Serie A 2012/2013

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.161
Поени од реакции
18.174
Погледнето го пеналот врз Клосе во Лацио-Калјари. Различна ситуација, но според вашата логика не е пенал бидејќи Клосе "не ја стигаше топката".
Стварно сте смешни, најсериозно. Гледам некој напишал ова врз Вучинич ни на центар не се свирало фаул. Се сеќаваш Видал зошто доби жолт синоќа? Тој задоцни со стартот а топката (мислам дека на Циани или Конко беше) му избега 3 метра уште при допирот. Значи немаше шанси да ја стигне. Не знам, но ако некаде во правилата пишува дека ако ја стигаш топката е фаул, а ако не га стигаш топката не е фаул (па ако сака и ногата нека ти ја сокрши) тогаш значи јас 10 години не знам што гледам.
Та најкласичен жолт картон е кога некој ќе задоцни со стартот, односно кога противникот ќе ја допре топката и овој ќе го удри по нозе наместо по топка. Никој не прашува со која силина играчот врз кој е направен стартот ја удрил топката.
Заклучок, ова според правилата синоќа беше пенал + жолт на голманот. Сега немам време, но може да најдам 10 ситуации за 2 минути каде е свирен пенал врз играч кој "никако не можел да ја стигне топката". Ова само може да го слушнеш од вистински фудбалски експерти...
П.С Поздрав и до тој кој вели дека Лавеци сигурно ја стигал топката...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ова не е мое мислење туку на мој пријател фудбалски судија
а јас се согласувам со него он вика причината е маректи со лошата проценка на топката прави (намерен или не намарен зависи како ке процени судијата)контакт односно обструкција на движењето на вучинич што значи дека го оневозможува да стигне до топката маркети нема контакт со топка има контакт со играч а тоа е прекршок
и самиот знаеш дека се суделе пенали за исти и слични дури и полоши ситуации ама во ситуацијава судијата нема муда да свирне исто и со случајот со судијата против џенова исто и за клосе исла ситуацијата и тоа е прекршок али тоа е
точно така имаше опструкција но ако другарти е фудбалски судија тогаш тој ќе знае дека пеналот е релативна работа и дека онакви стартови внатре во теренот не се свират бидејќи судењето и правилата што се применуваат внатре не се според книгата стрикно и таквите што судат според книгата лошо го завршуваат натпреварот и двете екипи се незадоволни..иначе и јас сум фудбалски судија и знам како е во онакви ситуации и нема судија што ќе го свирни она пенал..

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
http://sportarena.mk/fa-gi-osudi-komentarite-na-ferguson-sledi-kazna/

види го и овој бе нема стил како алегри и компанија, абе само слика у телефон треба да се стави со стил а не да се критикуваат судиите
Дали ти тоа го спореди Конте со Ферги ? жити се.....Конте треба уште многу фурни леб да изеде за да може воопшто да се спореди со Ферги....

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Дали ти тоа го спореди Конте со Ферги ? жити се.....Конте треба уште многу фурни леб да изеде за да може воопшто да се спореди со Ферги....
normalno deka ke treba fergi ima 80 godini a konte 40, ama forata e sto vie go napravivte alegri itn stilisti

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Исто како и Клосе што го расшутираа во шеснаесетник па не досуди ништо
И тоа беше пенал, никој не го оспорува тоа, али судијата не го досуди бидејќи не досуди и врз Вучинич .. Али дефинитивно беа и двата пенали ..

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
точно така имаше опструкција но ако другарти е фудбалски судија тогаш тој ќе знае дека пеналот е релативна работа и дека онакви стартови внатре во теренот не се свират бидејќи судењето и правилата што се применуваат внатре не се според книгата стрикно и таквите што судат според книгата лошо го завршуваат натпреварот и двете екипи се незадоволни..иначе и јас сум фудбалски судија и знам како е во онакви ситуации и нема судија што ќе го свирни она пенал..
очигледно треба вие како стручни лица да расправате :)
али ја мислам дека подобро е да се оди според книга и да се санкцанкционират со прекршок вакви и слични ситуации отколку да се прогледува низ прсти сигурен сум дека да беа надвор од 16тник ке летаа и картони мислам дека подобро е да суди според книга отколку да се прогледува низ прсти како ако се секаваш челзи-барселона така да не ти држи вода дека ке ја упропасти утакмицата може да има незадоволство од одредени екипи ама барем ке има правда и судијата ке има репутација и углед пред се од неутралните гледачи и стручни лица со тоа и име за одличен судија

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
За нас, навивачите на Јувентус добро е што Конте реагира на таков темпераментен начин, односно одбива да биде слеп и глув. Вчера на новинарското прашање одговори:"Вие ме прашувате а јас одговарам врз база на она што го видов." Нема лажење, нема дриблање и нема mind games со новинарите. Искрено и директно.

Тоа што Конте реагира темпераментно го отсликува неговиот карактер, да не се загуби па макар е и Куп натпревар. Од тој негов темперамент доаѓаат и неговите зборови: "Per me vincere è tutto, perdere è morire".

Навивачите сакаат таква реакција од тренерот особено кога тимот е многу евидентно оштетен, во клучен дел од сезоната. Верувај, никој не сака т.н. џенталмени ко Дел Нери и Раниери кои седат заковани за аут линија, изиграваат примадони и на крај ги јадат клоците од секој клуб.

Тоа го прават скоро сите тренери со победнички дух. Не е ништо ново. Иста судбина го снајде Таљавенто. Да беше некоја пониска лига твоите џенталмени од Милан , сигурно ке го задавеа на терен. На Алегри гласните жици ке му излезеа од грло. Амброзини сакаше да се тепа со Киелини. Remember? Или памтите селективно?

Едноставно е, топ тренерите реагираат така. Побединкот е лош губитник.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
За нас, навивачите на Јувентус добро е што Конте реагира на таков темпераментен начин, односно одбива да биде слеп и глув. Вчера на новинарското прашање одговори:"Вие ме прашувате а јас одговарам врз база на она што го видов." Нема лажење, нема дриблање и нема mind games со новинарите. Искрено и директно.

Тоа што Конте реагира темпераментно го отсликува неговиот карактер, да не се загуби па макар е и Куп натпревар. Од тој негов темперамент доаѓаат и неговите зборови: "Per me vincere è tutto, perdere è morire".

Навивачите сакаат таква реакција од тренерот особено кога тимот е многу евидентно оштетен, во клучен дел од сезоната. Верувај, никој не сака т.н. џенталмени ко Дел Нери и Раниери кои седат заковани за аут линија, изиграваат примадони и на крај ги јадат клоците од секој клуб.

Тоа го прават скоро сите тренери со победнички дух. Не е ништо ново. Иста судбина го снајде Таљавенто. Да беше некоја пониска лига твоите џенталмени од Милан , сигурно ке го задавеа на терен. На Алегри гласните жици ке му излезеа од грло. Амброзини сакаше да се тепа со Киелини. Remember? Или памтите селективно?

Едноставно е, топ тренерите реагираат така. Побединкот е лош губитник.
да али едно е ЕДНАШ да изреагираш така ...а друго е секоја утакмица да ти се судиите криви и да даваш такви изјави а никако да ја бараш кривицата во тимот и да кажеш дека супер играле... не смее тренер на тим од калибарот на јувентус да си дозволи такви изјави после секоја утакмица кога неговиот тим нема да победи...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
Секоја утакмица !?

Која бре дете бре секоја утакмица, реагираа само на играта со рака на Гранквист во Саботата и тоа не поради одлуката туку поради тоа што судијата ноншалатно му одговорил на Конте цитирам "non me la sono sentita" или у буквален превод: "Не ми се даваше (пенал)".

Вчера Конте немаше намера воопшто да ги коментира судиите, новинарот (не знам точно од кој медиум) беше тој што во 3-4 прашања бараше од него одговор на судењето.

Гледам дека 95% уопште не ги читате детално изјавите, читате само Highlights od Football Italia, а се дрзнувате да коментирате.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.904
Поени од реакции
23.304
Добродојде Балотели..

Ова е добро за Милан како и за целата Серија, многу сум среќен, и мислим дека само нагоре ќе ни иде лигата, се засилуваат големите екипи, ете мие го зедовмо Бало, Јуве на лето ќе си го земе Љоренте, Интер го зема Скелото .... :pos:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
аха...само тој натпревал....и све нешо нејкел да коментира ( па добро бе ако нејкел можел да го изигнорира прашањето), не праел така итн.....све нешто го местат...а кутриот ни на мравка не гази...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom