Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе брејк предност имаше, ама си се опушти ко божем игра против некој до Сарамзалино па ќе си го помине тукутака.
Затоа иако е многу напреднат, сепак има уште за учење од поголемите :)

Затоа иако е многу напреднат, сепак има уште за учење од поголемите :)

Да, може да се каже дека уште ја нема научено таа лекција, ама искрено со сета должна почит кон Федекс, повќе сакам финале меѓу Мареј и Новак. Мислам дека Новак ќе го збрише Федерер во три сета ако стигне до финале.

Многу среќа имаше Федерер кога сервираше за финале Мареј. Еден невозможен рит‘рн и 2-3 пати горе лево ќошот го погоди.
А Мареј нема јајца кога најмногу треба и затоа никогаш нема да биде Федерер.
п.с. Веројатно Мареј ќе победи,а може и да освои.
Да бе,среќа..прв пат погодува ќоше Роџер.:facepalm:

Ајде дека не може да го прокоцка ова.

Ако сега во петти сет прокоцка Мареј 4:1 не е нормален, штета што не можам да гледам.

Шо се деси?? На германска глеам не можам да разберам??

Што се деси? се деси ужасен Федерер наспроти одличен глумец, во 1 сет го растури, во втор пак подобар, во 3 првите 6 гема Федерер изгледаше супериорен, почна да напаѓа и топките му беа за првпат длабоки, и тоа константно.

Но после тие неколку гема, премногу опуштен влезе во гемот и дозволи многу лесен брејк...

Се на се заслужена победа на глумецот, беше многу подобар денес. Федерер со ваква игра нема што да бара против глумецот, Ноле и слични добри тенисери.

Псај малку претеруваш и ти сега со ова глумецот па глумецот. ;)

Туку Мареј море, абе сега ќе се ладеше во соблекувална и немаше да потроши уште повеќе од пола саат на терен да се уозбилеше во четврти сет.

Ете го посакуваното финале.

Типувам пет сета.

За мене ќе биде цел живот глумец, тоа е тоа, ја не заборавам.

За мене ќе биде цел живот глумец, тоа е тоа, ја не заборавам.

Заради што жити се го викаш глумецот, некоја повреда ли фингирал? Оти ако е така пребргу му ги забораваш гревовите на Ѓоковиќ пред да стане она што е денес.

Ја од ова што го видов можам да ги заклучам следните работи:
1. Одличен сервис на Мареј, јас го немам видено вака да сервира, барем во првите три сета растураше со сервис
2. Ужасен втор сервис на Мареј, нешто на кое ќе мора да поработи доколку сака да го победи Ноле во финалето
3. Тотално друг Мареј, друг Мареј во однос на оној од порано кој паѓаше во битните моменти, доказ за тоа е финалето на УС Опен и денешниов меч, да беше пред две години мечов куќата ќе ја ставев дека Роџер го зема петиот сет, но не и денес.
4. Ова не е стариот добар Федерер, во четвртиот сет потсети малце на оној стариот но повторно се врати на овој “новиот“ Федерер, со доста неизнудени грешки и плитки топки. Роџер само на искуство стигна до 5 сет инаку требаше и пред тоа да загуби само што човекот е преинтелигентен и ги користеше слабостите на Мареј како вториот сервис, плитките топки итн итн.
5. Ќе биде ужасно добро финале во недела само тоа знам!

Не е еднаш, над 10 пати се има случено да глуми повреда.....при што противниците застануваат, не играат со својот максимум, за после неколку гема да почне да трча како стрела, за ова јавно збореше Томи Хас, и уште неколку тенисери.

Eве го артиклот...

Глумци ? Ноле е Ристо Шишков за Мареј бе,ноле ќе види не може да победи некого и почнува одма да се држи за колено,за колк,на грб......класично плачипиче.

Честитки за Мареј го надигра Роже се на се,Роже не си ги искористи шансите и играпше добро само во тајбрејковите. Не е лошо и ова,сепак нема 25 години веќе.

За финалето типувам победа на Мареј.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom