Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
По која основа титулите се фактор за тоа кој е најдобар тренер??.тренерот е релативна работа бидејќи пред се успехот најмногу му се препишува на играчите потоа на тренерот..неможиш ти со никакви играчи да освоиш ЛШ или титула водомашното првенство..за мене најдобар тренер е Мартин Онил што е тренер на Сандерленд..човекот е гениј и секогаш кога ќе превземи некој клуб знае што треба да направи и веднаш тимот прави добри резултати ..Гвидолин на Удинезе е исто така добар тренер...Луческу е еден од подобрите тренери..но секако за вас и за поголемиот дел од светот најдобри се Мурињо,Фергусон,Гвардиола итн...сите овие се добри тренери но неблагодарно е да тврдиш дека еден е најдобар..Мурињо реално дели од другите не поради тактичката зрелост туку поради Mind games што ги прави со противниците и за тоа како знае да го привлече притисокот врз себе

Овја голманов на рома кој бот е човече,а златен стекеленбург си дреме на клупа:facepalm:.

Во Реал ситуацијата е таква заради управата, Мур си бара едни играчи тие сакаат да носат сосем трети. Знаеме сите каков тим е Реал, од увек носеле ѕвезди во тимот. Друго, Мурињо знаеме дека се кара со новинарите, во Италија не излегуваше на прес повеќе од пола сезона (за 2010 зборам), ЛШ само затоа што мораше таму, а во Реал Перез не го дозволува тоа и тука настануваат недоумиците. За недоразбирањата со играчите не коментирам нивно си е и никој од нас обичните смртници не може точно да знае што се случува.
Јас ќе ти одговорам зошто Мурињо си замина во 2010. Човекот си има зацртано да освои ЛШ со три различни тимови, му успеа тоа со Порто и Интер, сака сега и со друг тим да го направи тоа. Едноставно како што некој има за цел да биде генерален менаџер во банка Мурињо има за цел да освои ЛШ со различни тимови.
И за крај да ти кажам, немој за храброст да го осудуваш Мурињо, биди среќен што си отиде, да останеше ќе ги мочаше до ден денес и Конте и Алегри и Мацари и остала багра.
Немој ти се молам да го велиш тоа дека Мурињо ќе продолжел да победува во Сериа А. На Интер тој брз пад му беше предвиден уште додека Мурињо беше таму, заради катастрофалната економска политика која ја водеше Интер и се знаеше дека тие пари мораа после насила да се собираат. Така да џабе ако останеше Мурињо. Затоа и си замина всушнсот, тоа ми беше поентата. Точно е дека самиот има кажано оти сака со 3 различни клуба ЛШ, но во Интер тој ја освои ЛШ краткорочно. После тој успех на Интер неуспехот во текот на годините му беше предвиден. Не заборавај дека Интер плаќаше највиоки плати се до претходните 3-4 сезони и тоа со голема разлика. Во загуба голема беа и после сите успеси. Немој да мислиш дека Балотели, Ибра, па после Ето, Мота почнаа да ги продаваат, а да купуваат евитни играчи оти така им се сакаше. Мораа да го прават тоа. Не за џабе Морати секогаш вели ФФП, та ФФП, се му е тој муабетот.
Арсен Венгер на оваа тема пред некој период имаше интересна изјава. Го критикуваше Интер од аспект дека не управуваат добро со финансиите на клубот и рече дека не е поентата да освоиш ЛШ, а после една сезона да играш во Европа Лига.
Така да ти појаснам Интер се знаеше каков ќе биде, после 2010, 2011 и тоа верувај ми дека не зависеше од Мурињо. Сега се покажуваат резултатите така да не може да се негира тоа.
Јас гледам дека и вие навивачите не сте задоволни од трансферите што ги правите, Скелото, Роки и така натаму, но изгледа на голем дел не ви е јасно дека тоа е последица на големите трошења во времето на Манчини и Мурињо и дека Интер не е финансиски способен и не може да се залечи од неекономичното работење во минатото и покрај успесите.
Јас Мурињо лично не го мразам. Но, во моите очи нема да биде најдобар тренер бидејќи како што кажав тој е тренер за самиот себе, а не за тимот. Секој знае дека е многу тешко да се остане во исти тим многу време, затоа што не секогаш цветат рози. Тогаш ако си успешен си тренер од светска класа. Такви јас познавам 3ца, а тие се: Фергусон, Капело и Липи. Има уште неколку блиску до оваа листа, па сигурно и некои кои не ги знам јас, можеби од минатото.

Со Порто освои све што можеше да освои во рок од 2 години, значи прво УЕФА лига, потоа и ЛШ, и извини ама споредбите не ти се на место зашто споредуваш две сосем различни периоди, оној на Стеауа и оној на Ѕвезда со модерниов денешен фудбал ? Не ме зезај, на крај краева Ѕвезда имаа страшен тим, престрашен, и доаѓаа од убер јако првенство кое ќе беше едно од водечките у светот доколку не се распаднеше Југославија, и сам знаеш и ко Репрезентација колку беа јаки.
А ако глеаме за сеа со Реал и муабетот, срамота е ова, срамота е она, Липи со Интер испадна од Хелсинборг во квалификации за ЛШ, тоа секако не го прави лош тренер иако тоа беше срамен резултат и за него и за Интер.
Знам колку јаки беа Звезда и Југославија, не бев толку многу мал тогаш (имав 9 години). Муабетот ми е дека и Порто беше полн со светска класа играчи ама настрана ова, на нив им се поклопија коцките и освен Ман. Јунајтед не елиминираа ниеден јак тим. Играа со Лион, Депортиво, Монако и во групата со Реал, Марсеј и факинг Партизан притоа од Реал ги изгубија двата меча. Таа 2004 се играа најгнасните полуфиналиња во историјата на ЛШ а за финалето да не зборам. Ми текнува дека на некоја друга програма идеше добар филм одприлика во исто време и едвај се одлучив финалето да го гледам за да не ми раскажуваат после во маало:)

Земан ќе лета уште вечерва од Рома или ќе почекаат до утре сабалје? :)

Што се случува со Рома лол? Да не беа стативите ќе беше 1-6 до сеа.

Што не играат вака бедно против Интер да им еам, туку тогаш се разигруваат. Екстра мотив сме им, јебеш. :P

Дај ставете видео да видиме што се изглупирал Гојкочеа при вториот гол
И достате со тренериве, Земан е најак од сите :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom