DMC (Devil May Cry 5)

• Креатор на темата Креатор на темата ficdogg
  • Време на започнување Време на започнување
DMC: Devil May cry, e испадната и ја има на замунда 8гига. Ми се свиѓа како ја направиле, и супер е приказната. Јас одма ја свртев ^ ^.

Epten grd Dante. Seljak.

Igrata e top od strana na komboata, nemoes da klikas sto sakas, inace epten malce bara, mozebi zatoa sto bi bila top igra vo 2010. Da ja pojacale grafikata trebalo, I neka bila 15 giga ama filmcinjata da bea pokvalitetni isto. Izigrav 5-6 misii, bosovite lesni ama igram na sredno nivo, poso neznaev kakvo e AI-to, se mislam da pocnam odnovo na hard.

gameplayot kako e ist kako dmc4 posto me nervirase na dmc4 za da napravis evade treba da stisnes desno ili levo i skok, a na darksiders 2 desno ili levo i r1, i dali ima lock target?

se mislam da pocnam odnovo na hard.
Можеш и пред почеток на секоја мисија да смениш difficulty, ако немаш веќе приметено. :)

And am I the only person on the internet who is not that really bothered by the way Dante looks in this game?! Па и децава што гласаат со 0 на сајтовиве како што се Metacritic. Пази, the acting and the writing are bad, пошто на претходните DmC токму тие аспекти од играта беа на највисоко ниво, нели.
Мене засега ми е солидна (до 8 мисија сум), и имам неколку забелешки, воглавно што е лесна (дури и на nephilim mode не е некој предизвик), ама барем да ја завршам прво, па со право да критикувам некои работи. Всушност, испадна можеби и подобро од што очекував. Највеќе поради новиот developers team бев песимист, but hey, they are leaving their own mark on the franchise.

Мене нај-bitchin' момент ми е кога дадат само брз поглед на
Yamato
и целиот сум no way. Се на се мене ми се свиѓаше приказната како помина и направија добар setup за продолжение.

Можеш и пред почеток на секоја мисија да смениш difficulty, ако немаш веќе приметено. :)

And am I the only person on the internet who is not that really bothered by the way Dante looks in this game?! Па и децава што гласаат со 0 на сајтовиве како што се Metacritic. Пази, the acting and the writing are bad, пошто на претходните DmC токму тие аспекти од играта беа на највисоко ниво, нели.
Мене засега ми е солидна (до 8 мисија сум), и имам неколку забелешки, воглавно што е лесна (дури и на nephilim mode не е некој предизвик), ама барем да ја завршам прво, па со право да критикувам некои работи. Всушност, испадна можеби и подобро од што очекував. Највеќе поради новиот developers team бев песимист, but hey, they are leaving their own mark on the franchise.

Не заебавај, освен кул блесоци како FUCK YOU FUCK YOU со босовите, тиње е приказната.

Целиот сетап е одличен со трипање, но 4-ката е врв од аспект на курчење на ликовите, а воедно и романтики и јаки моменти со Неро и девојка му. Кој ја играл и стигнал до моментот кога му ја земаат девојката, а него го бодат 10 витези со огромни мечеви - знаат за што зборам.

Fuck you
No fuck you.. моментот :pos:

Инаку засега се голтаат муабетиве.

Не ја ни бранев приказната, не е нешто посебно, ама дали заслужува 0 играва поради тоа, дали е до толку послаба приказната од онаа во претходните делови?! Поентата ми беше колку лесно може да се попали "the gaming community" само затоа што му го смениле имиџот на Dante. Далеку е играва од совршена, далеку е можеби и од претходните делови (освен двојката :D), ама е подобра отколку што и се признава.

Засега ми е доста забавна, реков да ја довршам прво за да можам да ја оценам целосно. Ова ми се само првобитните впечатоци.

Ja sum eden od tie koi go hejtaat noviot izgled na Dante, i podpolno gi razbiram site koi kenjaat za toa, sepakmora da se priznae deka odredena franshiza ja proslavuva glavniot lik, i tuka nema zbor, barem koga stanuva zbor za igri od ovoj tip, poshto realno DMC prethodnite imaa super gameplay ama ne beshe neshto revolucionerno, takov tip na igri imalo i pred toa,ona shto ja napravi DMC popularna beshe Dante onakov kakov shto beshe, vkluchuvajki gi i site drugi propratni likovi, Vergilna primer, no sepak glavnoto mesto na scenata go imashe Dante takov kakov shto beshe.

E sega ako gi trgneme, odnosno ako gi trgnam na strana pogore kazhanite raboti i ako gledam na niv so objektiven pristap, a ne so subjektiven, togash od druga strana mora da se zemat vo predvid dve raboti. Prvo, se raboti za reboot, znachi franshizata se startuva od 0, normalno e deka ke trpi golemi promeni, vo prikazna, vo dizajn na likovi, pa nekogash se sluchuva i da se smeni komletniot gameplay, shto za sreka u DMC (novata) ne e taka, kolku shto znam gameplayot e istiot, shto e dobro. Vtoro, ne ja pravat japonci. Japoncite imaat, odnosno bi rekol aziskite dizajneri, japonci, kinezi i korejci imaat mnogu specifichen pristap kon dizajniranje na svoite likovi, i imaat dosta golema razlika od western dizajnerite. Azijcite imaat sekogash vo pogolema ili pomala doza anime/manga pristap kon kreiranje na likovite, i toa ne e izostaveno i vo Devil May Cry 1,2,3,4, dodeka vo DmC:DmC e i te kako pristapot premnogu razlichen, mnogu e zapadnjachki. I normalno pogolemiot del od fanovite na DmC 1,2,3,4 ja sakaa franshizata bash poradi toj manga pristap na dizajnot na likovite i sega odednash op nov western dizajn pritoa zaboravajki deka e fucking reboot, i toa hard core reboot.

E sega mora da se priznae deka Ninja Theory bukvalno si igrashe so ogan. Dobar primer za toa kako eden reboot mozhe da gi zadovoli fanovite e Castlevania: Lord of Shadow, i toa e reboot, ama sepak e zachuvana sushtinana na celata franshiza, i dizajnot na samiot nov Belmont, koj nema nikakva vrska so ni eden prethoden Belmont e napraven vo duhot na prethodnite, shto znachi Konami i pokraj toa shtopravi reboot na franshizata sepak igraat na sigurna karta da gi zachuvaat prepoznatlivite raboti za frnashizata onakvi kakvi shto bile od samiot start.

Bidejki se raboti za totalno razlichni koncepti na rabotenje, vo odnos na dizajniranje na likovi, raskazhuvanje na prikazna, prifakanjeto na DmC e mnogu specifichno i zatoa mnogu se lomat kopja okolu nea.

Коментар два од мене.
Ко за борбена игра, не е толку лоша играва. Тепањето е добро изведено.
Ама и затоа што е тепачка игра брзо (ми) се здосадува.

Коментар два од мене.
Ко за борбена игра, не е толку лоша играва. Тепањето е добро изведено.
Ама и затоа што е тепачка игра брзо (ми) се здосадува.
Едноставно здосадува фактот дека има 1000 комбинации со копчињата :S

Многу добра и подобра од 4ката, сега ке се чека и ДЛЦто

Vergil's Downfall

Го чекам ДЛЦ Vergil's Downfall исто така, играва од старана на гејмплеј не ме разочара добар додаток е маусот и контролата врз камерата во споредба со старите ДМЦ каде што неможеше да видиш од кај те напаѓаат ако си фокусиран на една мета.
Приказната е многу лоша, во сите игри до сега освен во 4ката Верџил му беше голем непријател на Данте и тоа ја крена цела игра според мене, Верџил ми е мене омилен карактер, Изгледот му го исчуручиле на двајцата а посебно Верџил кога го носеше тоа шеширчето ми идеше солза да пуштам, иако на крајот пак станаја непријатели тоа беше направено од старана да има понатаму уште една игра да се напрај каде што Верџил тие главниот непријател.
Филмчињата се ништо во споредба со старите и воглаво глумењето на карактерите беше подраматично и поарогантно во минатите игри а тоа мене ме бендиса, новиот софткор Данте не припаѓа во жанр на Хек н Слеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom