Дали можеби се билда наталитетот на Албанците во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене ми е интересно кога Албанците станат 50% и повеке от Македонците дали ке има федерализациja, демек разцепуванjе на државата?
Ако се стигне до таму, ке се сголеми ли броjoт на Македонците што барат бугарски пасоши?
Има ли шанса за реално споjуванje на Источна Македониja кон Бугариjа при едно разцепуванje на Македониjа?
Ова политика на Груjо(изолациja) не води ли Македониjа токму кон федерализиранjе?
При една федерализациja дали ке има македонска емиграциja кон Благоевградско и Кjустендилско?

По статистика над 50 000 Македонци официално имат БГ пасоши и са се подпишале како етнички Бугари, со това дека маjkа и татко/баба и дедо ги пишали Бугари ги прави Бугарите во Македониja 300 000. Е што излиза, требе да бараме бугарски език както 3 език во Македониja ли, бугарски училишта во Източна Македониja ли?
Татар,од 50 000 души со бугарски пасоши во Македонија,реално како бугари не се чувствуваат 49500.
Албанците нема да станат 50%,ќе запрат некаде до 35-36%,но македонците ќе паднат на 50 или помалку %......
Припојување кон вас ви се само влажни соништа,попрво цела Македонија ќе стане целосно албанска држава него ли што ќе се припои кон вас.

Татар може да е на башта ти сино му, ja не сам. Аjде да се однесуваш со малце повеке уважение а?
Прашав нормални прашаниja, при една федерализациja или разпад на Македониja по некаков начин ке сме навредени и ние. Ич не ми е за споjуванje кон вас, нито на повекето Бугари, ни ви сакаме државата, ни земjaта, сакаме да нема воjна, бегалци, несгоди и т.н.

Татар може да е на башта ти сино му, ja не сам. Аjде да се однесуваш со малце повеке уважение а?
Прашав нормални прашаниja, при една федерализациja или разпад на Македониja по некаков начин ке сме навредени и ние. Ич не ми е за споjуванje кон вас, нито на повекето Бугари, ни ви сакаме државата, ни земjaта, сакаме да нема воjна, бегалци, несгоди и т.н.
Више секоја тема со ваква пропаганда и некакви измислени бројки и мапи за голема бугарија, аман од вакви договорени истапи против Македонија. Платени или не, се има граници, па и лагите.

Мене ми е интересно кога Албанците станат 50% и повеке от Македонците дали ке има федерализациja, демек разцепуванjе на државата?
Ако се стигне до таму, ке се сголеми ли броjoт на Македонците што барат бугарски пасоши?
Има ли шанса за реално споjуванje на Источна Македониja кон Бугариjа при едно разцепуванje на Македониjа?
Ова политика на Груjо(изолациja) не води ли Македониjа токму кон федерализиранjе?
При една федерализациja дали ке има македонска емиграциja кон Благоевградско и Кjустендилско?

По статистика над 50 000 Македонци официално имат БГ пасоши и са се подпишале како етнички Бугари, со това дека маjkа и татко/баба и дедо ги пишали Бугари ги прави Бугарите во Македониja 300 000. Е што излиза, требе да бараме бугарски език както 3 език во Македониja ли, бугарски училишта во Източна Македониja ли?

Мене ме интересира дали кога Македонците ќе станат 25% во Бугарија и ќе се направи реален попис,ќе има федерализација т.е отцепување на Пиринскиот дел и спојување кон Македонија??

Мене ме интересира дали кога Македонците ќе станат 25% во Бугарија и ќе се направи реален попис,ќе има федерализација т.е отцепување на Пиринскиот дел и спојување кон Македонија??
Ова е голема глупост, Македонците нема да станат 25%, на последни попис беа 500 души. Па вие ова парче земjа што го имате не може да го задр'жите и направите просперитет от него, оште сакаш.
Нема ли да ме прашаш за ревизиja на Букурешкиот договор :facepalm:

Ова е голема глупост, Македонците нема да станат 25%, на последни попис беа 500 души. Па вие ова парче земjа што го имате не може да го задр'жите и направите просперитет от него, оште сакаш.
Нема ли да ме прашаш за ревизиja на Букурешкиот договор :facepalm:

Како бе на последниот попис биле 500 а ОМО Илинден Пирин партијата собра повеќе од 5.000 потписи за регистрација на партијата.Ааааа "баче ова не ми се харесва" што го правите..

Tatarce ...aj odi gleaj si to reklamata za Femikur....aj molim ti se....

Tatarce ...aj odi gleaj si to reklamata za Femikur....aj molim ti se....
Като ти гледам аватарот, ти си со коси очи - монголидни.

Много обичате навредите, неможете еден конструктивен разговор да водите, а мислим сериозни прашанja поставих. Ама нормално, видно е кога нема што да кажете да почнувате со навреди и леченjе комплекси.

http://www.dw.de/федерална-република-македонија/a-16308685
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 21:52 ---
Како бе на последниот попис биле 500 а ОМО Илинден Пирин партијата собра повеќе од 5.000 потписи за регистрација на партијата.Ааааа "баче ова не ми се харесва" што го правите..
Со фалсификувани подписи и ЕГН-та партиjа не се прави. Ама ова е тема на друг разговор.
Па и jа можам да сам се подпишал, па што, ова значи дека автоматски сум Македонец ли?
Аjде да не забегнуваме от темата.

Sry za off topik....
Tatarce... talk to the hand.....:)

додека се караме со бугарите, албанците ќе ни еб.т матер.

нашиве женички многу нежни се....по едно, НАЈСИЛА две деца ќе родат, а за трето поарно ќе се самоубијат :unsure: и да остане некоја бремена со трето го абортира, не пари да и даваат, не кола да и купат....не раѓа и готово. ептен ретко од младиве брачни парови имаат по три деца. нели прво имаат едно дете, па после ако им се родат близнаци и ете ти три деца, инаку нема шанси.
додуша и албанкиве не се тоа што беа. и тие се измодерија малку од малку. ги тргнаа шамиите, облекоа фармерки......ама пак раѓаат каде-каде повеќе од нашиве. во секоја фамилија има по 3-4 деца најмалку и после од нив уште 3-4 и така си се билдаат, а ние.......секоја генерација се помалку и помалку деца има. пр. во моја генерација ако имало 5 деца што се сами, во од сестра ми генерацијата има 15 деца што немаат ни брат ни сестра (македонци). овие сега што имаат по 7-8 години, сигурно над 20 деца немаат ни брат ни сестра........
ќе си седиме со прстот во уста и ќе си читаме како се билдале албанциве.

Ако има бегалци може да се населат во Пиринска Македонија за да се накачи процентот на Македонци во тој регион ;) Еј колку те плаќаат за да провоцираш и да вршиш пропаганда ????
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 02:20 ---
-имаме министер за образование македонец ,
-директор/ка на ДЗС македонец ,
-директор на државниот просветен инспекторат македонец
-директор на државниот инспекторат за локална самоуправа македонец.
-градоначалник на Скопје , Бутел , Шутка... од владеачката македонска партија.

.

Бесими , Рафис Алити , Теута Арифи , Артан Груби , Изет Меџити , Џеват Бучи , Али Ахмети , Рамиз Мерко , Руфи Османи итн нели овие се видни функционери ? Мада половината од овие се со дебело терористичко досие а сега веќе со клучни функции во Македонската држава

Ако има бегалци може да се населат во Пиринска Македонија за да се накачи процентот на Македонци во тој регион ;) Еј колку те плаќаат за да провоцираш и да вршиш пропаганда ????
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 02:20 ---

Бесими , Рафис Алити , Теута Арифи , Артан Груби , Изет Меџити , Џеват Бучи , Али Ахмети , Рамиз Мерко , Руфи Османи итн нели овие се видни функционери ? Мада половината од овие се со дебело терористичко досие а сега веќе со клучни функции во Македонската држава
не бре, он би и у струмица да е нивни градоначалинк. :sick:

Преку тебе ги едуцирам другите (ако ги има , во што не верувам) , баш си ми интересен , какви све нелогичности може да произведе човечкиот ум.
Овие ги пишувам на еден здив , а на крај едно зрно кикиритка ми е доволна за да ја вратам изгубената енергија.

Понекогаш се смеам , уживанција.
Понекогаш те сожалувам.

Но дефинитивно не си за пофалба.

Албанците имаат 1900 живородени во Скопје , толку е и бројот на ученици.

Не фалат толку деца како што ти сакаш да прикажеш.

Велеше дека функсионира реонизација , потоа се откажа, и сега повише од мене зборуваш за немањето реонизација.

Епа нема , пошто во Бутел има повише основци албанци него македонци, иако македонците имаат повише родени деца.
Во Шуто Оризари исто така , во Гази Баба такоџе.

Што значи дека во Чаир не фалат ученици , туку учат кај им е поблиску или подобро.

Но ти никако не ми објаснуваш зошто кај македонците недостигаат ученици во Скопје ? Нели рече дека целиот минус во останатиот дел во Македонија уствари дошол во Скопје ?

Имаш право да се откажеш од тоа мислење , но со тоа ќе потврдиш дека :
-Наталитетот на македонците е билдан и тоа за:

Градско - 13,9%
Конче - 10%
Лозово - 16,6%
Карбинци - 14%

Или пак:
Другово -48,3%
Вевчани -25%
Василево -23,8%
Кратово -21,5%
Зрновци 17,8%
Радовиш -17,6%
Старо Нагоричане -16,9%
Новаци -16,2%
Демир Хисар 15%
Мак. Каменица -14,7%
Чешиново -14,5%
Демир Капија -13,3%
Дебарца -11,4%
Кисела Вода -11,4%
Мак. Брод -10%
Босилово -9,5%
Делчево -9,4%
Струмица -7,7%
Виница -5,9%
Битола -5,8%

=

Кај се овие деца ? Зошто секоја македонска општина има олкаво отстапување на број на ученици во споредба со родени ?
Немој да речеш дека дошле во Скопје , пошто гледаш дека и во Скопје се во минус.
Абе битушанец ?

Чив наталитет се билдало ?

Епа така кажи , и дечиња албанци се во Бутел , Гази Баба , Шуто Оризари.
Тука се тие 1900 ученици , само учат во различни општини.

Еве и во Ѓорче , Кисела Вода , Центар имаме минус.

Па што да правиме бе дечко , во Бутел-Центар-Шуто Оризари не е градоначалник албанец , нити министерот е албанец , ниту инспекторите.

Тој што ја има власта , тој може да манипулира бројки.

Јас мислам дека училиштата во општина Чаир им имаат пратено податоци дека во нивната општина се запишани 1000 ученици , но таму во М.за Образование во соработка со ДЗС и ДПИ и ДБК , МВР и МПЦ :D , ги смениле податоците и напишале дека во Чаир има само 812 првачиња.

До кога бе вака ќе се билда македонскиот наталитет а ќе се прикрие албанскиот.

??? Нели е ова злоупотреба на функцијата ? Сега ако ги имаат сите клучни функции во свои раце можат да направат што сакаат , а?
И обвинителот е македонец , а?

И премиерот и претседателот и спикерот.

Статистички небулози имало и во Србија до 2011та , каде самите албанци зборуваат дека се пријавувале новородени деца од срби родени во странство , од Хрватска , а еден ист ученик запишувале и во по неколку учиништа , за да се оправдат пред народот дека Косово е србија , пошто они се мнозинство и дека не исчезнуваат како народ.

Па од кај да знаат они дека 150.000 косовари се дојдени во Македонија засекогаш.
Затоа е таа погрешна проценка , од 1981 немало попис.

Ако од Албанија се иселиле 650.000 албанци во периодот 1950-1980 , онда , дај да видиме каков раст имала Албанија:

Албанија
1950: 1.218.943
2011: 2.831.748

1.612.808 , 132%

Со тоа што нели според тебе од Албанија се иселиле 650.000 албанци во периодот 1950-1980.

Македонија
1948: 197.389
2011: 457.942

Ова е раст од 132% , исто како во Албанија.

НООО , не можам тука а да не ги додадам 150.000 косовари кои според тебе дошле во Македонија во 1995 како и во 1999-та.

Со што повторно ја добиваме интересната бројка , која и статистички се докажува , над 600.000 албанци во Македонија.

о ла ла

:vozbud: :vozbud:

Но за 130% можело :pos:
Еве ти 460.000 + 150.000 = 610.000

Знам јас знам , знам дека нема 1.29 милиони македонци во Македонија , нема потреба да се вратиш сега на тоа што јас викав , а тоа е дека НАТАЛИТЕТОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БИЛДА.

Како е можно 90.000 да имаш само во Пјаченца (сите отидени последните години) , и да речеш нас не има 1,29 милиони.

И јас богами , особено овие што злоупотребуваат функции , тие на гилотина.
Што е ова , според сите параметри во Македонија има 600.000 албанци , а они велат 500.000.

битушанец , ми имаш помогнато да расветлам некои работи , кои ни јас не сум ги размислил. Дефитивно во Македонија има над 500.000 албанци.

Претходно мислев дека се работи за можда 460.000 , но со твоја помош ја решив дилемата, ете гледаш, и ти можеш да бидеш заслужен за нешто.

Поздрав , и потруди се повеќе , овој пат ми потроши две кикиритки.

Те молам не ме цитирај на тој начин како го правеше досега , пошто и онака не ми реплицираш на тоа што јас пишувам , туку цепаш сосем друго , не го оптпварувај форумот.
Пиши си посебно мислење , само означи ме мене како да знам дека мене ми се обраќаш.

Еве една статија од Дневник од 26/06/2011, каде пишува:
“Иселувањето во странство е причина за намалениот број првачиња и во струшките основни училишта. Неодамна, Џеми Хајредини, раководител на Секторот за образование во општина Струга изјави дека стружани се селат во западноевропските земји и во Америка.
- Родителите ги отпишуваат децата од нашите училишта зашто заминуваат во странство. Само во последниве три години бројот на ученици се намалил дури за 30 отсто - и кај македонската и кај албанската етничка заедница - вели Хајредини.“ Извор: http://www.dnevnik.com.mk/print.asp?ItemID=9C9149C1491F2D41868EA2EDB32F4887

Ако ги погледнеме статистичките податоци за ученици во 2011 г., за Струга имаме:
657 - прво одд. запишани 2011
680 - 2 одд. запишани во 1 одд. во 2010
658 - 3 одд. запишани во 1 одд. во 2009
698 - 4 одд. запишани во 1 одд. во 2008
607 - 5 одд. запишани во 1 одд. 2007
Извор: http://www.stat.gov.mk/Publikacii/2.4.12.04.pdf

Во Струга секоја година се регистрираат во статистика како новородени по околу 600 и нешто деца. Ако последните 3 години бројот на ученици се намалил за 30% во Струга , би требало да има во секоја генерација од последните 3 години по 400 и нешто деца, а гледаме дека на Статистика и’ биле пријавени по 600+ деца во Струга од секоја генерација, односно сличен број колку што се и регистрирани како новородени за соодветната генерација.

Згора на се`, имаме и една нелогична ситуација во оп. Центар, каде секоја година се регистрираат по околу 100 албански новороденчиња (оп. Центар има според статистика 1300 Албанци од Крњево и под Кале), а минатата година дури биле пријавени скоро 150 албански новороденчиња, што е невозможен фантастички наталитет од 110 промили, но 0% запишани Албанци во училиштата од Центар Ако факви фантастични работи се забележуваат во Центар, не можам да замислам што би можело да се прави во Чаир, Бутел, Тетово, Гостивар, Дебар, Струга....

И сега како кај просечно интелегентен човек да не се роди сомнеж дали се билда наталитетот и бројот на Албанците во Македонија????

Состојбата во Косово: самиот завод за статистика во 2005 г. прогнозираше дека на Косово по нивна статистичка процена има 2,2 жители, од кои 90% Албанци, а сето тоа врз основа на пријавениот наталитет , морталитет и емиграции, па потоа секоја година се регистрирале како новородени по 25000-30000 деца, со што во 2011 г. би требало да има барем 2,1 мил. Албанци на Косово. Но, пописот од 2011 г. покажа дека Косово има само 1,6 мил. Албанци, што се покажа како неверодостоен статистички регистрираниот наталитет од 25000-30000 косовари секоја година.

Исто така во Албанија, Албанската православна црква не ги призна резултатите од пописот на население во Албанија од 2011 г., со кој се зголеми бројот на Албанците, а се намали бројот на христијани од 31 на 17%, знаејќи дека христијаните во Албанија се главно Македонци и Власи и Грко-власи. The Orthodox Church possesses evidence (baptismal registers, from both before and after the persecution, and the registers of 460 Orthodox parishes throughout the country) that the number of Orthodox Christians in Albania exceeds 24% of the population. The question may rightfully be raised, where does the Census hide the other 17% of Albanians that are Orthodox Christians?
http://www.orthodoxalbania.org/new/index.php?option=com_content&view=article&id=13539:-kisha-orthodhokse-autoqefale-e-shqiperise-deklarate-zyrtare-&catid=2048:links&lang=en

Дарди ни дава тука некоја си весела статистика, нешто како оние весели статистики на Косово и Албанија, но гледаме дека веселата статистика нема врска со реалноста, ниту со реалниот наталитет на Албанците на Косово, ниту со нивниот број на Косово, што последниот валиден попис организиран од УМНИК го потврди. На Косово се прогнозираше дека има дури 38% повеќе Албанци од она што реално има! Кога веќе има сомнежи дека се билда бројот на Албанците на Косово и Албанија, би се запрашал дали само во Македонија не се билда бројот на Албанци?

И најважното нешто, Дарди пишува дека оп. Другово имала помалку 48% деца запишано, некои 5-6 деца, но заборава да спомне дека во општина Центар има -100% помалку запишани Албанци од оние кои наводно се родиле во оп. Центрар и тоа во бројка од 100 деца, или повеќе од сите оние македонски деца кои не се запишале во Другово, Радович или Виница.

Живородени деца во 2005 / првачиња во 2011

Битола 879 / 828
Босилово 126 / 114
Василево 172 / 131
Вевчани 36 / 27
Велес 519 / 508
Виница 167 / 157
Градско 43 / 37
Дебарца 35 / 31
Делчево 138 / 125
Демир Капија 45 / 39
Демир Хисар 73 / 62
Другово 31 / 16
Зрновци 28 / 23
Кавадарци 401 / 378
Карбинци 57 / 49
Конче 40 / 36
Кочани 352 / 327
Кратово 93 / 73
Мак. Каменица 61 / 52
Мак. Брод 57 / 51
Могила 75 / 65
Новаци 37 / 31
Ново Село 97 / 89
Охрид 570 / 535
Радовиш 334 / 275
Свети Николе 167 / 163
Старо Нагоричане 59 / 49
Струмица 637 / 588
Чешиново 48 / 41
Штип 516 / 502

5893 / 5401

- 492 ученици

До кога бе вака ќе се билда.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 13:57 ---
Општините со албанско мнозинство надвор од Скопје

Арачиново 266 / 237
Боговиње 360 / 337
Брвеница 180 / 171
Врапчиште 318 / 300
Гостивар 798 / 769
Дебар 216 / 259
Желино 387 / 375
Зајас 78 / 72
Липково 397 / 347
Осломеј 61 / 57
Струга 680 / 657
Студеничани 425 / 377
Теарце 170 / 173
Тетово 1.131 / 1.129

5.467 живородени / 5.260 првачиња

- 207 ученици

Македонските општини -492 (-8.34%)
Албанските општини -207 ( -3,78%)

Чив наталитет се билдало ? Ај објасни ми.
И во проценти и во бројки , се гледа чив се билда.

Си се фатил за општина Центар , иако постојат 85 општини , знаејќи дека во Скопје учениците учат во различни општини , и ги искористуваш нејаснотиите.
Но и во Скопје , албанците процентуални се 32% од учениците , што значи дека нема никаков пад.
:);)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom