Фан Клуб: Интер

пред да легнам, fun fact, до сеа у историја никад немале загубено од Сиена. Ок, историјата на дуелите со нив започнува во 2003, 18 средби се на се, се изиграни, вклучени се и овие од оваа сезона, ако добро избројав, 12 победи и 4 нерешени имаа, сега се додадоа и 2 порази.

Страмачиони не биди п... и играј со повеќе офанзивни играчи во прв тим!!! Не знам како очекува со 9 дефанзивци во прв тим да имаме игра, да креираме шанси.

Пишав и пред неколку месеци, потребни се офанзивни играчи кои ке имаат и повеќе дефанзивни задачи.
Мурињо играше со Милито, Ето, Пандев, Снајдер а позади нив беше и Мота. Овој игра со 3 бекови и 2 дмф во средина и 2 напаѓачи и никако не може да свати каде е проблемот.

^проблемот е во кремот, т.е. не.

проблемот е во тактиката, со Син можеме да елаборираме со саати ама со 3ца централни дефанзивци и 3 DMC од повеке гледни точки го јадеме, прво без соодветни бекови преку крила и Голо Брдо (3та регионална) ке не кине, па веке цела сезона не шибаат од крила (читај Бибиани)... просечни играчи не силуваат од тие позиции, жива срека не играме во ЛШ со овој тим,тим ко Баерн на пример ке ни врати за сите пари.

Второ, 3 DMCа , со Камбиасо, Гаргањо и Габи ако очекувате брза и продорна игра сте се заебале, нема кој да повлече накај средина , да залепи човек. Ковачич многу ми се допадна дека дечкото знае да стигне пред 16тник за кратко време , е сега уште да се укомпонира со Касано и Паласио ке биде одлична едиција.Ама кој ни е крив што Страма нема гз да изигра поофанзивно.

Трето, играта ние ептен проѕирна... ништо не се смени последниве неколку месеци. 40 пасови додека стигнат 20 метра од гол, после 2 паса и изгубена топка,на почеток пресинг што веке во 60та минута ни тој не функционира,,, тактички сме очајни и тоа мора да се признае, очано ни треба победа бар моралот колку толку да им се крене.

Милан не стигна па сега уште толку притисок за таа ебана 3та позиција, ако пак не успееме да се пласираме во ЛШ ништо чудно да го запалат стадионот ко што праеа навивачите на јуве.Тешки моменти.

milan pred nas na tabelata :facepalm:
Шо се чудиш бе друже??Реално Милан има подобра екипа,баајги подобар тренер и далеку поспособна управа,која го донесе еден Ибра за три кила мелени ореви и тоа на 3 пати по кило :ROFLMAO: !Еве оваа година иста шема со Балотели направија,а ние си го земавме надежниот и талентиран Роки!

Дај бе не ги читајте, сите една иста вест ја копираат, исти зборови на форум, на фејсбук, на интерњуз, на факингњуз...

Најкратко:
Princip je jednostavan, trositi koliko zaradis,

Во превод:

Ако го направиш Интер од шампионски во лузерски тим, ќе заработиш многу малце, со тоа ќе трошиш многу малце, или ќе го купуваш Роки.

Да, принципот е едноставен.

tumblr_m1mfh6Epur1r1f2u6o1_400.gif

--- надополнето: 4 февруари 2013 во 21:45 ---
Kasano: "Baloteli voli da se piše o njemu, ja ne"

Napadač Intera, Antonio Kasano, izjavio je da će Mateo Kovačić biti značajno pojačanje za njegov tim, i u doglednoj budućnosti veliki igrač.

Osamnaestogodišnji igrač sredine terena, potpisao je ugovor sa Interom poslednjeg dana prelaznog roka, a obeštećenje koje je Dinamo Zagreb dobio za ovog igrača iznosi oko 13 miliona evra.

"Video sam šta može da učini na treningu, i njegove mogućnosti su sjajne. Inter je dobro investirao novac, jer je on igrač za narednih deset godina", izjavio je Kasano.
Bivši napadač Milana se osvrnuo i na dolazak Balotelija u njegov bivši klub, a sada najvećeg rivala.
"Postoji jedna razlika između mene i Marija. On voli da bude u novinama, a ja ne. Razlikujemo se dosta po tom pitanju, mada ni ja nisam bio cvećka kada sam bio mlad. Propuštao sam treninge, a jednom sam čak i parkirao kola na terenu", podsetio je Kasano.
Kasano je i izjavio da navijači mogu da budu ponosni na predsednika i trenera, i da su njih dvojica sjajni ljudi.
"Trener je sjajna osoba i neko ko dobro zna ovaj posao. Predsednik je posvećen klubu, i navijači mogu da budu ponosni na obojicu", završio je napadač Intera.

Тогаш Интер имаше Убиец/убијци во нападот,а сега го имаме Роки...

Па и Роки е убиец во нападот, ако не даде гол цела сезона ќе убие некого осеќам. :pos:

Подобро Раниери нека го вратат него ли оној Мацари да го гледам, му ебам тоа коњот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom