Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Федерер многу голем шминкер станал.
Розеви врвки на патиките, уклопено со некој розев детал на маичката...:icon_mrgr:

Ја нема веќе брзината, не е тој стариот веќе, се гледа дека го јадат годините, повеќе се секира за стајлингот него ли за играта. (n)

Псај благодарам на исцрпниот одговор го глеав цел меч но нешто се бунеше Мареј кај судијата па тоа не ми беше јасно, нема врска.
Сосема пристиојна завршница од страна на Мареј, очекувам да освои титула

Незнам кој ќе освои титула, но јас ќе навивам од душа за Ноле во финале....

Чичко, Федерер воопшто не се секират, Ана Винтор му ја секират која е поим за мода.:sneaky:

Не е еднаш, над 10 пати се има случено да глуми повреда.....при што противниците застануваат, не играат со својот максимум, за после неколку гема да почне да трча како стрела, за ова јавно збореше Томи Хас, и уште неколку тенисери.

Eве го артиклот...

Пак ќе ти кажам ова е двоен аршин. До пред повеќе од година дена, коментаторите на Еуроспорт (англиските) знаеш како ги најавуваа натпреварите на двајцата? Новак и Мареј, ајде да видиме дали некој од нив ќе глуми повреда на натпреваров и колку вреќе ќе помине пред да одглумат нешто.

Ајде да бил само Мареј што направил ваква зелена, океј ќе се согласев со тебе. Ама човече да не вадам сега ме мрзи интервјуа и изјави од Надал и Федерер како се смеат на смешните повлекувања на Новак за повреди (човекот предаде меч зашто грлото му било суво). Само двајца играчи досега имале комплетно чиста кариера во поглед на фер плеј на натпреварот и поднесувале пораз како што доликува, тоа се Федерер и Надал. Останатите се загушуваа додека ги стигнат и глумеа по терени. Па кога можеше светот да му прогледа низ прсти на Новак, стварно не знам зошто ваков двоен аршин кон Мареј.

Ти викаш во недела ќе навиваш со душа за Новак, сосем легитимно право. Ама ако навиваш за него зашто бил „ферчина“ имај предвид дека во недела на терен ќе се појават двајца поранешни глумци во Драмски кои се прибраа навреме и почнаа да играат тенис ко што треба.

Баш ми е жал што испадна Федерер, :(
Но како и да е, за финалето НАПРЕД НОЛЕ !!!

Ова што го збори РнР е многу точно. До пред две години иста беше ситуацијата и со Новак, предаваше мечеви поради бизарни причини. Лично мене и ден денес ме нервира со некои негови потези, викајте вие колку сакате дека е ферчина не го порекнувам јас тоа но сеуште си има некои потези кои многу му ги мразам. На пример кога противникот ќе погоди линија овој иронично се смее ко у стил како е могуче ова, демек противникот е ретардиран, или ќе гледа кон Господ и ќе се прекрсти демек противникот е аматер и како е могуче тоа да го погоди и ред други работи кои не сакам да ги набројувам за да не забегам од темава, ова е тема за АО а не за други работи. Ја одамна го викам Ноле drama queen, токму поради работите што ги набројав а и поради тоа што татко ми е за него па да му контрам нон стоп. :)

Ова што го збори РнР е многу точно. До пред две години иста беше ситуацијата и со Новак, предаваше мечеви поради бизарни причини. Лично мене и ден денес ме нервира со некои негови потези, викајте вие колку сакате дека е ферчина не го порекнувам јас тоа но сеуште си има некои потези кои многу му ги мразам. На пример кога противникот ќе погоди линија овој иронично се смее ко у стил како е могуче ова, демек противникот е ретардиран, или ќе гледа кон Господ и ќе се прекрсти демек противникот е аматер и како е могуче тоа да го погоди и ред други работи кои не сакам да ги набројувам за да не забегам од темава, ова е тема за АО а не за други работи. Ја одамна го викам Ноле drama queen, токму поради работите што ги набројав а и поради тоа што татко ми е за него па да му контрам нон стоп. :)
Има нешто злобно во тоа копиле...
По антипатичен лик немам видено, врапче чопаво.

Ништо Федерер, формата од 2007 никако да се врати... Ја предлагам да се повлечат Мареј Џокович и Надал па да може па да си ја врати формата со Ферер Давиденко и останатите :facepalm: Па нормално дека нема да има резултати кога не си ја мењава играта. Мареј Надал и Џокович како буквар му ја читаат сервата а овој уште не се освестува и си стој. Со 5 аса у финале друг пат..Секако дека со таква игра ќе му вика на Мареј да застане(http://www.youtube.com/watch?v=KJatAb1IWAs).

Мареј денеска не беше константен цело време. Мечов не требаше да трае повеќе од 3 или максимум 4 сета ама он сам си се зафркна кога ја удри топката кога беше на мрежа и сервисот баш во тај брејкот му откажа. Али сепак добро е да се види дека го надигра Федере и во офансива и во дефансива, повеќе асови, повеќе брејкови итн.

За финалево би требало да биде тесно. Мареј годинава се има подобрено физички и сервисот му е доста добра(во некој гемови сите поени на серва ги освојуваше). Единствениот проблем може да биде играва во клучни моменти. Денеска прокоцка многу шанси за чиста победа во сетови, се надевам дека утре нема да му се повтори тоа. Закрепнувањево може исто да биде проблем но сепак изгледа физичко доста спремно годинава.

