Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
воопшто не ми ја свати поентата мислев строго почитување на правилата за контакт игра со рака и сл во 16тник се да се суди примерот со челси-барса ти го спомнав ради грешките на судијата како ке го оцениш неговото судење како калкулација или не виде игра со рака што ако истиот судија на друга утакмица се нашол во иста или слична ситуација и судел според правила? мора да постои добар судија и лош судија иначе ако нема добар судија се губи смислата да има судија на утакмица добар судија е оној кој ке ги види и правилно ке ги види овие контроверзни ситуации и ке пресуди спред правила мислам дека судијата може да влиае на резултатот само ако не суди според правила а не влиае на играта играчите играат не судијата ако гледаме според статстика над 90% од досудените фаули се надвор од 16тник и не се контраверзни и не се проблем затоа што судел според правила а кога се однесува за 16тник калкулира се праи или не гледа контакт игра со рака и или проценува дека нема намера и сл и тогаш настануваат проблемите што не суди според правила и дека пеналот е најлесен начин да се даде гол а немаат храброст или не ги виделе добро ситуациите или па процениле дека се е според правила а на крај не се и сл забегавме малце од темава али тоа е :)

Tочки, запирки. Што ли беа тие?

сум заборавил кога последен пат сум пишувал со точки и запирки :)

Малце потешко е да се снајде чоек вака, не дека не се разбира. Ќе се збуни понекогаш чоек кој дел од реченицата со кој дел се заедно.:)

Што е поинтересно од тоа да ја плеснеш Барса со Гвардиола?
Да го плеснеш Баерн по којзнае кој пат со Гвардиола :D

Комо попрво ќе биде шампион отколку лузерскион Баерн :pos:

Мурињо никогаш во животот нема признаено пораз и секогаш му бил друг крив од судиите до косачите на тревата на стадионот па никому ништо. Неговите постапки секогаш биле оправдувани со тоа дека сака да ја прикрие слабата форма на тимот и да го оттргне притисокот од играчите. Така новинарите ќе пишуваат за она што тој го изјавил а слабата игра на поеднци или целиот тим воопшто нема ни да се спомне. Ви текнало ли дека можеби Конте му ја копира тактиката со плачењето по судии?

не е баш исто ... конте никогаш нема да ја има харизмата на мурињо. кај конте тоа изгледа уличарски и сељачки ... ко припорчанец или рањо од ударници. и има голема разлика колку и да го правите конте жртва мурињо за гестот со лисиците да го казнија две утакмици а за таков испад ко тој на конте ќе лежеше 10 дена затвор во италија.

Разликата меѓу Конте и Мурињо е тоа што Конте го сака Јуве, а Мурињо се сака самиот себе.

Не замарајте више со лигиве стварно, глејте си ја бедотијата недела во три и кулирајте.
хахахахахахахаха извини кога задњи пут германски тим освоил ЛШ ? :) после италија имала бедна лига хах
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 01:02 ---
Разликата меѓу Конте и Мурињо е тоа што Конте го сака Јуве, а Мурињо се сака самиот себе.
и мурињо шо има некој трофеј +...не многу....

Конте дојде у очаен Јувентус и направи за неполни две години тим за респект.Нека отиде тој готовантот Мурињо у некој тим како Рома,Тотенхем,Шалке и нека направи европски и шампиони у лига од нив,тогаш нека ми каже некој дека пилиштаров е боље тренер од Ферги,Венгер,Рајкард..

Конте дојде у очаен Јувентус и направи за неполни две години тим за респект.Нека отиде тој готовантот Мурињо у некој тим како Рома,Тотенхем,Шалке и нека направи европски и шампиони у лига од нив,тогаш нека ми каже некој дека пилиштаров е боље тренер од Ферги,Венгер,Рајкард..
Порто ?

Порто?

Башка и Ферги и Рајкард у иста реченица...

Јуве е европски шампион а ние не знаеме?

Порто?

Башка и Ферги и Рајкард у иста реченица...
Ако си почнал да гледаш фудбал пред 2 години излишно е да кометирам,знаеш ти у какво стање беа Барса пред Рајкард,да не беше он сеа немаше да знаеме кој е Гвардиола.Башка Порто е тим со шампионска традиција уште коа Мурињо бил у јајцата на татко му,и у тоа време коа тимови како Барса,Реал беа тешок очај,а вештачкиот Челзи беше уште у подем со Раниери на чело беше брука со тој тим да не земе ЛШ
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 01:37 ---
Јуве е европски шампион а ние не знаеме?
Браво за тебе

Готован ? Друже, освои тројна со Интер, освои тројна по продажбата на Ибра, освои тројна со играчи кои до тој момент не осетиле да се игра на тоа ниво, ко Милито, Мота, од Милито направи најбољи напаѓач таа сезона во Европа а памтам пред сезона вие, фановите на Јуве, викавте дека Амаури бил боље, и дека Мело за Мота, и Диего за Снајдер, биле кока кола ...

Да не навлагам у тој муабет, фактот што Мур освои ЛШ со Интер доволно говори за неговиот капацитет. Ама кога ќе ми текне дека кога дојде во Италија, фановите на Јуве на форумов, голем дел од нив, го ставаа во иста реченица со Раниери и правеа паралели, не сум изненаден и од ова. Терај ... готован бил. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom