Ryan Giggs
tearing you apart since 1991
- Член од
- 27 мај 2009
- Мислења
- 12.035
- Поени од реакции
- 22.313
- Локација
- Скопје - Македонија
- Веб-сајт
- www.youtube.com
FC Liverpool CityВреме е за првото добиено дерби на Роџерс![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
FC Liverpool CityВреме е за првото добиено дерби на Роџерс![]()
Тоа нема да се случи па што и да е, ми се чини оти ептен мислите дека светот се врти околу вас, ние си имаме свои грижи.....Веќе видено.
hint: Џерард VS Chelsea...
Јас сепак се надевам дека ќе пружат некој отпор, па ќе видиме...
ваше е да го спречите јунајтед да освои титула по секоја цена па ако треба и ќе асистирате при головите на противничката екипа ... been there done thatТоа нема да се случи па што и да е, ми се чини оти ептен мислите дека светот се врти околу вас, ние си имаме свои грижи.....
Добро.ваше е да го спречите јунајтед да освои титула по секоја цена па ако треба и ќе асистирате при головите на противничката екипа ... been there done that![]()
Искрено, јас сум задоволен од Јунајтед оваа сезона.Претходните 3 сезони се мачеа многу повеќе од оваа според мене. Единствено последните месец дена играта им е падната и донекаде вадат гз.
Сепак неможе да се рече дека се слаби сезонава. Дефанзивно беа многу слаби есенскиот дел, ама нападот ги вадеше одлично. Сега дефанзивата почна да се стабилизира, ама играта не е толку атрактивна. Самото тоа што веќе господ знае колку пресврти направија зборува дека тимот е многу постабилен и дека може да се надигрува со сите екипи во Европа. Едноставно секогаш кога треба да дадат гол, тие тоа го прават. Со исклучок на 3-4 меча. Па и ги победија сите дерби натпревари до сега оваа сезона. Со Тотенхем не се рачуна дерби.
Мислам дека освен Перси има уште неколку фудбалери кои блескаат во текот на сезоната. Рафаел, Керик, Евра и Еванс кои дадоа и по 3-4 гола, Клеверли е солиден, Руни и Чичарито исто така одлично си ја вршат примарната цел. Плус што формата на Кагава полека полека почна да оди нагоре.
Мислам дека можат да стигнат далеку во ЛШ. Ама во дуел против Реал Мадрид треба и среќа, бидејќи тука се е можно и според мене голема штета што една од овие 2 екипи мора да излезе толку рано.
![]()
Премиер лигата никогаш не целела кон тоа да го има епитетот најдобра, туку најзабавна. И тука лошите судии може да бидат од прилична корист. На пример, еве како спинува Фергусон на прашање дали Премиер лигата го губи квалитетот.
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ga-says-Premier-League-top.html#axzz2JnUVizPd
The Premier League is still the most exciting in Europe.
Знае стариот, а знаат и останатите сопственици и менаџери на клубовите дека во забавата се парите, а не во квалитетот. Бидејќи за 90% од публиката Арсенал-Ливерпул на кој имаше ужасни грешки на одбраните е поквалитетен натпревар од Реал-Барселона, кој одеше во истиот термин.![]()
Јас реков негде на полусезона, Ливерпул се подобрува (и играчки и бодовно) ама го плаќа цехот на очајниот старт, и ако сака ЛШ годинава или барем да се приближи до тие екипи треба да добие некое дерби кое засега го немаме добиено....Доколку Ливерпул сака да се качи некое место погоре и евентуално со досегашниве случки/киксови на фаворитите за ЛШ, некако може да се протни Ливерпул.Поради тоа сметам дека денеска треба да победат по секоја цена, прокоцкаја победа со Арсенал ама ова ми се чини им е последен воз.
Доколку сака Џерард да му асистира на Сити како што се случи пред неколку години со Челзи, тоа е друга работа...![]()
Јас реков негде на полусезона, Ливерпул се подобрува (и играчки и бодовно) ама го плаќа цехот на очајниот старт, и ако сака ЛШ годинава или барем да се приближи до тие екипи треба да добие некое дерби кое засега го немаме добиено....
Не не, се разбира за ова и јас сакав да кажам и покрај победите со помалите екипи, поради лошиот старт сега ќе мора да победува и дербија т.е. не смее мн да губи, иако реално далеку далеку сме од 4то место моменталноНе знам оти ама често читам дека посакуваат да добијат дерби т.е. поважно да се добија дерби отколку "помалите" мечеви.
Исто ти се фаќа со победа добиваш 3 поени и на дерби и на обична утакмица, но реков не смее да губи бодови Ливерпул.
Се оваа финта ви стана.А вака навивачи на друга екипа да навиваа против конкурент ќе беа искомплексирани. А кога навивачи на Јунајтед сакаат Ливерпул да го тепа Сити тоа онака интересно и невино пошто сите го мразиме и Сити а и нема навивач на Сити за да спомне нешто![]()
Ако е Манчестер просечна екипа, тогаш не знам што да се каже за другите.Тие што ги спомна дека блескаат освен Перси, тоа го прават благодарение на Фергусон. Човекот од просечна екипа прави шампион. Тоа е таа негова способност.
Кој било друг тренер да го води овој Манчестер, дали ќе избори место за ЛШ се прашувам.
Замисли да го исклучеше Кејхил на дербито у февруари 2012 коа го собра Велбек сам пред голман или па да ја судеше раката на Луиз на дербито годинава на резултат 1-2. Какви ли дебакли можеа да бидат тоа за Челзи? Колку ли гол разлика изгуби Јунајтед во тие два напревари?
Steve-G еве среќен роденден и тука. Два гола на Хендерсон денес за комплетна да е честиткава. Ај па ти да честиташ 20ка(титула) у мај.![]()
Ако е Манчестер просечна екипа, тогаш не знам што да се каже за другите.