Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира за Пежо 307 2002-2003 година, предности, мани, потрошња и све слично околу автомобилот ако има некој расположен. Ако има некој што поседува како е задоволен од автомобилот?

Ме интересира за Пежо 307 2002-2003 година, предности, мани, потрошња и све слично околу автомобилот ако има некој расположен. Ако има некој што поседува како е задоволен од автомобилот?
Јас имав до пред 2 и пол години.Моето беше 1,6 хди,2005 година,потрошувачката беше околу 6 литри просек со поагресивно возење.До 2006 имаат фабричка мана со буферите,па добро е да се сменат да се стават од 307 редизајн или 308 не се скапи,бидејќи многу е непријатно седењето назад по нашиве патишта.Купував филтри и масло и ги носев да сменат во сервис ама не овластениот зошто се претерано скапи,околу 100 евра ме чинеше се,некогаш и помалку,сменив и стабилизатори околу 50 евра два со се монтажа.Автомобилот е супер,има доволно простор,добро возење,ама зависи како е сочуван,колку има поминато,може да има и некои поскапи сервиси,треба да земеш некој што се разбира.Ако те интересира кај го сервисирав,и кај купував филтри и делови,пиши ми ПП,да не рекламирам овде.

Кај може да се најде куќиште за филтер за нафта Опел астра 1.3 cdti

Кај може да се најде куќиште за филтер за нафта Опел астра 1.3 cdti

Де бе и ти како мојот проблем имаш.Истиот проблем го имав и ја,кај мене филтер од голф 2 имаа ставено.За фиатот ме кошташе 1500 денари со се оригинален нов филтер за колата,и работна рака комплет.Не би требало да имаш посериозни проблеми,сепак филтерот е филтер,не е којзнае што,ја можев и така да ја возам.Иначе мојот проблем го реши механичарот,не дека и ја неможев да отидам до некој автоотпад и да го откорнам,ама кој ќе се одеше по градовите да бара.

Де бе и ти како мојот проблем имаш.Истиот проблем го имав и ја,кај мене филтер од голф 2 имаа ставено.За фиатот ме кошташе 1500 денари со се оригинален нов филтер за колата,и работна рака комплет.Не би требало да имаш посериозни проблеми,сепак филтерот е филтер,не е којзнае што,ја можев и така да ја возам.Иначе мојот проблем го реши механичарот,не дека и ја неможев да отидам до некој автоотпад и да го откорнам,ама кој ќе се одеше по градовите да бара.
Кај мене влегува воздух и некогаш сецка, го имаа малку скршено веројатно во монтажа на филтер.

А иначе си ја возам и вака

Кај мене влегува воздух и некогаш сецка, го имаа малку скршено веројатно во монтажа на филтер.

А иначе си ја возам и вака

Слично и кај мене беше,мене некогаш после долго возење,на првото палење знаеше да сецка и да изгаси.Али ништо страшно,не е којзнае што,само ќе мораш да ставиш неоргинален филтер.Кај тебе читам е и комон реил моторот.

Зошто неоргинален, кога ќе најдам куќиште ќе му сменам и филтер. А што има врска што е комон реил.

Зошто неоргинален, кога ќе најдам куќиште ќе му сменам и филтер. А што има врска што е комон реил.

Не те сфатив,оти рече ја возиш и така.А иначе сосе куќиште и оригинален ќе ставиш и крај.А за комон реил дека е,да не му смета нешто,појма немам.Нека кажат тие што знаат повеќе.

Шо добивам/губам ако колата има/нема клима?

Шо добивам/губам ако колата има/нема клима?
сарказам он: 5 цм на половиот орган.

сарказам оф: Прајме муабет да купиш кола, или да продаваш? Инаку ништо посебно, сем шо ко ќе дојди да ја продаваш ќе ти вреди појќе (зависно модел). Мене искрено не ми игра улога дали има клима или нема, посекако и да има не ја користам ако сум сам в кола. Ако има плачкофци со мене, друг е муабето: штедиш, дај климата, пушти тро ладно изгорефме, па ја пуштам.

сарказам он: 5 цм на половиот орган.

сарказам оф: Прајме муабет да купиш кола, или да продаваш? Инаку ништо посебно, сем шо ко ќе дојди да ја продаваш ќе ти вреди појќе (зависно модел). Мене искрено не ми игра улога дали има клима или нема, посекако и да има не ја користам ако сум сам в кола. Ако има плачкофци со мене, друг е муабето: штедиш, дај климата, пушти тро ладно изгорефме, па ја пуштам.

Checked ;)
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 12:42 ---
Ќе се вареш летно време ако патуваш на поголеми релации.
Checked ;)

Значи за купување е работата, најдов едно Голфче, регистрирано, сменети неопходни работи, топ е вака на слики, утре одиме да го видиме, со мајсторче секако, и ако тој дај зелено светло, ќе го земам, без клима е ама ќе замижам со едното око, само да е добро другото. Шо ги ебам , ќе ги сечам :D

Најдов едни половни алуминимски бандажи кои ми изгледаат солидно и ми влегуваат во буџет. Големината на бандажите е 14 инчи, но два од нив задните се 7 цола, додека двата предни се 6 цола.
Ги планирав да ги инсталирам на летните гуми ако ги купам, додека зимските гуми ќе останат на челичните бандажи.
Се консултирав со еден вулканизер околу купувањето и неговиот совет беше дека на мало градско количе како моето не е препорачливо да се инсталираат бандажи со различни големини.
Имал некој искуство со возење на бандажи со различни големини како во случајов и дали истото претставува некој проблем за возилото или пак шоферот?
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 16:55 ---
Знам дека 308 беше сериозен конкурент за најлош автомобил во историјата според Top Gear. :D

Најдов едни половни алуминимски бандажи кои ми изгледаат солидно и ми влегуваат во буџет. Големината на бандажите е 14 инчи, но два од нив задните се 7 цола, додека двата предни се 6 цола.
Ги планирав да ги инсталирам на летните гуми ако ги купам, додека зимските гуми ќе останат на челичните бандажи.
Се консултирав со еден вулканизер околу купувањето и неговиот совет беше дека на мало градско количе како моето не е препорачливо да се инсталираат бандажи со различни големини.
Имал некој искуство со возење на бандажи со различни големини како во случајов и дали истото претставува некој проблем за возилото или пак шоферот?
Нема да ти прави никакви проблеми освен ако избацуваат мн па да ти закачува на рабови со повеќе луѓе позади. А во возењето незнам како возиш ама разлика ке осетиш нема да бега задница туку повеќе ке носира колата, ама тоа ако леташ по кривини па да осетиш а со нормално возење нема разлика :D

Checked ;)
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 12:42 ---

Checked ;)

Значи за купување е работата, најдов едно Голфче, регистрирано, сменети неопходни работи, топ е вака на слики, утре одиме да го видиме, со мајсторче секако, и ако тој дај зелено светло, ќе го земам, без клима е ама ќе замижам со едното око, само да е добро другото. Шо ги ебам , ќе ги сечам :D
И ја викав што ќе ми клима пфф глупости ау
ама ... на одење на одмор врнеше и беше сабајле ама на враќање фати тоа жешкото од грчка навака со двата прозора отворени пак беше топло :mad:

така да убаво е да имаш да не се свариш како костенче :D
мада и да имам ете само тогаш би ја уклучил, вака секојдневно низ град нема потреба

4ка гољф планираш да земеш? што цена/мотор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom