Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дај бе нека се врати Надал, дискусииве ќе станат уште пожестоки.

Подфорумов е милина да го читаш. :)

Има ли некоја негова изјава околу АО? Никако да налетам на нешто такво, а еве финале ќе се игра на турниров.

Мислам дека нема, последно што видов е слика со Гранољерс и Марк Лопез на аеродром пред тие да заминат за Ванкувер (дејвис куп мечот против Канада).

Ајде барем се надевам дека нема да откаже повторно, а и можеби паметно што се враќа на неговата омилена подлога во послаба конкуренција, полесно ќе отпушти рака и мислам дека ќе се врати онај моќен и агресивен Рафа.

Да се вратиме на темава, кладилниците го фаворизираат Ѓоковиќ во финалето со квоти од околу 1,50 до 1,60. :)

Добро е да се види дека на Федерер му иде паметот во последно време (посебно за Мареј, признава порази во последно време против него и кажува дека ке биде број 1 и слично, изгледа сфати дека порано беше неправеден спрема него). За мечов го кажа истото што и јас се обидував да ви го објаснам ама вие го правевте Федерер како денеска да ги изиграл најлошиот меч во кариерата.

За Новак-Енди јас би типувала во пет сета меч, победник стварно не можам да одредам. Веројатно нијанси ќе решат.

Од друга страна кај жениве типувам дека Ли На ќе ја совлада Азаренка во три сета.

Интересо финале ќе биде. Сеако за Мареј сум и знам оти ќе тепа. Goo Marey :)

колку луѓе толку чуда , колку различни мислења а сите се во право .Ај и јас моето мислење -Мареј денес имаше супер сервис ,наметна своја игра ,Федерер не направи ништо за да му го поремети ритамот ,се гледа дека игра во грч .Оправдување годините не држи оти пред шест месеци го направи партал на Вимби а и Новак на Синси ,освен ако има некој Бенџамин Батон обратен синдром па забрзано старее.Мареј денес беше подобар и толку ,чуму филозофии .Фед да игра малку поагресивно во континуитет ,па макар и грешел редовно ке го добива Мареј,ама се чуствува грч во неговата игра .Причината само тој ја знае ,годините не се сигурно.
Зошто Мареј е глумец кој не знае нека погугла и ке знае .Не станува збор за медицински тајм аути ,тие затоа и постојат ,грч ,прч ,масажа ,здив да се земе и сл .,та секој кој што губи воглавном го користи .Кај Мареј е однесувањето (додуша на овој АО не сум го приметил) кога губи ,стално се превива ,прави грч фаци ,фака препони ,кичма и сл за да следната минута трча ко луд. Кој го изедначува со Новак во тој сегмент алал да му е .Новак пред три години имаше два три сомнително предадени меча и се евидентирани во неговото CV но во актерските способности бидете реални Мареј е Бата Живоиновиќ.
За финалето ,реално ,земајки ја во предвид подлогата ,стилот на игра ,формата ,реалните квалитети и можности ,и ако одиграат како што знаат и умеат ,Новак победува 3-0 прекусила 3-1 , впрочем кладилниците си ја знаат работата околу коефициентите .
Но има и други фактори така да не е се црно бело .
Навивачки прогнози колку сакаш ,еве од мене 3-0 за Новак

Иначе Рафа кој го спомна, првиот меч после повредата ќе му биде дубл меч на 5ти Февруари.

Јас стварно се надевам дека не е Ли На толку баксуз и со повреда да го заврши финалево. Жалосно.

Добро што баксуз ке беше Ли навистина нема среќа остај зглобот сега и главата :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom