A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Најверојатно би било малопрстиот Перо.:vozbud:

И навистина, читајќи го евентуалниот превод на серијалов по многу години, да сретнеме вакви преводи на прекари и имиња? Како некоја лоша карма. Замисли Шанса да ја преведат во Можност.

И навистина, читајќи го евентуалниот превод на серијалов по многу години, да сретнеме вакви преводи на прекари и имиња? Како некоја лоша карма. Замисли Шанса да ја преведат во Можност.
Санса се вика.
Само мислам дека во Хрватскиот превод е Шанса, ама не сум сигурен дали и таму е така.

Санса се вика.
Само мислам дека во Хрватскиот превод е Шанса, ама не сум сигурен дали и таму е така.

ОК.Некаде сум прочитал и сум го запамтил тоа име. Не верувам дека во хрватскиот е така преведена оти тие најчесто ги преземаат имињата во оригинал.

Sansa е во англиската верзија, така да Санса на македонски.

Hurin Кај ти текна "Пеце Малото Прсте" хаха, цар. Ја помина 3тата книга? Импресии? ;)

Sansa е во англиската верзија, така да Санса на македонски.

Hurin Кај ти текна "Пеце Малото Прсте" хаха, цар. Ја помина 3тата книга? Импресии? ;)
uste sum do prvata, uste 150 strani
ama ke ja zapnam mora do prvi april 3tata da ja zavrsam
me ispojlerisaa I znam nekoj raboti
the red wedding itn

Thoros i Beric Badasses :D
По клиповите што ги пуштија, мислев дека Beric не изгледа како што треба, како што го замислував...ама сега видов дека грешев. :P Изгледа супер.

Исто и Thoros. Само му фали црвена наметка. :P

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom