Преку тебе ги едуцирам другите (ако ги има , во што не верувам) , баш си ми интересен , какви све нелогичности може да произведе човечкиот ум.
Овие ги пишувам на еден здив , а на крај едно зрно кикиритка ми е доволна за да ја вратам изгубената енергија.
Понекогаш се смеам , уживанција.
Понекогаш те сожалувам.
Но дефинитивно не си за пофалба.
Албанците имаат 1900 живородени во Скопје , толку е и бројот на ученици.
Не фалат толку деца како што ти сакаш да прикажеш.
Велеше дека функсионира реонизација , потоа се откажа, и сега повише од мене зборуваш за немањето реонизација.
Епа нема , пошто во Бутел има повише основци албанци него македонци, иако македонците имаат повише родени деца.
Во Шуто Оризари исто така , во Гази Баба такоџе.
Што значи дека во Чаир не фалат ученици , туку учат кај им е поблиску или подобро.
Но ти никако не ми објаснуваш зошто кај македонците недостигаат ученици во Скопје ? Нели рече дека целиот минус во останатиот дел во Македонија уствари дошол во Скопје ?
Имаш право да се откажеш од тоа мислење , но со тоа ќе потврдиш дека :
-Наталитетот на македонците е билдан и тоа за:
Градско - 13,9%
Конче - 10%
Лозово - 16,6%
Карбинци - 14%
Или пак:
Другово -48,3%
Вевчани -25%
Василево -23,8%
Кратово -21,5%
Зрновци 17,8%
Радовиш -17,6%
Старо Нагоричане -16,9%
Новаци -16,2%
Демир Хисар 15%
Мак. Каменица -14,7%
Чешиново -14,5%
Демир Капија -13,3%
Дебарца -11,4%
Кисела Вода -11,4%
Мак. Брод -10%
Босилово -9,5%
Делчево -9,4%
Струмица -7,7%
Виница -5,9%
Битола -5,8%
=
Кај се овие деца ? Зошто секоја македонска општина има олкаво отстапување на број на ученици во споредба со родени ?
Немој да речеш дека дошле во Скопје , пошто гледаш дека и во Скопје се во минус.
Абе битушанец ?
Чив наталитет се билдало ?
Епа така кажи , и дечиња албанци се во Бутел , Гази Баба , Шуто Оризари.
Тука се тие 1900 ученици , само учат во различни општини.
Еве и во Ѓорче , Кисела Вода , Центар имаме минус.
Па што да правиме бе дечко , во Бутел-Центар-Шуто Оризари не е градоначалник албанец , нити министерот е албанец , ниту инспекторите.
Тој што ја има власта , тој може да манипулира бројки.
Јас мислам дека училиштата во општина Чаир им имаат пратено податоци дека во нивната општина се запишани 1000 ученици , но таму во М.за Образование во соработка со ДЗС и ДПИ и ДБК , МВР и МПЦ

, ги смениле податоците и напишале дека во Чаир има само 812 првачиња.
До кога бе вака ќе се билда македонскиот наталитет а ќе се прикрие албанскиот.
??? Нели е ова злоупотреба на функцијата ? Сега ако ги имаат сите клучни функции во свои раце можат да направат што сакаат , а?
И обвинителот е македонец , а?
И премиерот и претседателот и спикерот.
Статистички небулози имало и во Србија до 2011та , каде самите албанци зборуваат дека се пријавувале новородени деца од срби родени во странство , од Хрватска , а еден ист ученик запишувале и во по неколку учиништа , за да се оправдат пред народот дека Косово е србија , пошто они се мнозинство и дека не исчезнуваат како народ.
Па од кај да знаат они дека 150.000 косовари се дојдени во Македонија засекогаш.
Затоа е таа погрешна проценка , од 1981 немало попис.
Ако од Албанија се иселиле 650.000 албанци во периодот 1950-1980 , онда , дај да видиме каков раст имала Албанија:
Албанија
1950: 1.218.943
2011: 2.831.748
1.612.808 ,
132%
Со тоа што нели според тебе од Албанија се иселиле 650.000 албанци во периодот 1950-1980.
Македонија
1948: 197.389
2011: 457.942
Ова е раст од
132% , исто како во Албанија.
НООО , не можам тука а да не ги додадам 150.000 косовари кои според тебе дошле во Македонија во 1995 како и во 1999-та.
Со што повторно ја добиваме интересната бројка , која и статистички се докажува , над 600.000 албанци во Македонија.
о ла ла
Но за 130% можело

Еве ти 460.000 + 150.000 = 610.000
Знам јас знам , знам дека нема 1.29 милиони македонци во Македонија , нема потреба да се вратиш сега на тоа што јас викав , а тоа е дека НАТАЛИТЕТОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БИЛДА.
Како е можно 90.000 да имаш само во Пјаченца (сите отидени последните години) , и да речеш нас не има 1,29 милиони.
И јас богами , особено овие што злоупотребуваат функции , тие на гилотина.
Што е ова , според сите параметри во Македонија има 600.000 албанци , а они велат 500.000.
битушанец , ми имаш помогнато да расветлам некои работи , кои ни јас не сум ги размислил. Дефитивно во Македонија има над 500.000 албанци.
Претходно мислев дека се работи за можда 460.000 , но со твоја помош ја решив дилемата, ете гледаш, и ти можеш да бидеш заслужен за нешто.
Поздрав , и потруди се повеќе , овој пат ми потроши две кикиритки.
Те молам не ме цитирај на тој начин како го правеше досега , пошто и онака не ми реплицираш на тоа што јас пишувам , туку цепаш сосем друго , не го оптпварувај форумот.
Пиши си посебно мислење , само означи ме мене како да знам дека мене ми се обраќаш.