Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
аха...само тој натпревал....и све нешо нејкел да коментира ( па добро бе ако нејкел можел да го изигнорира прашањето), не праел така итн.....све нешто го местат...а кутриот ни на мравка не гази...

Konte e kriv za gol di muntari, da ne bese on ke bevte prvi

Добродојде Балотели..

Ова е добро за Милан како и за целата Серија, многу сум среќен, и мислим дека само нагоре ќе ни иде лигата, се засилуваат големите екипи, ете мие го зедовмо Бало, Јуве на лето ќе си го земе Љоренте, Интер го зема Скелото .... :pos:
Роки е стварно непотребен фејл, али Милан секако и со Бало во тим се послаби од оној Милан кој лани остана со 0 титули на крајот.
Скелото такоџе, не е ништо полош од било кој десен бек у Милан, јебига, нит Абате ни оној Шиљо ( или као и да беше ) не се на стадиум Маиконмлаџимданима, Кузманович ваљда си го прател на времето у Фиорентина, 25 години, не би го нарекол лош и смешен трансфер со оглед дека у првенствово и Барцаљи се наметна и стана ѕвер.

Али Ковачич според мене е прав избор, од Динамо Загреб, еден од оние играчи означени ко идни звезди у фудаблот, овој потег мене лично ме харесва. Некој ако прати хрватски ногомет нека пише збор два за него, ја тек сезонава дознав за фудбалеров ради играњето нивно у ЛШ.

аха...само тој натпревал....и све нешо нејкел да коментира ( па добро бе ако нејкел можел да го изигнорира прашањето), не праел така итн.....све нешто го местат...а кутриот ни на мравка не гази...
Мурињо никогаш во животот нема признаено пораз и секогаш му бил друг крив од судиите до косачите на тревата на стадионот па никому ништо. Неговите постапки секогаш биле оправдувани со тоа дека сака да ја прикрие слабата форма на тимот и да го оттргне притисокот од играчите. Така новинарите ќе пишуваат за она што тој го изјавил а слабата игра на поеднци или целиот тим воопшто нема ни да се спомне. Ви текнало ли дека можеби Конте му ја копира тактиката со плачењето по судии?

Скелото на рамниште на Абате, добро Син, што тебе те прави среќен и мене ме прави :love:

очигледно треба вие како стручни лица да расправате :)
али ја мислам дека подобро е да се оди според книга и да се санкцанкционират со прекршок вакви и слични ситуации отколку да се прогледува низ прсти сигурен сум дека да беа надвор од 16тник ке летаа и картони мислам дека подобро е да суди според книга отколку да се прогледува низ прсти како ако се секаваш челзи-барселона така да не ти држи вода дека ке ја упропасти утакмицата може да има незадоволство од одредени екипи ама барем ке има правда и судијата ке има репутација и углед пред се од неутралните гледачи и стручни лица со тоа и име за одличен судија

другар ако се суди според книгата утакмицата ќе биди хаос..најдобрите судии во светот мислиш по книга судат??..тоа е само фиктивно да се суди според правила..внатре на теренот мора едноставно мора да се компензира и то е то..не постои судија што не греши такви раоти само на мали деца можат да се велат

Многу сум среќен што Балотели отиде во Милан. Ќе има страшен сеир на натпреварите на Милан.
Сега башка и судиите ќе свират повеќе пенали за Милан, оти не верувам оти има човек кој не сака да гледа како Балотели шутира пенал:pos: :) :D

Скелото на рамниште на Абате, добро Син, што тебе те прави среќен и мене ме прави :love:
Сериозно, Абате, кажи ми што направил Абате значително у негова кариера ? Поготово оваа сезона кога у напад го нема Ибра за да го храни со кросеви. Глеам и на тема кај вас повеќето не ни имаат нешто против ако отиде у Зенит, кој играч е Абате бе чоек, Милито кариера изгради на негов грб, и тоа у мечеви кои и те како беа важни и за Милан и за Интер, лани тие бодови да не ги изгубеа Милан со Интер на Раниери ... човече, прваци на крај ќе беа.

Ако некој е апла квалитетен десен бек у Италија тоа е Лихштајнер, све друго е второразредно сакал ти да признаеш или не. Незнам шо толку го преценуете Жучо, играл за Милан, па кој кур, и Переира игра за Интер па дрво е, а на времето наводно бил ептен јак играч у Порто, им одбивале понуди на Челзи од над 20м евра, кур се тресе у ладна вода.

Сериозно, Абате, кажи ми што направил Абате значително у негова кариера ? Поготово оваа сезона кога у напад го нема Ибра за да го храни со кросеви. Глеам и на тема кај вас повеќето не ни имаат нешто против ако отиде у Зенит, кој играч е Абате бе чоек, Милито кариера изгради на негов грб, и тоа у мечеви кои и те како беа важни и за Милан и за Интер, лани тие бодови да не ги изгубеа Милан со Интер на Раниери ... човече, прваци на крај ќе беа.

Ако некој е апла квалитетен десен бек у Италија тоа е Лихштајнер, све друго е второразредно сакал ти да признаеш или не.

