Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако гледаме така, Мареј освои кога Надал го немаше и Федерер во одминати години. Во слаба ера се прослави Мареј.
Таа ми е поентата. Мразам вакви муабети, ама Полат ме испровоцира, што му е негов специјалитет, па се одлучив да му објаснам некои работи кои очигледно ги заборавил. Има ароганција во него како фан, а пола година Глумецот е во самиот врв на тенисот (освои гренд слем за прв пат пред некој месец и олимписките игри пред тоа). Замисли да беше фан на Федерер. :facepalm: А сега заприметив, почнал и некој видеа да постира како демек киксови на Федерер, не знам дали го гледаше мечот колку пати си ја удри главата Глумецот?

Како се нервирам ко ќе прочитам дека на Федерер му завршила ерата или слично, е како тоа кога на секој турнир стигат до полуфинале/финале??
31година имат, не се дават, не му е до парите туку сакат да останит запаметен како фер играч. Секоја чест...

Федерер игра зошто човекот го сака тенисот, end of. Кога ќе искочи на терен искача за да игра, зошто по сите тие негови достигања нема друга причина зошто би играл уште, пошо нели во модерниов спорт денес целта е натрупај се пари и легачи после.

Сакаш да кажиш дека овај Федерер што го гледавме сабајле е истиот од 2007ма? Еве не мора 2007ма,па 2010та играше финале со Мареј на истава подлога, па го знаеш и сам резултатот. Или тогаш Мареј не беше истиот?

Не. Сакам да кажам дека е глупост после секој пораз на Федерер да се вртат истите приказни. Федере си имал и ќе има лоши мечеви како на пример во полуфиналето со Џокович во 2008 па и лани против Бердих на УС опен но тоа не значи дека тоа е поради тоа што е стар или слични глупости. И Ферер има 30 година па сега е во најдобра форма. Денеска Мареј го надигра Федерер, он не играше толку лошо, го направи Мареј да трча и да ги запре 90 проценти од винерите кој би ги освоил против други противници. Исто така сервисот на Мареј беше одличен а Федерер не можеше да го копира (вообичаено како што реков,толку години Надал му ја чита сервата а он превзема ништо) а сега не може како и сокој пат со истите глупости да се вадиме а кога тепа да кажуваме како многу е јак (лани кога го тепаше Мареј на АТП финалето фановите на Федерер викаа дека требало Мареј да си зема тевтерче и да си запишува и како тоа Џокович и Федерер биле класа за него и најдобри на светот епе ете Мареј си запиша на тевтерчето и денеска го надига во секој можен поглед оној кој е "класа над него". А ете му сега шанса на Федерер нека си ја изгледа репризата со тевтерче нека си запише се убаво и на следниот грен слем нека покаже што знае и дали ја научил лекцијата).

Е за ова последново можеш да кажеш Hypocrites everywhere а не предходно кога немаше врска со муабетов.

Ќе го видиме глумецот на 31 ипол година што ќе прави, времето ќе покажи. Само уште чекам некој од новиве да се напрај јак, пошто е прејака нели ерава, од Федерер беше слаба, а сега 4ица луѓе уназад 6 години ги силуваат останатите 99.9% од играчите и допрва 3ца од нив ќе ги силуваат. (Новак, Рафа и Енди)
Не се секирај ти за тоа, овие имаат потполно друг пристап на играва и мала е веројатноста дека некој ќе дочека да игра до 31/32 година. За разлика од Федерер кој може да игра и до 35та без проблеми со офанзивната игра. Другите тенисери што ги спомна работеа во текот на целата кариера за прилагодување кон играта на Федерер и многу често им се случува да се здобијат со повреди која им го забрзува патот кон крај на кариерата.

Тогаш нема да го гледаш глумецот како губи туку па ќе го гледаш Федерер како губи и се повлекува без да освои Олимписки игри...

Со цело срце ќе навивам за Ноле!
(y) Во ова целосно те подржувам и ја да бев навивач на Федерер би навивал за него, сепак многу се изнаигра човекот да го запре Надал во налетот да го сруши рекордот по најмногу освоени ГС турнири во опен ерата.

(y) Во ова целосно те подржувам и ја да бев навивач на Федерер би навивал за него, сепак многу се изнаигра човекот да го запре Надал во налетот да го сруши рекордот по најмногу освоени ГС турнири во опен ерата.

По оваа логика ќе навивав за Мареј, се дури не освои 5 слема, па напоредно за Ноле и Мареј дур не освојат 10 слема двајцата, и ете пензија на Рафа, Ноле и Мареј со по 10. :D

п.с. Аман со олимписките :pos:

In 2003, Federer won his first Grand Slam singles title at Wimbledon, beating Mark Philippoussis
[24.01.2013 22:32:45] skyper: ???????????????????????
[24.01.2013 22:32:52] skyper: uhuhaahahahaaha
[24.01.2013 22:33:02] skyper: kakva era strasna
[24.01.2013 22:34:02] skyper: In the Australian Open, Federer defeated Marcos Baghdatis
[24.01.2013 22:34:07] skyper: ?????????????
[24.01.2013 22:34:37] skyper: At the US Open, Federer defeated Andre Agassi in the latter's last Grand Slam final
[24.01.2013 22:34:43] skyper: agasi togas ~35 god
[24.01.2013 22:34:45] skyper: ahahah
[24.01.2013 22:34:49] skyper: srasno
[24.01.2013 22:34:54] skyper: strasno
[24.01.2013 22:35:55] skyper: He won the Australian Open over Fernando González
[24.01.2013 22:35:59] skyper: ajdeeeeeeeeeeeee
[24.01.2013 22:36:00] skyper: poz

Како се нервирам ко ќе прочитам дека на Федерер му завршила ерата или слично, е како тоа кога на секој турнир стигат до полуфинале/финале??
31година имат, не се дават, не му е до парите туку сакат да останит запаметен како фер играч. Секоја чест...

Тој доаѓа до тие фази поради искуството пред се, сепак и стравот го имаат тенисерите, не е туку така тоа да се игра против Федерер. Јас искрено не мислам на уште едно грен слем финале во неговата кариера, сепак Енди, Ноле и Рафа ќе бидат пресилни во следниов период за него во мечеви до 3 добиени сета. Денес, Мареј можеше реално да си ја заврши работата и во 3 сета, вториот сет се изглупира на 5-5 во тајбрејкот, четвртиот го имаше веќе во џеб... the end of the story.

За во недела, се мислам дека ќе има максимален број на сетови, а психички подобриот ќе успее да слави, доколку се оди на разлика во петтиот сет, драстично поголеми шанси му давам на Ноле поради психичката подготвеност. :)

Тој доаѓа до тие фази поради искуството пред се, сепак и стравот го имаат тенисерите, не е туку така тоа да се игра против Федерер. Јас искрено не мислам на уште едно грен слем финале во неговата кариера, сепак Енди, Ноле и Рафа ќе бидат пресилни во следниов период за него во мечеви до 3 добиени сета. Денес, Мареј можеше реално да си ја заврши работата и во 3 сета, вториот сет се изглупира на 5-5 во тајбрејкот, четвртиот го имаше веќе во џеб... the end of the story.
zivi bili pa videli сто би рекле драгите соседи:свиркам:

Агаси:

"It's just a different standard of tennis. It's different rules of engagement when guys can do what these guys can do...

"You know, Fed raised it; Nadal matched and raised it; Djokovic, for that intense little period of time, even raised it. It seemed like last year settled down a bit, and now all of a sudden Murray is in the equation of where is he going to go."

Добро само мене ми изгледаше Федерер нервозен денеска или и на некој друг? Не нервозен на пример како Мареј, да си мава рекети од глава али онака во играта а и говорот на телото му беше некако чуден, како напнат да беше...

Federer ke osvoi najmalku uste 2 Grand Slam-a. :)
A ova sto se sluci denes pokazuva deka site se luge. Nestata tolku brzo moze da ti izletaat od raka, top sportist ili ne. ;)
Murray bese podobar i zasluzeno pobedi.

Преоптимистички размислуваш, реално. Но како што рече Leticia , останува да видиме. :)

“He beat me fair and square tonight. No regrets from me,” said Federer. “I think Andy was a bit better than I was tonight. I think overall he probably created more chances than I did. I had difficulties getting into his service games time and time again.”

Aрогантниот, препотентниот, масонот, Федерер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom