Нерамнини на тестисот

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Видете имам 15 години и пред една недела забележав нерамнини во долниот дел од левиот тестис. На интернет побарав и пишува дека тоа може претставува рак на тестиси и дека треба да се изврши самопроверка на тој начин што ќе се напипа задната страна од тестисот. Ја напипав денес после бањање и таму осетив нерамнини. Што да правам? Како да им кажам на моите ( зошто срам ми е)? Какосе лекува ова, бидејќи сигурно некој од вас имал ваков проблем? Кога ќе пораснам дали ќе можам да имам деца?
П.С. Отворив нова тема, затоа што поставив прашање на таа Канцер на тестиси, но никој нема видено.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дете, гаси компјутерот и кажи им на твоите.
Сместа. Одма. Веднаш. Мрдај.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
ништо не ти е бе -.- не читај веќе, сериозно.
што збориш бе? боље нека се прегледа нека не се срами,бог да чува од вакви ужасни „совети“. Баш младите се посклони кон рак на тестисите

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
-.- преоптоварување на тестисите доведува зголемување на волуменот на вените околу тестисите и нивно подување... ахх бее деца :facepalm:

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
-.- преоптоварување на тестисите доведува зголемување на волуменот на вените околу тестисите и нивно подување... ахх бее деца :facepalm:
тоа ти што го кажуваш е торзија на тестисот и во секој случај треба да се прегледа, другар имаше таква торзија и правеше операција сега е текташаклија. Во секој случај, канцер или торзија треба хитно да се прегледа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абе нека иде на лекар којзнае што гледа

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307
Земи си ја здравствената книшка и иди си на лекар, не мора да им кажуваш на твоите штом се срамиш (за сега)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
абе јас не реков да не се прегледува, ама одма на РАК да се удира за сешто, има само 15 години, јас до сега во животов 15 пати мислев дека имам рак поради тие читања.

којзнае кои трауми ги доживува сега детево..

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
тоа ти што го кажуваш е торзија на тестисот и во секој случај треба да се прегледа, другар имаше таква торзија и правеше операција сега е текташаклија. Во секој случај, канцер или торзија треба хитно да се прегледа.
не мешај баби и жаби и не спомнувај канцер цело време ќе го уплашиш детево....хиперемија и преоптоварување на тестиси од пукање нема врска со торзија....торзија ти е превртување на тестисот....валда не го има превртено однопаку -.-

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Оди на гинеколог вие само шлапаат без да знаат немора да се плашиш и за џабе ако нема ништо само стравови да претрпуваш :) :)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Нормално е да се срамиш ама може проблем да си направиш. Родителите ќе те сватат и сигурно ќе се погрижат за тебе. Нема да ти се смеат. Или едноставно кажи дека имаш болки таму(иако не сум сигурен дека болката е симптом за ова) ќе биде малце помалку awkward него да им речеш да опипаат. Директко на доктор а таму веќе си во професионални раце нема што да се срамиш или плашиш.

Инаку, само јас си ги напипав кога го прочитав ова ? :oops:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Инаку само јас си ги напипав кога го прочитав ова ? :oops:
Јас помислив ама ме фати страв да не најдам некои нерамнини па да се нервирам после, си реков НЕ :ROFLMAO:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Јас помислив ама ме фати страв да не најдам некои нерамнини па да се нервирам после, си реков НЕ :ROFLMAO:
Да не се фалам ама ја има балс фром стиил. Све исполирано.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Фала ви за подржката на сите, но прочитав за тоа торзија на тесис. Јас немам болки.

Kajgana Shop

На врв Bottom