Де бе се зезав за Абате, Скелото е супер кариериште напраел, и играл у ЛШ и освоил Калчо и играл за репрезентација, затоа и реков, се јачаат јаките екипи во Серија А

Милан - Балотели
Јувентус - Љоренте
Интер - Скелото :pos:

:icon_lol:

Де бе се зезав за Абате, Скелото е супер кариериште напраел, и играл у ЛШ и освоил Калчо и играл за репрезентација, затоа и реков, се јачаат јаките екипи во Серија А

Милан - Балотели
Јувентус - Љоренте
Интер - Скелото :pos:

:icon_lol:
Ок ок, времето ќе покаже што и како. тролањево ти нема смисла иначе, Милан заостанува зад Интер сеуште, Интер со Роки, Интер со Скелото, втора година по ред 0 титули на крајот ќе имаат, не гледам поента за ситења и остали ствари, али битно они Балотели го земале кој има 1 гол сезонава дадено, Интер некој си Скелото, Кузманович и Ковачич, тоа што бемкарот е у Милан пупу не важи, или Констант за кој летоска сите се смееа. ;)

Тотално небитно, одбивам да влагам у дискусија кој е победен, смешно е и патетично би изгледало тоа. Ај еден од тимовиве да се бореше за титула асално, некако ќе разберев, вака јок.

Ок ок, времето ќе покаже што и како. тролањево ти нема смисла иначе, Милан заостанува зад Интер сеуште, Интер со Роки, Интер со Скелото, втора година по ред 0 титули на крајот ќе имаат, не гледам поента за ситења и остали ствари, али битно они Балотели го земале кој има 1 гол сезонава дадено, Интер некој си Скелото, Кузманович и Ковачич, тоа што бемкарот е у Милан пупу не важи, или Констант за кој летоска сите се смееа. ;)

Тотално небитно, одбивам да влагам у дискусија кој е победен, смешно е и патетично би изгледало тоа. Ај еден од тимовиве да се бореше за титула асално, некако ќе разберев, вака јок.
заостанува пошо 8 битни играчи си отидоа летоска од кој 5 беа првотимци..... така да....

Jeби се у гз, си станал ка навијачине на Јуве, смени си го никот у СкелотоинПариз (y)

И ако сакаш по твое да идемо Бемкарот е у Џенова, и Констант за Сакатомо моментално е Малдини...

И разликата е што Интер иде надоле, Милан иде нагоре моментално, Милан имаше ептен лош почеток на сезона, и до крај ќе биде пред Интер 102,5 %

заостанува пошо 8 битни играчи си отидоа летоска од кој 5 беа првотимци..... така да....
Да де, реков, Милан и со Балотели, пак е за класа послаб од оној Милан лани, кој не освои титула.
Јачањево у груди ќе го сватев да беше ситуацијата ко минатиот Јануари, и да дојдеше Тевез на тој тим на Милан, вака, ај, демек смешни да испаѓаме по форуми. Инаку Скелото у кариера освоил ко и Констант, кој гледам сега се наметна у Милан, а летоска беше предмен на исмевање не од некој фан на Интер или Јуве, туку од фановите на Милан, се до пред неколку кола.

У првенствово играчи ко Скелото можат да бидат и најдобри на своја позиција, такви се условите, колку и да звучи смешно тоа, Лацио кои ова лето потрошија цели 3м евра за трансфери се трети и се у финале у Куп, а сигурно Маури не е ѕвезда од калибарот на Ибрахимович, или Козак и некои трети.
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 20:36 ---
Jeби се у гз, си станал ка навијачине на Јуве, смени си го никот у СкелотоинПариз (y)
Боље мајка да ми опцуеше.

другар ако се суди според книгата утакмицата ќе биди хаос..најдобрите судии во светот мислиш по книга судат??..тоа е само фиктивно да се суди според правила..внатре на теренот мора едноставно мора да се компензира и то е то..не постои судија што не греши такви раоти само на мали деца можат да се велат

воопшто не ми ја свати поентата мислев строго почитување на правилата за контакт игра со рака и сл во 16тник се да се суди примерот со челси-барса ти го спомнав ради грешките на судијата како ке го оцениш неговото судење како калкулација или не виде игра со рака што ако истиот судија на друга утакмица се нашол во иста или слична ситуација и судел според правила? мора да постои добар судија и лош судија иначе ако нема добар судија се губи смислата да има судија на утакмица добар судија е оној кој ке ги види и правилно ке ги види овие контроверзни ситуации и ке пресуди спред правила мислам дека судијата може да влиае на резултатот само ако не суди според правила а не влиае на играта играчите играат не судијата ако гледаме според статстика над 90% од досудените фаули се надвор од 16тник и не се контраверзни и не се проблем затоа што судел според правила а кога се однесува за 16тник калкулира се праи или не гледа контакт игра со рака и или проценува дека нема намера и сл и тогаш настануваат проблемите што не суди според правила и дека пеналот е најлесен начин да се даде гол а немаат храброст или не ги виделе добро ситуациите или па процениле дека се е според правила а на крај не се и сл забегавме малце од темава али тоа е :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom