Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
^Најжалното е што ова се дешава 5 години уназад.

Не, последниве две. Но да ја гледаме и другата страна. Челзи поминува низ смена на генерации, измината и оваа сезона. Арсенал се бори постојано со заминувањето на најдобрите играчи, па одново почнува да гради тим, да прави костур. Ливерпул појма немам што им се дешава.

Затоа сакам да доаѓаат јаки играчи во лигава, без разлика во кој тим. Да има посилна конкуренција, да има силни претставници во Европа од ПЛ.
Манчестер е постојано во тој фудбалски крем, освен лани, секогаш стигаат до завршница. Челзи ги следи последниве 8-9 години, исто и Арсенал кој нема па воопшто среќа и стално налетува на Барселона :icon_lol: , но некако не можат да издржат до крај.

Плус, од ПЛ си заминаа одлични играчи. Роналдо на пример, Фабрегас, па и еден Балотели кој не е рамо до рамо со овие, но сепак замина во Сериа А.
Не знам дали памтите, но истата таа Сериа А почна да опаѓа баш со заминување на главните играчи од екипите. Малку по малку. Па после згора на се беше и скандалот со местенките.

Да не зборам за тоа дека судиите се очајни и полоши од било кога и од било кого. А лига која го има епитетот најдобра, не смее да има такви арбитри, не смее да има такви срамни судења и не смее судијата да биде центар на внимание.

Замисли да го исклучеше Кејхил на дербито у февруари 2012 коа го собра Велбек сам пред голман или па да ја судеше раката на Луиз на дербито годинава на резултат 1-2. Какви ли дебакли можеа да бидат тоа за Челзи? Колку ли гол разлика изгуби Јунајтед во тие два напревари? :icon_lol:

Steve-G еве среќен роденден и тука. Два гола на Хендерсон денес за комплетна да е честиткава. Ај па ти да честиташ 20ка(титула) у мај. :D

Замисли да го исклучеше Кејхил на дербито у февруари 2012 коа го собра Велбек сам пред голман или па да ја судеше раката на Луиз на дербито годинава на резултат 1-2. Какви ли дебакли можеа да бидат тоа за Челзи? Колку ли гол разлика изгуби Јунајтед во тие два напревари? :icon_lol:

Steve-G еве среќен роденден и тука. Два гола на Хендерсон денес за комплетна да е честиткава. Ај па ти да честиташ 20ка(титула) у мај. :D
А мене Стиви Џ ми рече да те скинам :D. Се спаси тогаЈ кога бев воВ вашиот студентски и соба ти беше отсутен...мислиш не те знам кој си? :D :D

Уствари колку е Премиер Лига опадната по квалитет. Челзи е многу лош сезонава, кикса со најутепаните тимови во лига и сеуште е трет на табела. И тоа не се менува со месеци.
Овие што требаат да го бркаат, бетер. Штом таков Челзи не го стигаат, тогаш и тие имаат таков проблем, ако не и посериозен.

Ајде тоа. Манчестер е прв на табела и тоа има солидна предност пред Сити, а Манчестер сезонава не игра ништо посебно, нема некоја убедлива игра, има онака солидни играчи и еден Перси кој ја прави разликата, чат-пат Руни. Е сеа кога ќе видите, шампионот иден и не е баш некој модел за освојувач на ПЛ.
Со оглед на тоа какви играчи имале Јунајтед и какви сезони ни пружале. Ноу офенс, зборувам дека општо лигата оди надоле, наместо нагоре. Кога еден Јунајтед, кој игра можеби најслабо за разлика од изминатите не знам колку сезони е прв, за другиве што преостанува?

Останато е името, точно, но Бундесот зема голем замав, па ако продолжи со исто темпо, многу брзо ќе го има приматот ''најдобра лига на светот'' .
Сити троши, али па не се покажува којзнае колку и како, еден ваков Јунајтед е прв, слаби Арсенал, Челзи и веќе подолго време Ливерпул, некако не ми штима.
Искрено, јас сум задоволен од Јунајтед оваа сезона. :) Претходните 3 сезони се мачеа многу повеќе од оваа според мене. Единствено последните месец дена играта им е падната и донекаде вадат гз. :) Сепак неможе да се рече дека се слаби сезонава. Дефанзивно беа многу слаби есенскиот дел, ама нападот ги вадеше одлично. Сега дефанзивата почна да се стабилизира, ама играта не е толку атрактивна. Самото тоа што веќе господ знае колку пресврти направија зборува дека тимот е многу постабилен и дека може да се надигрува со сите екипи во Европа. Едноставно секогаш кога треба да дадат гол, тие тоа го прават. Со исклучок на 3-4 меча. Па и ги победија сите дерби натпревари до сега оваа сезона. Со Тотенхем не се рачуна дерби. :) Мислам дека освен Перси има уште неколку фудбалери кои блескаат во текот на сезоната. Рафаел, Керик, Евра и Еванс кои дадоа и по 3-4 гола, Клеверли е солиден, Руни и Чичарито исто така одлично си ја вршат примарната цел. Плус што формата на Кагава полека полека почна да оди нагоре. :) Мислам дека можат да стигнат далеку во ЛШ. Ама во дуел против Реал Мадрид треба и среќа, бидејќи тука се е можно и според мене голема штета што една од овие 2 екипи мора да излезе толку рано. :)

А мене Стиви Џ ми рече да те скинам :D. Се спаси тогаЈ кога бев воВ вашиот студентски и соба ти беше отсутен...мислиш не те знам кој си? :D :D
Па сум бил отсутен сум го славел спринтот на Валенсија и голот на РВП. :vozbud:
А вие си се тешевте изглеа... со чуварот :D И он за Ливерпул кај се погоди, баш после утакмица си идам ја со цимерот и овој: Па како не им е срам, срамота, коа почна да вика. Сакаш не сакаш ќе признаеш дека тепаа како шо тепаа...

Си викам, ш'о ме означил сега? :) :pos:

Абе Сити ептен разнишани за утре, ќе ги згазиме. Мора. Одбраната им е „швајцарско сирење“ и се надевам дека Суки и Стаки ќе го искористат тоа и на полувреме ќе не однесат со 2 гола предност. За до 90та ќе видиме што ќе биде.

Па сум бил отсутен сум го славел спринтот на Валенсија и голот на РВП. :vozbud:
А вие си се тешевте изглеа... со чуварот :D И он за Ливерпул кај се погоди, баш после утакмица си идам ја со цимерот и овој: Па како не им е срам, срамота, коа почна да вика. Сакаш не сакаш ќе признаеш дека тепаа како шо тепаа...
Ами тогаЈ и Саша Матич виде оти глумеше, туку ај ќе се тешиш ти дури не си ја видиш смртта овај мене де :D, прашај го, прашај го кој е овај Декоп бе? :D

Си викам, ш'о ме означил сега? :) :pos:

Абе Сити ептен разнишани за утре, ќе ги згазиме. Мора. Одбраната им е „швајцарско сирење“ и се надевам дека Суки и Стаки ќе го искористат тоа и на полувреме ќе не однесат со 2 гола предност. За до 90та ќе видиме што ќе биде.
247968hp2.jpg

:cool:

Ами тогаЈ и Саша Матич виде оти глумеше, туку ај ќе се тешиш ти дури не си ја видиш смртта овај мене де :D, прашај го, прашај го кој е овај Декоп бе? :D
Не ме знаеш чим, тогаЈ ми викаш и воВ. Не знам од кај толку насилен па ти(:icon_lol:) , он барем си признава и еве во средата рече, цитирам: ,, Toлку е Манчестер е шампион''

Да не зборам за тоа дека судиите се очајни и полоши од било кога и од било кого. А лига која го има епитетот најдобра, не смее да има такви арбитри, не смее да има такви срамни судења и не смее судијата да биде центар на внимание.
Премиер лигата никогаш не целела кон тоа да го има епитетот најдобра, туку најзабавна. И тука лошите судии може да бидат од прилична корист. На пример, еве како спинува Фергусон на прашање дали Премиер лигата го губи квалитетот.

http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ga-says-Premier-League-top.html#axzz2JnUVizPd

The Premier League is still the most exciting in Europe.

Знае стариот, а знаат и останатите сопственици и менаџери на клубовите дека во забавата се парите, а не во квалитетот. Бидејќи за 90% од публиката Арсенал-Ливерпул на кој имаше ужасни грешки на одбраните е поквалитетен натпревар од Реал-Барселона, кој одеше во истиот термин. :)

Не ме знаеш чим, тогаЈ ми викаш и воВ. Не знам од кај толку насилен па ти:)icon_lol:) , он барем си признава и еве во средата рече, цитирам: ,, Toлку е Манчестер е шампион''
Па не те знам, ама ми има кажано за тебе, си бил мн реален а не било то то, оти неможел да се контра....:D
Него незнам дали имаш видено јас пред недела дена пишав оти јунајтед ќе освои БАРЕМ двојна круна, и те молам пишувај за кој манчестер станува збор оти два сте :)

Па не те знам, ама ми има кажано за тебе, си бил мн реален а не било то то, оти неможел да се контра....:D
Него незнам дали имаш видено јас пред недела дена пишав оти јунајтед ќе освои БАРЕМ двојна круна, и те молам пишувај за кој манчестер станува збор оти два сте :)
Ма ќе се сконтраме, кога ќе му донесам 20 ѓаволи у мај у соба у чест на 20ката. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom