Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не знам дали на сликава долу се гледа, ама ќе ја поставам за секој случај.Цел екран ми е со вертикални линии, сликата е крш, резолуцијата автоматски ми е наместена на 800x600 и ако пробам да зголемам се покажува црн екран со натпис Input not supported.Nvidia Control Panel на десен клик го нема. Пред еден месец истото ова ми се случи ама се поправи самото.Пробав да симнам и драјвери, ама и на 2 пати симнувањето завршуваше неуспешно.
Рикната ли ми е графичката(Nvidia 8800 GT)?

Исто кај рејтинг на хардверот на Виндоус се појавува ова :

Драјверите се симнаа конечно, ама ми го покажува ова сега
Тука сликите добро изгледаат, што значи или нешто ти е пореметено со драјверите на графичката или е прегреана (од таму и линиите).
Симни ги најновите од nvidia.com, и направи Clean Install, да ги пребрише старите (ако ги има) и да ги стави најновите.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имам еден проблем што и не е проблем. Значи потенцијален проблем.
Кога го пуштам компјутерот нели треба да се пушти виндоусот со loading baroт.
Е па кај мене пред да се пушти тоа се пушта црн екран со една мала бела долна црта во горен лев агол што така трепка 2-3 минути можда па дури после тоа се пушта виндоусот.

Што е и како да се ослободам од тоа (а да не е преинсталирање на виндоус)
Ја утнав темата ама нема везе еве и тука ќе пишам :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја утнав темата ама нема везе еве и тука ќе пишам :D
Провери дали имаш USB или CD/DVD ставено во компјутерот. Исто, во BIOS, таму кај BOOT опциите, намести хард дискот да ти е како First Boot Device.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Провери дали имаш USB или CD/DVD ставено во компјутерот. Исто, во BIOS, таму кај BOOT опциите, намести хард дискот да ти е како First Boot Device.
Ова првото ќе да е. Заборавив дека имам ДВД во компјутерот.
Значи ако го извадам викаш нема овој "проблем" да го имам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова првото ќе да е. Заборавив дека имам ДВД во компјутерот.
Значи ако го извадам викаш нема овој "проблем" да го имам?
Знам дека ако не го извадиш, 100% уште ќе го имаш проблемов :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Знам дека ако не го извадиш, 100% уште ќе го имаш проблемов :)
Фала на одговоров па за некој ден па ќе пишам во темава за уште еден проблем ама прво треба нешто да проверам дали всушност тој проблем и ми прави проблем :D

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
Не знам дали на сликава долу се гледа, ама ќе ја поставам за секој случај.Цел екран ми е со вертикални линии, сликата е крш, резолуцијата автоматски ми е наместена на 800x600 и ако пробам да зголемам се покажува црн екран со натпис Input not supported.Nvidia Control Panel на десен клик го нема. Пред еден месец истото ова ми се случи ама се поправи самото.Пробав да симнам и драјвери, ама и на 2 пати симнувањето завршуваше неуспешно.
Рикната ли ми е графичката(Nvidia 8800 GT)?

Исто кај рејтинг на хардверот на Виндоус се појавува ова :

Драјверите се симнаа конечно, ама ми го покажува ова сега
кабелот што оди од екранот во куќиштето би требало да е приклучен во долниот дел од куќитето,ако е таму извади го и стави го горе (http://img.ehowcdn.com/article-new/ehow/images/a07/8m/16/replace-monitor-plug-pc-800x800.jpg вакви имаш едно горе едно доле на куќиштето),и пробај со драјверите и намести ја резолуцијата ако работи тогаш значи графичката ти е цркната ако не мавни му формат и одново драјверите инсталирај... позз

Член од
3 март 2011
Мислења
22
Поени од реакции
4
Пробај на друг компјутер, ако и таму ти го покажува истово, тогаш купи си нов џојстик. Од искуство ова, до сега низ рака ми имаат поминато 4-5 џојстика, и штом ми се појави такво, одма знаев дека му дошол крајот..
epa dzabe si kupvel novi, ne e do niv

Член од
2 февруари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Текст спуштен во пдф формат не го отвора комп, т.е. ја отвара страницата но покажува само некои бројки и букви кои немаат врска со текстот кој би требало да е. мала помош

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Текст спуштен во пдф формат не го отвора комп, т.е. ја отвара страницата но покажува само некои бројки и букви кои немаат врска со текстот кој би требало да е. мала помош
симни нова верзија на acrobat reader или симни sumatra pdf reader, foxit... Пробај па кажи како е

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
дали да пробувам да средам со ова што го имам windows home или да правам формат на win 7 да одам, лаптоп леново b575 некако е спор,boot up некако ми е по спор од претходно,и други работи. значи приметив разлика. Чистев со повеќе програмки за да се среди но не дека има вируси или слично едноставно веќе година ипол сум на ист систем не форматиран. Е сега лиценциран home иам дали е подобро да правам да ставам пак исто или да се префрлам на 7 сепак некоја игрица играм од време на време,вака совет што би било по добро да се направи. Еве SS од партициите и има еден дел од леново парт со 14 гб а не знам зошто е ,а да правам research краток со време сум,дома само по 2 часа во последниве две недели сум,така да тешко со времево иде работата hh

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
дали да пробувам да средам со ова што го имам windows home или да правам формат на win 7 да одам, лаптоп леново b575 некако е спор,boot up некако ми е по спор од претходно,и други работи. значи приметив разлика. Чистев со повеќе програмки за да се среди но не дека има вируси или слично едноставно веќе година ипол сум на ист систем не форматиран. Е сега лиценциран home иам дали е подобро да правам да ставам пак исто или да се префрлам на 7 сепак некоја игрица играм од време на време,вака совет што би било по добро да се направи. Еве SS од партициите и има еден дел од леново парт со 14 гб а не знам зошто е ,а да правам research краток со време сум,дома само по 2 часа во последниве две недели сум,така да тешко со времево иде работата hh
Тие 14 Gb се партиција нешто како слика од компјутерот уште од кога е купен т.е на фабрички подесувања, ако го имаш cd-то од лаптопот стави го и напрај restore или ако инаш време и сакаш да експериментираш формат

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.982
Поени од реакции
7.125
Шо е проблемов со Illustrator шо не го чита Andalus фонтот? :eek:

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Тие 14 Gb се партиција нешто како слика од компјутерот уште од кога е купен т.е на фабрички подесувања, ако го имаш cd-то од лаптопот стави го и напрај restore или ако инаш време и сакаш да експериментираш формат
тоа е работа го неам цд-то,освен да најдам home и да направам ново бутабилно или пак да правам за ресторе цд. само што за ресторе неам праено не знам која е разликата со ресторе или формат...знам е различно но поентата која е.

Kajgana Shop

На врв Bottom