Педофилија

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Toa e manifestacija na psihicko poremetuvanje. Treba da se lecat vo zdravstveni organizacii od zatvoren tip.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Заборавив да додадам во постот..
Дајдо, свесен си ти дека сексуалното злоупотребување врз децата остава трајни последици на нивната личност, посебно врз нивната сексуалност, па потоа може да се појави фригидност, импотенција!? Најчесто овие проблеми се манифестираат во подоцнежните години на жртвата кога е таа веќе возрасна личност. Секако, последиците и начините на лекување се разликуваат од случај до случај. Замисли ќерка ти да е нападната од некој педофил, (а пази!) педофилити во најголем број се шизофреничари и ти дојде дома со плачење што ќе и речеш ти!? Ако ќерко си имал потреба човекот те клецнал еднушка ништо страшно?:icon_eek:

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
Педофилија не е болест и не се лечи. Пореметување е, исто ко ментална заостанатост.
За мене не е педофилија да сакаш да се сексаш со пунолетна особа без оглед на старосна разлика.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Mislam deka pedofilite vo najgolem broj slucai i samite bile zrtvi na pedofili dodeka bile deca i toa e nekakov poremeten krug od koj nema izleguvanje osven so lecenje.
Mentalna zaostanatost e drugo a drugo e dusevno poremetuvanje ova poslednovo moze da se leci (vo najgolem broj slucai).

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
SLaCk напиша:
Mislam deka pedofilite vo najgolem broj slucai i samite bile zrtvi na pedofili dodeka bile deca i toa e nekakov poremeten krug od koj nema izleguvanje osven so lecenje.
Не се лечи педофилија, ти кажа гојдо. Педофилијата е нарушување. Секое однесување што отстапува од нормалното однесување е патолошка состојба. Тоа не е болест, бидејќи болеста може да напредува, да се лекува, додека педофилите ниту напредуваат ниту се лекуваат. Кај педофилите сексуалниот нагон е насочен кон деца од спротивниот, но и од истиот пол. Може да биде хомосексуална и хетеросексуална педофилија, тоа е нарушување на личноста во нагонската сфера. ( ова го имав напишано дури во првиот пост ) Ќе морам да се цитирам..

Причините за педофилија најчесто се непознати, како што е случајот со хомосексуалноста. Таа состојба може да биде вродена, а може да биде и научена, односно стекната. Понекогаш се јавува како обична навика, а тоа е најчесто случај кај поголемите деца, на 12, 13, 14-годишна возраст, кои имаат одредени сексуални обележја. Со манифестирање на своите нагони задоволуваат одредени потреби, па затоа го повторуваат чинот, кој подоцна преминува во навика. Значи, тоа може да биде научено, но може да биде во склоп со психоза, па дури и со шизофренија или, пак, едноставно да станува збор за вродено нарушување. Ама се мислам дека педофилијата како нарушување се јавува за време на пубертетот.
Ако ти си сексуално злоупотребен и си без никакви хормонални пореметување и нарушување (ама гарант после злоупотребата ќе имаш последици..), би му го направил истото што ти го направиле тебе? Не мислам дека би го..:wink:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Mislela ne mislela toa ti e:) Ne e nikakvo hormonalno poremetuvanje tuku dusevno! I se leci toa ne vikam deka 100% uspesno zosto so takvi delikatni problemi ne moze da garantiras uspeh ama podobra opcija e lecenje vo dusevna bolnica otkolku zatvor spored mene. I samat vikas deka pricinata e nepoznata pa posle tvrdis deka ne bila dusevno poremetuvanje. Vikam spored mene e, psihologijata ne e egzaktna nauka... istoto go mislam i za homoseksualnosta vo 90% od slucaite se raboti za psihicko premetuvanje 10% za hormonalno... ama toa druga tema e:)

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
е ај сеа да ве прашам ја дали сум педофил
на пример имам 2 јебозовни комшики што не си личат на годините. едната има 15 другата 16. Таа 16ката стално си го бара коа ќе се сретнеме у лифт. Ја педофил сум што понекад помислувам да и го закачам или?

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Ti epten ne si razbral:)

A kolku godini imas gOJDO?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
SLaCk напиша:
Mislela ne mislela toa ti e:) Ne e nikakvo hormonalno poremetuvanje tuku dusevno! I se leci toa ne vikam deka 100% uspesno zosto so takvi delikatni problemi ne moze da garantiras uspeh ama podobra opcija e lecenje vo dusevna bolnica otkolku zatvor spored mene. I samat vikas deka pricinata e nepoznata pa posle tvrdis deka ne bila dusevno poremetuvanje. Vikam spored mene e, psihologijata ne e egzaktna nauka... istoto go mislam i za homoseksualnosta vo 90% od slucaite se raboti za psihicko premetuvanje 10% za hormonalno... ama toa druga tema e:)
Не тврдам ништо, само го кажувам она што сум го слушнала и прочитала.:wink: Доколку се работи за шизофреничари тие можат да се лечат, не лежат во затвор, но затоа мора да примаат професионална психичка помош, па многу често се сместуваат во центрите за психички нарушени лица. Педофилите најчесто се пресметливи лица кои одговараат пред законот. Мислам дека се разбираме.. :wink:

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
ShEvA#7 напиша:
DALI E PEDOFILIJA AKO MI SE SVIGA ZENA POSTARA 20 GOD. OD MENE?
Не.
Педофилија е ако ти се свиѓа некоја која е 20 години помала од тебе. Сфаќаш?:wink:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Da da da znam. Nemoj da mislis deka gi zalam:) samo mislam deka poveke treba da se vnimava na psiholoskata sostojba na napagacite a kaj nas osobeno toa mnogu malku se pravi... Sto e podobro nekoj da lezi 3 godini zatvor i posle pak istoto da go napravi (bidejki toa e psiholosko poremetuvanje) ili da se leci dodeka ne se izleci ako treba zasekogas... Ustvari ne znam ni jas!:) Se razbirame da da:)

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
gOJDO напиша:
Имам 24 години
Не си педофил.:pos:
Не е некоја разлика, можеш слободно да и го опнеш. Моите се 10 години разлика, свиркај си.:wink:

Член од
5 јануари 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
abe sfakam ama edno vreme si mislev da ne ne e nesto vo red so mene, pa si pomisliv da ne e mozda i pedofilija pa za toa i prasav, ama ustvari posle vidov deka i na moite drugarcinja im se svigaat zgodni tetkicki pa vidov deka sum vo red

Kajgana Shop

На врв Bottom