Не е еднаш, над 10 пати се има случено да глуми повреда.....при што противниците застануваат, не играат со својот максимум, за после неколку гема да почне да трча како стрела, за ова јавно збореше Томи Хас, и уште неколку тенисери.

Eве го артиклот...
Глупости се ова, жена му на Хас е глумица и изгледа се нешто за глумење му се причинува. Медицински тајм аут си е доста нормално. Тсонга го имаат прашано дали му пречело кога Џокович против него побарал тајм аут а он има речено дека го има тоа направено неколку пати.

Но кога ја прати изјавата на Хас и кажа дека така викаат и други требаше да пратиш шо вика и Мареј и другите

http://blogs.bettor.com/Andy-Murray...m-about-his-fake-injuries-Tennis-News-a163028
"All the time I have been on tour I've been called many, many things, from my personality not being exciting enough to boring. It was said I was unfit, lazy, I fake injuries. I mean, all sorts. It's something that goes hand in hand with playing sport. People criticise you regularly.”

"So it's something you need to just deal with. But I don't care for Haas' opinion. If he thinks that, good for him."

http://www.tennisworldusa.org/Wimbl...fake-injuries-says-Djokovic-articolo4589.html
"I know him for a long time," Djokovic commented. "I know he's a great competitor. He's a great fighter. He has a lot of pressure. There's no doubt. A lot of expectation, especially here in Great Britain ... And regarding the injuries, yes, I went through that period in my life where people were questioning my injuries. But I never, ever been in doubt if I want to use my injury timeout to, provoke my opponent or do something similar. If I'm hurt, I'm hurt. If something is wrong, then something is wrong. I never asked for any medical timeouts or things like that if I have no reason. So I believe that's the situation with him."

http://www.gerryweber-open.de/gwo_e...afael-Nadal-after-his-win-against-Lukas-Lacko
I can’t say nothing wrong with Andy. He’s a great guy. In my opinion if we talk about what happened at the French Open against Nieminen that’s why probably. In my opinion, he never does this to bother the opponent. So, that’s the most important thing. It’s difficult to explain but I really believe in Andy. I think he’s a fair guy, a good competitor. I’m 100% sure that he was doing nothing to bother the opponent, to take advantage. The disadvantage was for him in the French Open against Nieminen when that happened in the beginning of the match. At the end, he came back. The real thing is when he was in injury in Paris at the beginning he was losing 6-1, 3-1. So, that’s the real thing.

Али гледам дека кога Џокович лани бараше два тајм аута во два меча со Мареј на АО и на УО не беше глумец а сега Мареј е глумец.

Многу слаб сервис на Федерер... Прв сервис не успеваше да погоди! Страшно.
Мареј одлично играше, далеку подобро од порано кога се губеше уште на старт кога ќе го видеше Федерер или како што самиот изјави во 2010 на АО: “Ќе си игра Фед со мене како со играчка“ :)

Подобро што изгуби сега отколку не дај Боже во финале со Џоко и ќе мораше да ја трпи неговата вообразеност и арогантност :sick::sick::sick:
Фед има 31 година, не може веќе да трча по секоја топка, така лесно ќе се повреди, а тој сака да опстане на тениските терени најдолго што може. Со искуството ги доби двата тај брејка, инаку Мареј изигра подобро од него, Мареј игра многу поразличен тенис од оној на Новак и затоа повеќе ми се допаѓа да го гледам, убав тенис игра. Само имаше и тој многу неизнудени грешки, особено во прв и втор сет. Но сервисот многу добар, многу асови, многу брз сервис.
Ќе има тешко финале, 5 сета предвидувам и навивам за Мареј!

Ништо Федерер, формата од 2007 никако да се врати... Ја предлагам да се повлечат Мареј Џокович и Надал па да може па да си ја врати формата со Ферер Давиденко и останатите :facepalm:

Подолго време те следам кај што ги тресиш зелениве. Сакаш да кажиш дека овај Федерер што го гледавме сабајле е истиот од 2007ма? Еве не мора 2007ма, па 2010та играше финале со Мареј на истава подлога, па го знаеш и сам резултатот. Или тогаш Мареј не беше истиот?
Hypocrites everywhere. :facepalm:
Ќе го видиме глумецот на 31 ипол година што ќе прави, времето ќе покажи. Само уште чекам некој од новиве да се напрај јак, пошто е прејака нели ерава, од Федерер беше слаба, а сега 4ица луѓе уназад 6 години ги силуваат останатите 99.9% од играчите и допрва 3ца од нив ќе ги силуваат. (Новак, Рафа и Енди)

Со цело срце ќе навивам за Ноле!

Подолго време те следам кај што ги тресиш зелениве. Сакаш да кажиш дека овај Федерер што го гледавме сабајле е истиот од 2007ма? Еве не мора 2007ма, па 2010та играше финале со Мареј на истава подлога, па го знаеш и сам резултатот. Или тогаш Мареј не беше истиот?
Hypocrites everywhere. :facepalm:
Ќе го видиме глумецот на 31 ипол година што ќе прави, времето ќе покажи. Само уште чекам некој од новиве да се напрај јак, пошто е прејака нели ерава, од Федерер беше слаба, а сега 4ица луѓе уназад 6 години ги силуваат останатите 99.9% од играчите.

Со цело срце ќе навивам за Ноле!

Ако гледаме така, Мареј освои кога Надал го немаше и Федерер во одминати години. Во слаба ера се прослави Мареј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom