Нерамнини на тестисот

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
не мешај баби и жаби и не спомнувај канцер цело време ќе го уплашиш детево....хиперемија и преоптоварување на тестиси од пукање нема врска со торзија....торзија ти е превртување на тестисот....валда не го има превртено однопаку -.-
торзија се добива ако многу си играш со курето така да земајќи во предвид дека е 15 годишен,go figure докторе
башка и преоптоварување на тестисот има многу слични симптоми како торзија, а момчето никаде не споменува натекување

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Оди на доктор не е зафрканција, јас пронајдов грутка на тестис и ми беше откриен тумор, најизлечив е 99% од сите типови на рак само никако да одложуваш проверката и да се открие навреме. Немој да се заебаваш другар озбилно, ако ти треба информации по ПП само пиши ми ќе ти кажам.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Зошто да се срамиш? Тие за тебе мислат и треба ОДМА да им кажеш. Еј, освести се, можеби ќе се каеш подоцна само заради тоа што си бил "срамежлив". Ајде одма кажувај, верувај дека најдобро ти мислат тие и знаат и што е и како да ти помогнат. НЕМА срам за вакви работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нејќев да го плашам ама не го кочете дечково да иде на лекар.

Мој колега од факс така виде некоја неправилност и отиде на лекар, испадна дека е тумор и лесно му пројде опоравувањето без никакви компликации ама играше голема улога тоа што рано откри и пријави.

Уролог е тоа другар нема да ти го исече, посекако поарно уролог да посетиш него да се чепиш кај гинеколог како ние женските башка тоа металното кога ќе те процепи :facepalm: ноу комент..

Без срам ајде, барем раат ќе си.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Оди на доктор не е зафрканција, јас пронајдов грутка на тестис и ми беше откриен тумор, најизлечив е 99% од сите типови на рак само никако да одложуваш проверката и да се открие навреме. Немој да се заебаваш другар озбилно, ако ти треба информации по ПП само пиши ми ќе ти кажам.
Како се лечи? Дали тоа доведува до неплодност?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.854
Поени од реакции
8.399
Доста си се замарал, оди во понеделник кај матичниот, кажи му ја твојата мака и нека те види, можно е и да е све океј ама ти да преувеличуваш, затоа трк кај матичниот за најсигурно.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Не води до неплодност освен ако не треба да се отстранат и двата тестиси. Се лечи со операција на зафатениот дел и потоа со хемотерапија, т.е. со инфузија што ја примаш во рака за да се отстранат штетните клетки што можеби останале во телото. Ти појди на доктор прво па после се нека те интересира, немој сам да вадиш заклучоци!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Што ми требаше што ја отворив темава...од прееска си ги факам јајцава :facepalm:

Иначе брат шала на страна срам не срам здравје пред се, нема играчка со вакви работи. Нејкам да те плашам но најубаво е да се провериш, за твое добро. :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Има петнаесет години и прашува дали кога ќе ПОРАСНЕ ќе има деца :facepalm:
Он-Топик: Провери си се нема што да е срамно, прашај го татко ти сигурно нема да ти се смее... ;)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ја мислам дека на малио сеа му се спуштиле јајцата у скротумот , со мало закаснување :coffee:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
може да е кило од многу цепење дрва ?!? Инаку најубаво да одиш на доктор да те провери колку порано толку подобро и мисли позитивно само така ќе стекнеш подобро здравје . Уффф само што пипнав мадина :oops:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Братучед ми најде нешто.....отиде на лекар и таман го отворија да оперираат испадна трето јајце имал......
Медицински феномен :D

Kajgana Shop

На врв Bottom