Помош, проблеми, прашања, совети...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Би ве замолил да ми кажете што е работат со мојот лаптоп
наснимам pro evolution soccer 2013 ili fifa 13 значи ми ја прифаќа играта но по некое време лаптопот се гаси иначе имам Тoshiba lap top
ве молам помогнете ми позз
Веројатно ти грее многу и се гаси од прегреаност. Купи убав кулер за под лаптопот. И запамти, лаптопот не направен за гејминг. И со кулер по 3-4 утакмици ќе ти се гаси. Пушти ептен онака за разбиеш досада 1 утакмица, таман ти е ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Имам еден проблем што и не е проблем. Значи потенцијален проблем.
Кога го пуштам компјутерот нели треба да се пушти виндоусот со loading baroт.
Е па кај мене пред да се пушти тоа се пушта црн екран со една мала бела долна црта во горен лев агол што така трепка 2-3 минути можда па дури после тоа се пушта виндоусот.

Што е и како да се ослободам од тоа (а да не е преинсталирање на виндоус)

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Имам еден проблем што и не е проблем. Значи потенцијален проблем.
Кога го пуштам компјутерот нели треба да се пушти виндоусот со loading baroт.
Е па кај мене пред да се пушти тоа се пушта црн екран со една мала бела долна црта во горен лев агол што така трепка 2-3 минути можда па дури после тоа се пушта виндоусот.

Што е и како да се ослободам од тоа (а да не е преинсталирање на виндоус)
Vo biosot ti e podeseno najprvin da bara drugi uredi od koi da se podigne operativniot sistem na primer dvd, flopi, usb...... pa potoa od hard diskot, vlezi vo biosot i stavi first boot device da bide HDD
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 15:21 ---
Би ве замолил да ми кажете што е работат со мојот лаптоп
наснимам pro evolution soccer 2013 ili fifa 13 значи ми ја прифаќа играта но по некое време лаптопот се гаси иначе имам Тoshiba lap top
ве молам помогнете ми позз
Proveri kolku ti e temperaturata na procesorot, mozebi kje treba da se isciste kulerot ili kupi si cooler pad

Член од
8 јануари 2013
Мислења
16
Поени од реакции
0
Decki sakam da ve prasam dali nekoj znae zosto mojot joystick za pc nejke da raboti. koga go unesam u pc nisto ne se slucuva, ne dobivam nikakva notifikacija na pc a i joystikot ne sveti. Mislam deka problemot e vo toa sto ne go "remove safely" od pc. dali nekoj moze da mi kaze kako mozam da go poprava.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Здраво дечки би ве замолил да ми помогнете во врска со компјутерот нешто...користам звучна карта Focusrite Scarlett 8i6 приклучукот влегува на USB доколку го оставам компјутерот подолго време пуштен еве да речеме цел ден од еднаш неможам да слушам музика,звучната карта покажува исто како да не ми е приклучена во компјутерот и кога ќе пробам да правам Restartили Shut Down ми останува на екранот Windows is shuting down и така цело време не ми се гаси компјутерот е сега за каков проблем станува збор незнам иначе користам Windows 7 и не верувам да имам вируси ради тоа што сега правев формат и еве пак ме зеза...

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
Здраво дечки би ве замолил да ми помогнете во врска со компјутерот нешто...користам звучна карта Focusrite Scarlett 8i6 приклучукот влегува на USB доколку го оставам компјутерот подолго време пуштен еве да речеме цел ден од еднаш неможам да слушам музика,звучната карта покажува исто како да не ми е приклучена во компјутерот и кога ќе пробам да правам Restartили Shut Down ми останува на екранот Windows is shuting down и така цело време не ми се гаси компјутерот е сега за каков проблем станува збор незнам иначе користам Windows 7 и не верувам да имам вируси ради тоа што сега правев формат и еве пак ме зеза...
1,Може да штеди енергија, Win е дизајниран уредите кои не ги користи да ги изгаси, провери во power settings.
2. Може да ти е слабо напојувањето.
3. Дали ги инсталира најновите драјверите за матичната, звучната.
4. Може и самата звучна да ти праве конфликт, види дали и на други usb уреди го прави истото.

Поздрав

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
Здраво
Имам еден проблем што никако не можам да најдам решение
па би ве замолил за помош
Пред некое време почнаа да ми сецкаат видеата на youtube
исто така и играта што ја играм 2k13
Со конфигурацијата што ја користам играта ја играв без никаков проблем.значи користам процесор i3 имам 8 гига рам графичка 4670 HD 1gb ddr3 и оперативен систем windows 7 64 bit
имам познавање до некаде и некои од работите сам ги решавам но ова стварно не знам што би можело да биде.
се сомневам во графичката но не ми е јасно дали е можно да постои таков проблем кога се покажува дека е во ред.
Имам најнови драјвери,update на windows,значи се како што правев и порано и нормално функционираше без проблем.
ве молам за помош
благодарам однапред

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Здраво
Имам еден проблем што никако не можам да најдам решение
па би ве замолил за помош
Пред некое време почнаа да ми сецкаат видеата на youtube
исто така и играта што ја играм 2k13
Со конфигурацијата што ја користам играта ја играв без никаков проблем.значи користам процесор i3 имам 8 гига рам графичка 4670 HD 1gb ddr3 и оперативен систем windows 7 64 bit
имам познавање до некаде и некои од работите сам ги решавам но ова стварно не знам што би можело да биде.
се сомневам во графичката но не ми е јасно дали е можно да постои таков проблем кога се покажува дека е во ред.
Имам најнови драјвери,update на windows,значи се како што правев и порано и нормално функционираше без проблем.
ве молам за помош
благодарам однапред
и мене исто вака ми праеше, наеднаш почнаа игрите да ми сецкаат. Види,провери може имаш некој вирус, или некоја програма која се пушта во позадина, кај мене тоа беше проблемот. скенирај го пц-то пак.

Член од
7 јуни 2010
Мислења
70
Поени од реакции
17
друже фала што се потруди да ми помогнеш
вака,јас значи направив формат на двете партиции
исчистив се ама не е тоа проблемот најверојатно...
еве баш сеа пуштам видео на youtube ама постаро
и кога го пуштам клипот пошо е стар и има максимум 480p ми сецка,го пуштам на 360 си фура нормално
а ако пуштам некое видео 1080p не сецка,може многу малце
значи ова што ми се случува стварно незнам како да го опишам

С

сашенко

Гостин
Имав проблем пред некое време пц то работеше ама немаше слика на екранот. Ја носев на сервис ја средија графичката и се оправи, работеше. Сега ми се појави скроз ист проблем, и пошто сервисерот рече нема да трае мн графичката ќе ми треба нова отидов си земав нова овој пат од сет компјутери. Ја наместив (имам местено и претходно) пак не покажуца слика и со новата графичка. Мониторот е ок, го проверив на друг пц. Пред да престане да покажува слика неколку пати се исклучуваше за време работа и имаше прпоблем да се уклучи, од неколку пати успеваше.Така беше и првиот пат ама со графичката се реши се...

b12

Член од
5 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
имам мси ех630 лаптоп и кога сакам да кликнам на копчето за да ми се уклучи камерата, не ми се уклучва т.е. не свети сино кога ќе кликнам.
И во дивајс менаџер ја нема камерата. Решение?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
имам мси ех630 лаптоп и кога сакам да кликнам на копчето за да ми се уклучи камерата, не ми се уклучва т.е. не свети сино кога ќе кликнам.
И во дивајс менаџер ја нема камерата. Решение?
преинсталирај ги драјверите
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:11 ---
Имав проблем пред некое време пц то работеше ама немаше слика на екранот. Ја носев на сервис ја средија графичката и се оправи, работеше. Сега ми се појави скроз ист проблем, и пошто сервисерот рече нема да трае мн графичката ќе ми треба нова отидов си земав нова овој пат од сет компјутери. Ја наместив (имам местено и претходно) пак не покажуца слика и со новата графичка. Мониторот е ок, го проверив на друг пц. Пред да престане да покажува слика неколку пати се исклучуваше за време работа и имаше прпоблем да се уклучи, од неколку пати успеваше.Така беше и првиот пат ама со графичката се реши се...
Кога го вклучуваш дали има некои бипови т.е. звучни кодови, вентилаторот врти и црвената лед диода нон стоп свети или не? ако имаш интегрирана приклучи го мониторот на него ..... и пиши до кај е работата
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:28 ---
http://www.emimedia.mk/index.php/e-shop.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=977&category_id=25

квалитетен е овај? и некој да ми предложи некој друг хард диск?
не е лош, од 1-5 оценка 4

b12

Член од
5 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
преинсталирај ги драјверите
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:11 ---

Кога го вклучуваш дали има некои бипови т.е. звучни кодови, вентилаторот врти и црвената лед диода нон стоп свети или не? ако имаш интегрирана приклучи го мониторот на него ..... и пиши до кај е работата
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 18:28 ---

не е лош, од 1-5 оценка 4
јас барав и драјвери меѓутоа неможам да се снајдам (некои не ги прифаќа и слично)ако можеш, ако најдеш копирај ми линк за драјверите? Исто така ми напоменаа дека можеби не работи камерата дека сега имам windows7, а претходно ми беше vista

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
јас барав и драјвери меѓутоа неможам да се снајдам (некои не ги прифаќа и слично)ако можеш, ако најдеш копирај ми линк за драјверите? Исто така ми напоменаа дека можеби не работи камерата дека сега имам windows7, а претходно ми беше vista
На сајтот вели дека за камерата драјверите ги има и во 7-цата и нема од MSI ставено за 7. Пробај избриши ја програмата или во control panel во Add Hardware пробај мануелно да ја додадеш. Друга опција е со драјвер менаџер да симне компатабилни драјвери или симни Driver pack solution база со драјвери само е околу 4Gb

Kajgana Shop

На врв Bottom