иста реченица со него а уште посмешно е да се споредуваАј размисли малку Фергусон со какви фудбалери стигнува до полу-финале / финале до ЛШ и секоја година си освојува Премиер лига.
Не сакам да навлегувам во вакви глупави дискусии, ама на ова морам да ти реплицирам.пичкарски потег е одењето во Баерн, тим кој има 20 пати поголем буџет од единствениот ривал и има веќе скоцкан тим

Зборот вештачки ги обележува овие неколку страни. Човече, вештачки во фудбалски контекст. Какви будали.
Да се разбереме. Фергусон и Мурињо. Толку.