85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
За кои од номинираните и ане има добра снимка?
Џанго и Линколн има скринери, Амоур има двд рип мислам, за Бист оф садрн вајлд има ама не мачи се, Les Miz гледај го на кино не се заебавај. Сигурен сум дека ќе го дадат на почеток на февруари.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.576
Значи ништо :D

Амоур ми е гледан во кино, Линколн на скринер, али за Џанго не се лажам на скринери, ќе си чекам некое поубаво рипче.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Life of Pi ти е исто за кино ако го даваат сеуште.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.268
Поени од реакции
30.571
многу јака конкуренција годинава.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.921
Поени од реакции
23.345
Имав разговор со еден другар на фејсбук уште пред некој месец за оскариве....

Му реков уште пред да го гледам, Линколн има Oscar written all over him за годинава, како и Даниел Деј-Луис за најдобра машка улога...

Така и ќе биде иако Дјанго го глеав и филмиште е, Мисераблес го неам глеано, све што има и макар малу "Мјузикл" у описот не глеам....
Лајв оф Пи го глеав у кино, убав филм за у 3д да се глеа али никако материјал за Оскар, као и Арго, одличен филм, Бен Афлек е 10 пута бољи режисер него ли глумец....

Зеро дарк и Силвер лајнинг ќе ги гледам утре и задутре па ќе дадем коментар, Амур не ни планирам да го глеам :icon_mrgr:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.268
Поени од реакции
30.571
Оскари. Затоа што Златни Глобуси се за п****.
:LOL:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.110
Не знам колку ги следите номинациите во категоријата Најдобар краток анимиран филм. Мене таа секоја година ми е една од најомилените. Годинава после долга пауза Disney има шанса да земат оскар за феноменалниот филм Paperman, кој е еден од петте номинирани. Последен пат оскарот за краток анимиран филм отиде во витрините на Disney во 2001 година за филмот For the Birds [2000] кој не верувам дека некој од вас не го изгледал.

Други номинирани годинава се:
Paperman
Adam and Dog
Head Over Heels
Fresh Guacamole
The Simpson: The Longest Daycare

Мој фаворит дефинитивно е Paperman, толку добар краток анимиран филм номиниран за оскар не сум гледал од времето на Harvie Crumpet (иако се уште никој не може да ја надмине неговата генијалност и импозантност).

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не ми значат ни Оскарите ни Глобусите на Бафтите ни Лавовите ништо. Ама кај можеа Бредли Купер да го номинираат, а Леонардо ДиКаприо не?? Ццц. Од поштовање барем требало.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не ми значат ни Оскарите ни Глобусите на Бафтите ни Лавовите ништо. Ама кај можеа Бредли Купер да го номинираат, а Леонардо ДиКаприо не?? Ццц. Од поштовање барем требало.
Не мешајте поими, Бредли Купер е номиниран за најдобра главна улога, овој требаше да биде номиниран за најдобра споредна улога, значи на Ди Каприо ништо не му менува дали Купер бил номиниран или не.
А искрено со таква глума од страна на Кристолф Волц, па и на Алан Аркин во Арго, Ди Каприо немаше да има шанси. Не му беше ова за оскар, имал многу подобри улоги од оваа он.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Колку други не добиле оскар а заслужиле, а вие овде пискате оти не добил номинација. Пффф, јакиот актер, ми се напрај кефот за тоа, ко нема никош да не освои. :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не мешајте поими, Бредли Купер е номиниран за најдобра главна улога, овој требаше да биде номиниран за најдобра споредна улога, значи на Ди Каприо ништо не му менува дали Купер бил номиниран или не.
А искрено со таква глума од страна на Кристолф Волц, па и на Алан Аркин во Арго, Ди Каприо немаше да има шанси. Не му беше ова за оскар, имал многу подобри улоги од оваа он.
Па кој рече дека му менува непто на Леонардо ДиКаприо?
Јас си реков дека мене лично многу ми е криво што Бредли Купер е номиниран, а Леонардо не е.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Не ми е гледан филмот со Бредли ама Леонардо ич не ми беше погоден за улогата во Џанго...

Kajgana Shop

На врв Bottom