Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга, цел ден сум на два ума дали да останам црвенокоса или да си ја вратам мојата природна боја :unsure:

Кајги, јас дефинитивно земах си данокот шо ми е за сонот... са се испоснапијах за сите пари и кусурот... и уште нешто не толку симпатично: изгледа оти од др недела ке почнам да терам др работа... как и да е, и тава ке помине... нема да е се тка...ај ојдех са..

Драга
Преживеав ама незнам дали ќе положам се зависи од болниот ум на Бакрески......јас битно си напишав се. Можеби 10 години испрашува усно на испит и баш јас кога полагав него му текна да даде писмено ИДИОТ....али тоа е јеби га. Јас се вратив во нормала со нормален биоритам самодисциплина е јака ствар. Уште само еден испит во понеделник и ќе може да се спремаме за луд провод во Ниш.:pipi:
Сега да се обидам да прочитам нешто па да му се фрлам на креветот:cool:

Драга

I am back !

После две недели бан, еве ме пак :D

затемнето, убаво, зома м1 пуштено.. домашно црвено винце.. мерак. Мн ми е топ, треба вака да си уживам почесто :LOL:

опаааа ихааааааааааа

Д.
сега ми текна за некои моменти од детството и не можам да се соземам од смеење. кога почнав на школо (тој период некаде) скоро секоја втора вечер слушав чудни звуци од спална и бев решен да поставам камера за да видам што всушност се случувало таму :rolleyes: среќа не постоеа мобилни со камера оти ако сум го оставел таму телефонот и сум видел што се случува, сега ќе имав блага ретардација :pos: знам дека бев загрижен да не се тепаат моиве, па му кажував на братучед ми (а тој две год постар) и заедно мислевме што да правиме. сакав да се јавам дури и во полиција, почнав да не јадам, да не пијам, се однесував агресивно, ги тепав на школо и не пишував домашна.
моиве беа загрижени за мене, што се случува со детево одеднаш, се додека еден ден братучед ми не ми рече: -абе така правеле сите мајки и татковци, ако не правеле ќе се развеле..........а всушност појма немавме што правеле и што е тоа развод :pos: и ја ок ај се смирив малку од малку.
после дознавме што е развод, а во исто време почнав се поретко да слушам звуци од спална и бев подготвен секој момент да ми речат да бирам со кого ќе живеам :pos: :pos:
после мислев дека тато има љубовница, а со неа други деца. и ова ме држеше подолг период и секогаш кога ќе слушнев песна со потажна, понежна мелодија одма плачев и си замислував како тато оди кај другите деца, како си ја сака другата жена и како им купува многу играчки :pos: :D
ми текна и на мнооогу, мноогу други ама ај да не те замарам :icon_mrgr: :icon_mrgr: :icon_mrgr: бујна фантазија.............

Денеска за прв пат направив работа во животот за која никогаш не сум размислил дека ќе ја направам.......

Денот беше супер ден сам по себе. Станав околу 14 часот, со намера да се подрасонам подобро бидејќи во 16 часот требаше да се појавиме со сестра ми во матично каде се регистрираа братучеда ми и нејзиниот дечко, да се земат за маж и жена бидејќи младичов ја побарал пред неколку дена и така иди сега работава. Обично при вакви работи карактерично е присуството на изобилство од радост, среќа, насмеани лица, емоции на сите страни за чекорот напред во животот и заедничко добро за двајцата млади во понатамошниот тек. Но овде истото недостигаше, или го имаше но на некој чуден вештачки начин за да се даде една позитивна поткрепа за младите.Зошто чуден, би се запрашал некој доколку го чита постов ?Бидејќи низ форумов често пати го дрвам како тоа ми недостига една единствена личност која прерано не напушти, личноста која беше мој личен учител во многу области, личноста која ми беше пример за добар, разумен, милостлив, закон лик во секој поглед. Човекот со кој пораснавме, човекот кој ни даваше да слушаме од неговите купени касети на касетофончето, човекот кој пишуваше приказни во кои ние братучедите бевме главни ликови и се смеевме за имагинацијата во која пливавме, човекот со кој поминавме многу излети/одмори/собиранки/пијанки/излегувања. Човекот кој со своето заминување остави голема празнина. И така тој човек замина пред 2 години, 4 месеци, 6 дена, 3 часа и во моментов 8 минути некаде од каде нема враќање. Сите чувствуваме празнина и недостиг од потребно присуство бидејќи негова сестра не го заслужува тоа, но животот е глупав, суров, животот не е фер и никогаш нема да ве праша или да ве предупреди дали истиот ќе ви понесе со себе тага, пресекува како најоштро сечило, тивко дувка како најтопло ветре кое со своето присуство нема никого да разочара за на крај да се истури како лавина лед, недефинирана жештина-ладнотија кој се вградува некаде во тебе и го отежнува движењето на плунката, го стега грлото, секој ваш напор за лесно движење на воздухот постанува тежок, како да воздухот бега од вас, се оддалечува, ве остава сами да се справувате додека хаосот наоколу маршира без престан.
И така влеговме што влеговме во собата. Луѓето си ја вршеа својата работа, си читаа содржина од законот каде особено ми остана во сеќавање познатата реченица од предметот Семејно право дека Бракот е заедница на МАЖ И ЖЕНА, падна и по некој гаф кој беше добредојден и за миг не натера сите по малку да се посмееме и да подзаборавиме на празнината. Родители ко родители, сакаат нивното дете да биде радосно, па силно ги потиснуваат емоциите, нели одиме напред.........животот тече, времето треба да почни да лече. Претходно заборавив да напоменам дека пред влезната врата на зградата си стојат циганчиња со тарамбука, хармоника и едно мандолинче кои ги пречекуваат со музика младите за да ќарат по некој денар и да исвират по некое песниче бидејќи тие мигови се радосни нели? И така по завршувањето на сите потпишувања, изречени зборови и честитки, со големо брзање излегов прв пред сите од просторијата. Циганчињата се наместија пред вратата и започнаа да ја свират ти донесов млада невеста . Мојот брз чекор се претвори во трчање и секавично излегов надвор од институцијата која си ја викаме ние по народски матично. И тогаш кајгано ја направив работата која ја спомнав на почетокот од постов за која не верував дека некогаш ќе ја сторам. Извадов пари од џебот и му ги подадов на најмалото члечне од групата кое зачудено ме погледна бидејќи беше збунето од целото мое брзо реагирање.Му платив на свирачи да не свират(иронична реченица која ја користиме кога некој е претерано лош во свирењето, пеењето) на зафрканција.
-Повелете, реков. Не свирете ве замолувам. Не дека вие лошо свирите напротив вие сте супер, но моментов е таков што на луѓево кои ќе излезат по мене, не им е дојдено до веселење.
-Добро другар како ќе кажиш, фала ти-одговори едно од циганчињата.
Со чуден поглед ме гледаа и не можеа да разберат најпрвин што точно се случува бидејќи претходно веројатно проценувајќи по нивната младост и неискусност немаа доживеано сличен настан. По некои 15тина секунди излегоа и останатите од зградата. Јас се пододдалечив кон колата, но забележав дека и не знам како да го наречам, нека биде мажот на мојата братучеда изваде пари и им даде со цел да постапат исто како што јас бев претходно замолил. На тоа тие уште повеќе се израдуваа.
Ваквата моја одлука беше предизвикана од реакцијата на мојата вујна која ја забележав пред да влеземе во собата,како мачно подголтнува и тешко вдишува, во меѓувреме надвор музиката пука додека луѓето кои претходно ја завршија работата за која ние чекавме радосно подигруваат и слават.
Но тоа е ЖИВОТ. За едни радосен, за други тажен, за некои никаков, за други неподнослив, за трети непосакуван бидејќи сигурно во миговите додека го пишував овој пост низ целиот свет се случиле убиства/самоубиства/несреќи, родители загубиле деца, деца загубиле родители, брат загубил сестра, маж жена и така секој загубил некој и допрва ќе загуби како што времето минува. Времето лечи рани, па затоа им посакувам многу здравје пред се,потоа љубов, среќа, успеси и деца, деца кои ќе внесат светлина во животите на роднините, особено вујна ми и вујко ми.
Потоа поминавме мигови во опуштена атмосфера со муабет, винце/ракија кој како љуби и начнавме теми кои лошите мисли ќе ги фрлат некаде далеку, многу далеку каде нема да се осети нивното присуство. Одиме напред.........затоа што мораме да одиме.

Легнав у 6, станав у 6... сјебав и викенд и се... ама добро надополнивме после... Ти кајгано шугава шо праиш, добра си?? Ај здраво...

And when you acted up
thats when you got jacked up
and act stupid like Tina Turner when she got smacked up.

Ne gi ji citam ovie so ne se od moe vreme u temava.
Shit neviden se. Nesto random bez youtube da bese barem.
Youtube. Setaj be u hit na denot. Bitch.
Baska, so mu e problemot na maz mi? Nekad mi se ide koa sakam da go zapoznaam, a koga uste ne sum go zapoznala, vo momentot koga ke se zapoznaeme, ljuta da mu bidam!
But then again....ne be ubav e mnogu, baska vecerta ke treba do doma da me vrati poso ja neam kola.
Stvarno be, koa ke si kupam kola? Moja da e ama,
Aj gluposti, pozzi4, kis! :*****
:D

Again me,

Од кога на починатите им се оддава почит на фејсбук и твитер ? Никогаш нема да те заборавиме,засекогаш во нашите срца..бла бла бла stop with that shit. Ако го сакате човекот и ги почитувате неговите дела реагирајте,апелирајте до овие шупациве што дремат во парламент да напраат нешто за него.И тоа што го направија,не го издржуваат и го оставаат да скапе.Не сум некој фанатик по личноста за која говорам,но почитта према него би ја изразил на друг начин различен од постирање линк на фејсбук.Dumb people everywherе

Гуднајт.

Си седам така си го пијам узото и ми навраќа меморијата, деца бевме и кај 12 саатот дојдоа џандарите и ја исклучија музиката во кафичот, па рипна А. (Бог да го прости) и ги избрка :icon_lol:. Вика јас дојдов тука да се забавувам овие ја исклучија музиката :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Ама законот, а бе кој закон јас сум закон тука :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Синоќа музичка желба ајде реков свирка во живо неѓто од Рејџ аганст д машин да сечам вена или оваа :icon_lol::

Моментот кога 15 мин. после запознавање осознаваш дека девојката е 3 години помала од тебе и уште е во средно.

oh_god_why_poster-r7b00b1c0fbda42659b0db714922c7a9d_29dst_400.jpg

Да не знаеш дали сам да се обесиш, или дома кога ќе ја испратиш татко и' да го направи истото.

ПС - Сомотните сакоа се вратени во мода ! :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom