Педофилија не е болест и не се лечи. Пореметување е, исто ко ментална заостанатост.
За мене не е педофилија да сакаш да се сексаш со пунолетна особа без оглед на старосна разлика.
Pod pedofilija spagja, spored nasiot zakon na koj plukam kvalitetno, zloupotreba na maloletno lice isklucivo ,a pod uslov storitelot na krivichnoto delo -pedofilot , da e minimum 5 godini postaro od maloletnikot. Seto ostanato se zema za polov napad no ne i za pedofilija. Btw, da se objasnam zosto plukam na zakonot. Smetam deka 15 godini maksimalna kazna se ekvivalent na drapaj si go meot. Bidejki nekoi clenovi kazaa deka ne e bolest tuku psihicka sostojba, ne se leci i ne napreduva, ne se povlekuva istata, togas nebulozno e da gi zatvaraat 15 godini znaejki deka za isto tolku godini pak ke izlezat na ulica i ke kleca mali deca. Da se prashuvam jas, odma ke pijat elektricen stol, arno ama vaka, koga nemame smrtna kazna, dozivoten zatvor e edinstvenata solucija. Mnogu me potresuva temava zatoa sto ednas sedevme so 2 drugarki i ni doe eden shupak i ni go izvadi. Toa bese prv pat da vidam kurac, so oprostenje i imav 4 godini trauma od mashki svet... Pretpostavuvam da napravese neso drugo, ke bev sega ili vo sanatorium ili vo manastir... Kako i da e, nekoj kaza deka pedofil moze da e korisen za opstestvoto vo sferata koja mu e profesija, jas ne se soglasuvam deka bilo kakov doprinos na profesionalen plan moze da se meri so unisten zivot na malo dete, i opasnost za uste mali deca. Prijatno!:smir:
p.s. zaboraviv da kazam stav za minjicive... Osmoodelenkite i nivniot nacin na oblekuvanje kako i odnesuvanje treba da se podsmiri troa, ama toa nema nikakva vrska so pedofilijava. Pedofil bratche i da si oblecena ko svetica pak znae sto imas megu noze ti teknue.... Toa ti e isto kako nekoj ubica se seta na ulica i me glea mene mu licam zamisli na savrsena za da me ubie i mene, zaso na primer nosam rozevi patiki a ne nebesno zeleni.
p.p.s Ni kastriranje ne e resenie, moze da zloupotrebuva so race! E sea ke recete ekstremitetite li da mu gi seceme? ...Zatoa, dozivoten zatvor i resena rabota!