MakeLOVEnoTwar
Љуби без оглед на се’
- Член од
- 10 декември 2010
- Мислења
- 213
- Поени од реакции
- 114
ќе почнам со:
*Нарцис и Златоус - од Херман Хесе,
*Демијан - од Херман Хесе
*Нарцис и Златоус - од Херман Хесе,
*Демијан - од Херман Хесе
Па ништо и немаш искоментирано02. Мокинџеј - Сузан Колинс (343 страници)
Прекрасен завршеток на една одлична трилогија. Секоја чест на Колинс. Нема што понатамо да се коментира.
Од каде ја имаш книгата и колку кошта (доколку си ја купил)?3. Врати ми се - Гијом Мисо ( 318 стр )
Едно утро Итан ќе добие покана за свадба на жената која некогаш одамна ја љубел. но која ја осталвил за да и се посвети на кариерата. Тој е сега еден од најдобрите психијатри на Менхетен - богат, познат но и многу осамен. Ова е ден кога тој реши да ја поправи грешката од минатото и повторно да ја освои Селин. По 24-те часа обвиткани со мистерија, еден непознат човек ќе го убие Итан. Меѓутоа, следното утро ќе се случи неверојатното. Итан ќе се разбуди во својот кревет и ќе сфати дека го преживува истиот ден. Дали ќе ја искористи приликата што ја доби?
* Интересно романче за потполнување на време, интересна приказна која цело време ве држи во исчекување.
Топер, 200 ден.Па ништо и немаш искоментирано
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 23:15 ---
Од каде ја имаш книгата и колку кошта (доколку си ја купил)?
Што и да спомнам за Мокингџеј ќе биде спојлер за некој што на пример сеуште го чита првиот дел.. ама нвм.Па ништо и немаш искоментирано
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 23:15 ---
Од каде ја имаш книгата и колку кошта (доколку си ја купил)?
2. Затоа што те љубам - Гијом Мисо1. Како без тебе - Гијом Мисо
Многу добри романи пишува Мисо.. ја уште ги читам неговите.. уште 2 или 3 ми останаа непрочитани.2. Затоа што те љубам - Гијом Мисо
Решив и јас да продолжам. Се надевам друже Мисо , ќе ми успее.
3. Дали ме чекаш - Гијом Мисо1. Како без тебе - Гијом Мисо
2. Затоа што те љубам - Гијом Мисо
Абе подзапри малце! Со вакво еуфорично читање се плашам дека ќе го симнеш Аманити од тронот. Јас сум уште кај реден број 1 годинава3. Дали ме чекаш - Гијом Мисо
Сака да калкулира со смртта, напиња со љубовта, понекогаш имам чувство дека читам ефтино љубовно романче, а не големиот Мисо, али лакомо ги голташ неговите страници - ФАКТ. Го мрзам тој Куељо стил шо знае и он да го примени, конкретно мислам на шлакањето со поучни мисли и китењето со предвидливи муабети за љубовта и смртта. Дали дека многу Мисо ми дојде наеднаш, ама ми се чини и дека се повторува на моменти. Шо му е таа опсесија со то мостот у Сан Франциско, ич не го капирам?
Ме бенидсува како флертува со фантазијата, како ме држи у неизвесност, како ме тера да заебам и работа за да го читнам макар и на десет страници, како брутално ме соочува со животот, како знае да ме наежи и да ме насолзи со сите салтанати.
Идеме до крај. Наредна, пак Мисо
Sakam da ja procitam, veke nekoe vreme ja trazam kaj nas vo gradskata biblioteka ja nema ke mora da si ja kupam...5.Најголемата вистинска тајна на светот – Ниче Димковски – 368 страници
Интересна психолошка книга, што ќе биде доколку луѓето ги знаат мислите на Бог? Тоа го пишува во оваа книга. Една од најдобрите книги кои сум ги читал во мојот живот е оваа. Ви предлагам да ја прочитате, само толку краток опис нема, бидејки незнам како да ја раскажам книгава.
Леле брат не си нормален, кај го најде .... Тамн овој висок 2 метра е, огромен е.... Perfect fit !@Andrejrulz знам дека таксистот црнец гарант би го играл Мајкл Кларк Данкан
02. Стакленото ѕвоно - Силвија Плат (276 страници)Challenge Accepted. Easy level - 30 книги
01. The Da Vinci Code - Dan Brown (471 страници)